Jaa sivu

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä.

8% viinit
8% -viinit ovat vihdoin rantautuneet päivittäistavarakauppoihin. Tutustu Casillero del Diablo 8% -viineihin!

 

Viinipullon voi nyt hankkia kätevästi ruokaostosten lomassa, sillä vihdoin myös Suomessa viinejä saa ostaa marketista – tosin kaupoissa myytävät viinit ovat hieman perinteistä miedompia. Uusi alkoholilaki astui voimaan kesäkuussa 2024, ja se sallii käymisteitse valmistettujen, enintään kahdeksan prosenttia alkoholia sisältävien juomien myynnin kaupoissa.

Maailman suurimpiin viinitaloihin lukeutuvan chileläisen Casillero del Diablon uudet Belight -viinit ovatkin jo rantautuneet suomalaiskauppoihin.

Casillero del Diablo Belight Rosé on kesän kippistelyyn täydellinen kuiva, kevyt ja keskihapokas rose-viini, jossa voit maistaa niin mansikkaa, punaherukkaa kuin kevyen sitruksisia aromeita. Raikas Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc puolestaan on kevyt, kuiva ja hapokas valkoviini, joka hurmaa makunystyrät hennolla yrttisyydellä ja herukkaisuudella.

Vaikka hieman miedompi alkoholipitoisuus vaikuttaa viinin makuun ja rakenteeseen, Casillero del Diablo Belight -viinit ovat tasapainoisia laatuviinejä, jotka kelpaavat niin ruokapöytään, ruuanlaittoon kuin nautiskeluunkin. Matalampi alkoholipitoisuus on ollut viime aikoina suorastaan muodikasta, sillä yhä useammat kuluttajat ovat kiinnostuneempia miedommista ja kokonaan alkoholittomista tuotteista. Miedommat juomat puhuttelevat erityisesti hyvinvoinnistaan tarkkoja viinin ystäviä – ja kuka vain voi yllättyä iloisesti niitä maistaessaan, sillä tuotantomenetelmät ovat kehittyneet huimasti.

 

Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8%
Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8% -viini on kuiva ja keskihapokas valkoviini. Maussa viheromenaa, greippiä, karviaista ja hentoa yrttisyyttä.

 

Miten matalampi alkoholilliset viinit valmistetaan?

Casillero del Diablo Belight -viinit luokitellaan Chilen lain mukaan ”viineiksi, joista on osittain poistettu alkoholi”. Matala-alkoholillisia viinejä ei siis laimenneta, vaan alkoholin muodostumista hillitään jo valmistusprosessissa tai sitä poistetaan teknisin menetelmin valmiista viinistä.

Alkoholipitoisuutta voidaan suitsia esimerkiksi keräämällä rypäleet aikaisemmin. Mitä enemmän rypäleet kypsyvät, sitä enemmän niissä on sokeria – ja sitä enemmän alkoholia niistä muodostuu. Käymisprosessi voidaan myös yksinkertaisesti keskeyttää aikaisemmin.

Teknisesti alkoholia voidaan poistaa esimerkiksi viiniä kuumentamalla, joka tosin vaikuttaa viinin aromeihin. Hellävaraisempi ja hienostunein tapa on hyrrähaihdutinmenetelmä, jota myös Casillero del Diablo käyttää. Hyrrähaihduttimen alipaineen ansiosta viinin aromit saadaan tislattua talteen, jonka jälkeen viinistä haihdutetaan alkoholia. Lopuksi aromit sekoitetaan takaisin viiniin – tulos on siis maultaan lähempänä perinteistä viiniä. Tarvittava laitteisto on kallis investointi, joten käytännössä näitä viinejä valmistavat juuri Casillero Del Diablon tapaiset merkittävät viinintuottajat.

Vaikka matalaprosenttisia viinejä valmistetaan maailmalla yhä enemmän, juuri kahdeksan prosenttisia viinejä kaivataan vain Suomen markkinoilla. Tämän takia uusien markettiviinien valmistajat ovat alan isoja toimijoita, joilla riittää sekä osaamista että kapasiteettia suomalaisten erityistoiveiden toteuttamiseen.

 

Casillero del Diablo Belight Rosé 8%
Casillero del Diablo Belight Rosé 8% -viini on kuiva ja keskihapokas roseeviini. Maussa mansikkaa, punaherukkaa, karpaloa ja hentoa yrttisyyttä.

 

Miltä miedommat viinit maistuvat?

Moni miettii, maistuuko miedompi viini yhtä hyvin kuin vahvempi – ja se selviää vain maistamalla! Perinteisten viinien alkoholipitoisuus on noin 11–14 prosenttia, joten alkoholi on kieltämättä olennainen osa viinin makua ja rakennetta. Se tuo viiniin erityisesti lämpöä, suutuntumaa ja täyteläisyyttä.

Miedommissa viineissä täyteläisyyttä paikkaillaan jäännössokerilla. Esimerkiksi Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc -valkoviinissä sokeria on 7,5 grammaa per litra, mutta tätä tasapainottaa viinin 5,9 gramman hapokkuus – viini luokitellaan siis silti kuivaksi. Vaikka sokeria onkin viineissä hieman tavallista enemmän, kaloreita Belight-viineissä on silti vähemmän – alkoholi on nimittäin oikea kaloripommi. Sokeri ainoastaan auttaa paikkaamaan alkoholin osuutta viinin suutuntumassa.

Loppujen lopuksi kyse on makuasioista. Itse asiassa toisinaan hieman matalampi alkoholipitoisuus voi jopa maistua viinissä paremmalta. Kevyet markettiviinit voivat olla yllättävänkin maukas tuttavuus – odotettuja uutuuksia kannattaa nyt kokeilla!

 

Katso myös uudet Viña Maipo Sauvignon Blanc ja Rosé viinit täältä!

Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8%

  • Uutuus

75 cl / Vähittäiskauppa /

Casillero del Diablo Belight Sauvignon Blanc 8% on kevyt ja raikas valkoviinit. Sen aromimaailmasta on aistittavissa viheromenaa, greippiä, karviaista ja hentoa yrttisyyttä. Maku seuraan tuoksua ja ryhdittyy reilulla sitruksisella hapokkuudella. Loistava viini aperitiiviksi tai kevyempien ruokien kaveriksi.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja (B Corp -sertifioituja)

Tarkista hinta ja saatavuus lähimmästä vähittäiskaupasta tai verkkokaupasta:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Belight Rosé 8%

  • Uutuus

75 cl / Vähittäiskauppa /

Casillero del Diablo Belight Rosé 8% on kevyt ja raikas roseeviini. Sen aromimaailmasta on aistittavissa mansikkaa, kypsää punaherukkaa, karpaloa ja hentoa yrttisyyttä. Puhdaspiirteinen maku seuraa tuoksua ja ryhdittyy eloisalla sitruksisella hapokkuudella. Viini sopii sellaisenaan nautittavaksi tai pikkusuolaisten, salaattien ja kasvisruokien sekä vaalean lihan kanssa.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja (B Corp -sertifioituja)

Tarkista hinta ja saatavuus lähimmästä ruokakaupastasi tai verkkokaupasta:

Lue lisää tuotteesta ›
Vihreä kesärisotto

Vihreä kesärisotto

Ohje: 1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan. 2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöll...

Lue lisää ›
Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä. [caption id="attachment_5018" ...

Lue lisää ›
4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin. [caption id="...

Lue lisää ›
Jaa sivu