Resepti

Viinidrinkki – Rosé Sour

Roseeviini maistuu myös raikkaana ja kauniina cocktailina. Hurmaa vieraasi rose sour -viinidrinkillä, joka viimeistellään ripauksella roseepippuria. Tee helppo viinidrinkki Viña Maipo Rosé -viinistä.

 

Ainekset

160 ml roseeviiniä (Viña Maipo Rosé)

30 ml (2 rkl) sitruunamehua

1–2 rkl vaaleaa siirappia

6­­–7 roseepippuria

1 munan valkuainen

 

Lisäksi:

jäitä

shaker eli cocktail-ravistin

roseepippuria koristeluun

Seurustelujuoma
annokset 2 annosta
aika 5 min

Rosé Sour -viinidrinkki

Raikas rosé sour -viinidrinkki on hellepäivän pelastaja. Katso nopea ohje!

 

Mittaa viinidrinkkiainekset shakeriin. Säätele siirapin määrällä viinidrinkin makeutta. Sekoita juomaa lusikalla kevyesti, kunnes siirappi liukenee. Sulje shaker kannella. Sekoita ainekset nopeasti ravistamalla.

 

Lisää shakeriin jääpaloja. Sulje ja ravista voimakkaasti noin 5-10 sekuntia, jotta viinidrinkki viilenee ja valkuainen vaahtoutuu kevyeksi vaahdoksi.

 

Kaada viinidrinkki kahteen lasiin, jääpalat jäävät shakeriin. Kun valkuaisvaahto on sopivan pehmeää, valuu se lasiin ja juoma kerrostuu lasissa. Ripottele rose sour -viinidrinkin pinnalle murusteltuja roseepippureita.

 

 

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko / 29,88 €

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille!

Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle ”LÖYTÖ” -arvion, joka kertoo viinin erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Lue lisää tuotteesta ›
4 x Viinilehti löytö -viini

4 x Viinilehti löytö -viini

Viini, joka on saanut Viinilehden LÖYTÖ -arvostelun, edustaa poikkeuksellisen hyvää hinta-laatusuhdetta - eli nämä viinit ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Tunnistat meidän Viinil...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Millainen viini sopii grillaukseen? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, niin jokaiselle ruoalle löytyy sopiva viini. Tutustu meidän grilliviini suosituksiin! Sanotaan, ...

Lue lisää ›