Jaa sivu

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin.

paras mökkiviini
Casillero del Diablo Malbec on pirullisen hyvä klassikko ja grillilihojen kaveri.

Sauvignon Blanc, paras mökkiviini kalalle ja kesäsalaateille

Vuohenjuustosalaatti, uudet perunat ja tilli, paistettu ahven tai kuha ovat kesäruokia parhaimmillaan, ja niille maistuva viini on chileläinen Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.

Viini on täydellinen mökkiviini, kierrekorkki aukeaa helposti ilman korkkiruuvia ja viini on monikäyttöinen. Yhdellä viinillä taklaat monta eri tilannetta. Raikas valkoviini toimii paitsi kevyiden kesäruokien parina myös hellepäivän aperitiivina tai vaikka saunan vilvoittelujuomana. Viilennä viini hyvin.

Kurkkaa viinille täydellisesti sopiva uudet perunat, tillimousse ja skagenröra -resepti.

 

Pinot Noir, paras mökkiviini grillikasviksille ja vaalealle lihalle

Kaipaatko punaviiniä grillissä paistuvien kasviksien, kanan ja possun kaveriksi, ehkä myös lohen? Kevyt ja eloisan hapokas Casillero del Diablo Pinot Noir on näille kesäruoille paras valinta.

Pinot noir on punaviini, joka hurmaa keveydellään ja maistuu valkoviinienkin ystäville. Se on myös kasvissyöjien kaveri ja varmavalinta sieni- ja kasvisruoille. Jos haluat kalan kanssa punaviiniä, kokeile pinot noiria. Viilennä tämä monipuolinen mökkiviini noin 12 asteiseksi, jolloin sen aromit nousevat parhaiten esiin.

Tee kesän ensimmäisistä kantarelleista herkullinen sieni-omenapiirakka Casillero del Diablo Pinot Noir -viinin seuraan.

 

paras mökkiviini
Casillero del Diablo Pinot Noir on raikas ja marjaisa punaviini. Viilennettynä se on loistava kesäpunkku!

 

Malbec-hanaviini, paras mökkiviini grillilihalle

Perinteiselle grillilihalle ja -pihveille täydellinen viini on Casillero del Diablo Malbec -hanapakkaus. Tumman kirsikkainen ja hennon savuinen chileläinen punaviini on kuin tehty grillilihojen kaveriksi.

Kolmen litran hanapakkaukseen pakattu Malbec-rypäleestä valmistettu viini on täydellinen mökkiviini punaviinien ystävälle. Viinistä riittää isollekin porukalle ja avattu viini säilyy hyvänä jääkaapissa useita viikkoja. Kokeile liharuokien lisäksi hampurilaisten ja raaka-makkaroiden kanssa.

Maistuisiko savuburger? Kurkkaa resepti ja maista Casillero del Diablo Malbec -viinin kanssa.

 

Viettelevää punaviini ihan vain nautiskeluun

Mikäli viinivalintaa ei halua tehdä ruoka edellä, vaan haluaa nauttia pehmeä hedelmäistä ja täyteläistä punaviiniä, niin paras valinta on Diablo Dark Red. Viini on punaiseen ja kultaan sonnustautunut todellinen juhlien katseenkääntäjä! Viinin mehevässä tuoksussa korostuu kuivatut hedelmät, tummat marjat ja makea mausteisuus. Pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus ryhdittää viiniä ja tekee kokonaisuudesta todella maistuvan. Tämä on viini todelliselle nautiskelijalle!

 

Kurkkaa alapuolelta 4 x paras mökkiviini!

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,88 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 34,48 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›

Diablo Dark Red

75 cl / Alko / 13,99 €

Diablo Dark Red on punaiseen ja kultaan sonnustaunut täyteläinen punaviini, joka suorastaan kuiskii irrottautumaan tavanomaisuudesta ja antautumaan etiketin vieteltäväksi.

Mehevässä tuoksussa korostuu kuivatut hedelmät, tummat marjat ja makea mausteisuus. Runsas ja täyteläinen maku on pehmeän hedelmäinen, allekirjoittaen tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa tummaa kirsikkaa, karpaloa ja kevyttä mokkaisuutta. Pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus ryhdittävät viiniä ja tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen. Viini jättää makean mausteisen jälkivaikutelman.

Viini on suunniteltu nautinnollisen pehmeäksi, mutta siitä löytyy myös tarpeeksi rakennetta maistumaan ruokakumppanin kanssa.

Kokeile viiniä tämän herkun kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Vihreä kesärisotto

Vihreä kesärisotto

Ohje: 1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan. 2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöll...

Lue lisää ›
Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä. [caption id="attachment_5018" ...

Lue lisää ›
4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin. [caption id="...

Lue lisää ›
Jaa sivu