Jaa sivu

Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Millainen viini sopii grillaukseen? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, niin jokaiselle ruoalle löytyy sopiva viini. Tutustu meidän grilliviini suosituksiin!

Sanotaan, että kesä on ihmisen parasta aikaa ja suomalaisten kesä menee grillatessa! Grillatessa käytetään usein vahvoja mausteita, jonka lisäksi ruokaan tulee mukaan savun aromeja, joten vahvat aromit kaipaavat rinnalle keskimääräistä runsaampia viinejä. Lue millainen viini on paras grilliviini millekin grilliruoalle!

 

Paras grilliviini
Parhaan grilliviinin valinnassa on hyvä huomioida grillattava ruoka ja siihen käytettävät mausteet. Katso alta täsmäsuositukset grilliruoalle!

 

Valitse paras grilliviini naudalle mausteisuuden ja lihan kypsyysasteen mukaan

Grillatulle naudanlihalle sopii täyteläiset punaviinit. Mausteiden määrä ja lihan kypsyysaste, määrittää sopivan grilliviinin. Paras grilliviini medium- ja rare- pihville on Alkon rotevan & voimakkaan -makutyypin omaava punaviini. Rotevan & voimakkaan -makutyypin viinit ovat usein käyneet läpi tammikypsytyksen ja ne ovat täyteläisiä sekä tanniinisia – toisin sanoen pihviviinejä! Kokeile vaikka näitä rotevan & voimakkaan -makuprofiilin viinejä: 1000 Stories Zinfandel, Adobe Cabernet Sauvignon Merlot

Mikäli grillissä on hieman voimakkaammin maustettua nautaa, kannattaa sen pariksi valita mehevän hilloinen punaviini, jossa on kevyttä mausteisuutta. Paras grilliviini mausteisimmalle grillatulle naudalle on mausteinen ja hilloinen Casillero del Diablo Shiraz

Inspiraatiota kesän grillihetkiin? – Kurkkaa maukkaat grillireseptit naudalle!

 

Grillatun kanan kanssa kuivaa roseeviiniä tai vivahteikasta valkoviiniä

Mikäli grillistä löytyy hieman kevyempiä ruokia kuten kanaa, paras grilliviini on joko kuiva rosee- tai vivahteikas valkoviini.

Jos kanassa on käytetty yrttisiä mausteita, on sopiva viini raikkaan hedelmäinen ja vivahteikas Casillero del Diablo Sauvignon Blanc Muscat Riesling. Myös monikäyttöinen roseeviini sopii grillatun kanssa. Kokeile runsasmakuista Casillero del Diablo Rosé -viiniä kevyemmin maustetun kanan parina.

 

Grilliviini possulle voi olla punaista tai valkoista

Grillatun possun mausteisuus määrittää sopivan grilliviinin.

Vahvasti maustetulle possulle, kuten BBQ-marinoitujen ribsien kanssa kannattaa suosia hieman täyteläisempiä ja mehevän hilloisia viinejä. Casillero del Diablo Reserva Malbec on sopiva viini hieman mausteisemmalle possulle.

Sen sijaan hieman kevyemmin maustetulle possun sisäfileelle ja leikkeleelle sopii hyvin kevyen marjaiset punaviinit. Kokeile keskitäyteläistä Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviiniä.

 

Kalan rasvaisuus määrittelee grilliviinin

Rasvaiselle kalalle sopivat kuivat ja hapokkaat, hieman runsaammat valkoviinit. Valkoviiniä valittaessa huomioi happojen määrä, sillä hapokkuus raikastaa muuten rasvaista kokonaisuutta.

Valkoviineistä rasvaiselle kalalle sopii gewurztraminer ja chardonnay -rypäleistä valmistetut valkoviinit. Valitse rasvaiselle kalalle Adobe Reserva Gewurztraminer tai Casillero del Diablo Chardonnay -valkoviini.

Vähärasvaiset kalat ovat yleensä hieman hienostuneita, joten grilliviiniksi sopii kuiva ja keskitäyteläinen valkoviini. Vähärasvaiselle kalalle sopii esimerkiksi Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.

Inspiraatiota kesän grillihetkiin:

 

Grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa
Herkulliset grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa ovat tämän kesän herkku! Katso resepti ja viinisuositus täältä!

 

Trendikäs rosee on kasvisten kaveri

Kasvisten grillaaminen usein tuo makuun savua ja paahteisuutta. Kasvisruokien pariksi sopii hyvin trendikäs ja monikäyttöinen roseeviini.

Casillero del Diablo Rosé on kuiva, kypsän marjainen ja siitä löytyy tarpeeksi rakennetta tukemaan grillattuja kasvisten makumaailmaa. Mikäli mieli kuitenkin tekee enemmän punaviiniä, ovat nuorekkaat ja marjaisen raikkaat punaviinit hyvä vaihtoehtoja. Kokeile Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviiniä grillattujen kasvisten kanssa.

 

Katso alta paras grilliviini!

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus grillivartaille. Maukkaat nauta-parsavartaat tai possurillette ovat täydellisiä ruokapareja tälle viinille.

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko

1000 Stories Zinfandel on osittain bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Viskitynnyrissä kypsytyksen tavoitteena on tuoda viinin makuun kuivattujen yrttien, vaniljan ja savun aromeja. 1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä herkullisten savuburgereiden kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile grillattujen jättikatkarapu-cantaloupevartaiden kanssa tai valmista viinistä raikas rosé sour -viinidrinkki!

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay

75 cl / Alko

Kalpean keltainen väri. Tuoksu on raikas ja runsaan hedelmäinen, josta erotettavissa kuivattuja hedelmiä, hunajamelonia, herukkaa ja paahteisuutta. Kuiva, maku on hyvä yhdistelmä hedelmäisyyttä ja tammen tuomaa aromia. Eloisat hedelmähapot ja runsas maku tekee viinistä nautittavan.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile -sertifioinnin.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay on sopii kermaisille pastoille, kalalle ja äyriäisille. Kokeile viiniä Vappu Pimiän aasialaisen lohireseptin tai ruokatoimittaja Mari Moilasen grillattujen tonnikalapihvien ja ananassalsan kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Kokeile Casillero Pinot Noir viiniä herkullisten chileläisten empanadojen kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Cabernet Sauvignon | Merlot

  • Uutuus

75 cl / Alko

Adobe Cabernet Sauvignon Merlot on Emiliana -viinintuottajan uutuus täyteläisen ja voimakkaan punaviinin ystävälle! Viini on nautiskeluviininä omiaan, mutta sopii erinomaisesti myös liharuokien kumppaniksi.

Emiliana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling

  • Uutuus

150 cl / Alko

Casillero del Diablon uutuusviini, Sauvignon Blanc Muscat Riesling 1,5 L hanapakkaus nyt Alkossa!

Raikas ja aromaattinen viini, jossa yhdistyy Sauvignon Blanc, Muscat ja Riesling -rypäleet. Sauvignon Blanc tuo viiniin vihreää hedelmää, kuten limeä ja omenaa, Muscat kevyttä kukkaisuutta ja Riesling eloisaa hapokkuutta.

Kätevä 1,5L formaatti kulkeutuu helposti vaikka kesäpiknikeille!

Lue lisää tuotteesta ›
Viinidrinkki – Rosé Sour

Viinidrinkki – Rosé Sour

Rosé Sour -viinidrinkki Raikas rosé sour -viinidrinkki on hellepäivän pelastaja. Katso nopea ohje!   Mittaa viinidrinkkiainekset shakeriin. Säätele siirapin määrällä viinidrinkin makeut...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Chilen kenties tunnetuimman viinibrändin Casillero del Diablon viinit ovat paholaisen suojelemia ja pirun kellarissa kypsyneitä. Joko tunnet pirullisen hyvien viinien tarinan?   [caption id="at...

Lue lisää ›
Jaa sivu