Jaa sivu

Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Millainen viini sopii grillaukseen? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, niin jokaiselle ruoalle löytyy sopiva viini. Tutustu meidän grilliviini suosituksiin!

Sanotaan, että kesä on ihmisen parasta aikaa ja suomalaisten kesä menee grillatessa! Grillatessa käytetään usein vahvoja mausteita, jonka lisäksi ruokaan tulee mukaan savun aromeja, joten vahvat aromit kaipaavat rinnalle keskimääräistä runsaampia viinejä. Lue millainen viini on paras grilliviini millekin grilliruoalle!

 

Paras grilliviini
Parhaan grilliviinin valinnassa on hyvä huomioida grillattava ruoka ja siihen käytettävät mausteet. Katso alta täsmäsuositukset grilliruoalle!

 

Valitse paras grilliviini naudalle mausteisuuden ja lihan kypsyysasteen mukaan

Grillatulle naudanlihalle sopii täyteläiset punaviinit. Mausteiden määrä ja lihan kypsyysaste, määrittää sopivan grilliviinin. Paras grilliviini medium- ja rare- pihville on Alkon rotevan & voimakkaan -makutyypin omaava punaviini. Rotevan & voimakkaan -makutyypin viinit ovat usein käyneet läpi tammikypsytyksen ja ne ovat täyteläisiä sekä tanniinisia – toisin sanoen pihviviinejä! Kokeile vaikka näitä rotevan & voimakkaan -makuprofiilin viinejä: 1000 Stories Zinfandel, Adobe Cabernet Sauvignon Merlot

Mikäli grillissä on hieman voimakkaammin maustettua nautaa, kannattaa sen pariksi valita mehevän hilloinen punaviini, jossa on kevyttä mausteisuutta. Paras grilliviini mausteisimmalle grillatulle naudalle on mausteinen ja hilloinen Casillero del Diablo Shiraz

Inspiraatiota kesän grillihetkiin? – Kurkkaa maukkaat grillireseptit naudalle!

 

Grillatun kanan kanssa kuivaa roseeviiniä tai vivahteikasta valkoviiniä

Mikäli grillistä löytyy hieman kevyempiä ruokia kuten kanaa, paras grilliviini on joko kuiva rosee- tai vivahteikas valkoviini.

Jos kanassa on käytetty yrttisiä mausteita, on sopiva viini raikkaan hedelmäinen ja vivahteikas Casillero del Diablo Sauvignon Blanc Muscat Riesling. Myös monikäyttöinen roseeviini sopii grillatun kanssa. Kokeile runsasmakuista Casillero del Diablo Rosé -viiniä kevyemmin maustetun kanan parina.

 

Grilliviini possulle voi olla punaista tai valkoista

Grillatun possun mausteisuus määrittää sopivan grilliviinin.

Vahvasti maustetulle possulle, kuten BBQ-marinoitujen ribsien kanssa kannattaa suosia hieman täyteläisempiä ja mehevän hilloisia viinejä. Casillero del Diablo Reserva Malbec on sopiva viini hieman mausteisemmalle possulle.

Sen sijaan hieman kevyemmin maustetulle possun sisäfileelle ja leikkeleelle sopii hyvin kevyen marjaiset punaviinit. Kokeile keskitäyteläistä Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviiniä.

 

Kalan rasvaisuus määrittelee grilliviinin

Rasvaiselle kalalle sopivat kuivat ja hapokkaat, hieman runsaammat valkoviinit. Valkoviiniä valittaessa huomioi happojen määrä, sillä hapokkuus raikastaa muuten rasvaista kokonaisuutta.

Valkoviineistä rasvaiselle kalalle sopii gewurztraminer ja chardonnay -rypäleistä valmistetut valkoviinit. Valitse rasvaiselle kalalle Adobe Reserva Gewurztraminer tai Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviini.

Vähärasvaiset kalat ovat yleensä hieman hienostuneita, joten grilliviiniksi sopii kuiva ja keskitäyteläinen valkoviini. Vähärasvaiselle kalalle sopii esimerkiksi Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.

Inspiraatiota kesän grillihetkiin:

 

Grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa
Herkulliset grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa ovat tämän kesän herkku! Katso resepti ja viinisuositus täältä!

 

Trendikäs rosee on kasvisten kaveri

Kasvisten grillaaminen usein tuo makuun savua ja paahteisuutta. Kasvisruokien pariksi sopii hyvin trendikäs ja monikäyttöinen roseeviini.

Casillero del Diablo Rosé on kuiva, kypsän marjainen ja siitä löytyy tarpeeksi rakennetta tukemaan grillattuja kasvisten makumaailmaa. Mikäli mieli kuitenkin tekee enemmän punaviiniä, ovat nuorekkaat ja marjaisen raikkaat punaviinit hyvä vaihtoehtoja. Kokeile Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviiniä grillattujen kasvisten kanssa.

 

Katso alta paras grilliviini!

Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 10,99 €

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus näille ruoille

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 16,49 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko / 33,98 €

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay

75 cl / Alko / 10,99 €

Kalpean keltainen väri. Tuoksu on raikas ja runsaan hedelmäinen, josta erotettavissa kuivattuja hedelmiä, hunajamelonia, herukkaa ja paahteisuutta. Kuiva, maku on hyvä yhdistelmä hedelmäisyyttä ja tammen tuomaa aromia. Eloisat hedelmähapot ja runsas maku tekee viinistä nautittavan.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile -sertifioinnin.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay on sopii kermaisille pastoille, kalalle ja äyriäisille. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Cabernet Sauvignon | Merlot

75 cl / Alko / 10,99 €

Adobe Cabernet Sauvignon on täyteläisen ja voimakkaan punaviinin ystävälle! Tuoksussa mustaherukkaa, luumua ja karhunvatukkaa sekä tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Täyteläinen ja nuorekas maku seuraa tuoksua, lisäten maaperän muhevia vivahteita. Pehmeät tanniinit ja napakka hapokkuus tekevät viinistä eloisan.

Viini on nautiskeluviininä omiaan, mutta sopii erinomaisesti myös voimakkaiden juustojen ja liharuokien kumppaniksi.

Emiliana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling

  • Uutuus

150 cl / Alko / 18,98 €

Casillero del Diablon uutuusviini, Sauvignon Blanc Muscat Riesling 1,5 L hanapakkaus nyt Alkossa!

Raikas ja aromaattinen viini, jossa yhdistyy Sauvignon Blanc, Muscat ja Riesling -rypäleet. Sauvignon Blanc tuo viiniin vihreää hedelmää, kuten limeä ja omenaa, Muscat kevyttä kukkaisuutta ja Riesling eloisaa hapokkuutta.

Kätevä 1,5L formaatti kulkeutuu helposti piknikille tai kaveriporukan illanistujaisiin!

Lue lisää tuotteesta ›
Myskikurpitsarisotto prosciuttolla

Myskikurpitsarisotto prosciuttolla

Myskikurpitsarisotto on helppo valmistaa ja rentouttavan kokkailun lomassa voi vaikka nauttia lasin viiniä! Ohje Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa lohkoihin ja lis...

Lue lisää ›
Pistaasipestopasta

Pistaasipestopasta

Pistaasipestopasta on loistava twisti perinteisiin basilika pohjaisiin pastoihin. Tämä raikas ja pähkinäinen pasta vie kielen mennessään! Ohje Laita pastavesi kiehumaan, lisää keitinveteen suo...

Lue lisää ›
Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana! Ohje: Asettele kanan koipireidet ilmatiiviiseen pussiin ja li...

Lue lisää ›
Jaa sivu