Resepti

Lakritsinen punaviiniglögi

Lämpöä hehkuva, tuoksuva punaviiniglögi sopii mitä parhaiten viileiden kelien nautiskelujuomaksi. Kutsu ystävät glögille tai kääriydy viltin alle ja nautiskele hyvän kirjan ääressä.

 

Glögipohja

3 dl laimentamatonta mustikka- tai mustaherukkamehutiivistettä
3 dl vettä
2 tl glögimaustetta
1 kanelitanko
3 tähtianista
1 tl raakalakritsijuurijauhetta tai 1 lakritsijuuri
1/2 appelsiinin mehu ja kuoret suikaleina

Lisäksi

5 dl punaviiniä, esim. Viña Maipo – tai Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon
2­–3 rkl fariinisokeria

Tarjoiluun

2 tähtianista
manteli-rusinasekoitusta

 

Seurustelujuoma
annokset 4 annosta
aika 30 min

Ohje

Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan.

Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi.

Lisää siivilöityyn glögipohjaan punaviini ja fariinisokeri. Kuumenna seos höyryäväksi (varo kiehumista). Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada punaviiniglögi termoskannuun, jossa on pari tähtianista. Termoksessa punaviiniglögi pysyy pitkään lämpimänä. Tarjoa punaviiniglögi manteli-rusinaseoksen kanssa.


Vinkki 1

Oikaise reseptissä, unohda glögipohjan keittäminen. Käytä valmista glögijuomaa ja lisää kuumennusvaiheessa joukkoon raakalakritsijuurijauhetta ja pari tähtianista. Kaada glögi tähtianisten kanssa termoskannuun.

Vinkki 2
Eikä lakritsi ole makuusi? Käytä glögipohjassa lakritsin sijaan halkaistua vaniljatankoa (1 kpl).

 

Viinisuositus punaviiniglögiin

Punaviiniglögiin sopii cabernet sauvignon -viinit. Kokeile vaikkapa chileläistä Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon tai Viña Maipo Cabernet Sauvignon -punaviiniä.

Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 10,99 €

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus näille ruoille

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 7,99 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta. Viña Maipolla on hallussaan alueen laatutarhoja ja talon viinien laatu on mitä parasta hintaluokasta riippumatta. Tämän todistaa Viña Maipon jatkuva suosion nousu täällä Suomessakin. Viña Maipon viinintekijä ja nouseva kyky alalla on ollut vuodesta 2007 saakka Max Weinlaub.

Lue lisää tuotteesta ›
Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›