Jaa sivu

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel -rypäle ja Kentucky bourbon. Tutustu viinin kiehtovaan tarinaan!

 

Viinin tarina

Kalifornialainen 1000 Stories (tuhat tarinaa) -punaviini on nostalgian synnyttämä. Viinintekijä Bob Blue kertoo, että uransa alussa Fetzerillä ei ollut varaa kalliisiin ranskalaisiin tammitynnyreihin. Näin ollen Bob päätyi ostamaan käytettyjä amerikkalaisia bourbon-viskitynnyreitä ja neutralisoi viskin aromit tynnyristä, jotta ne sopivat viinin kypsytykseen.

Tänä päivänä ranskalaisia tammitynnyreitä on helpommin saatavilla, mutta kunnianosoituksena Fetzerin alkuajoille, on 1000 Stories viinin kypsytystä jatkettu bourbon-viskitynnyreissä. Enää viskitynnyreiden aromeja ei yritetä neutralisoida, vaan niiden annetaan tuoda viinille syvyyttä. Viskitynnyrikypsytyksen tavoitteena on tuoda viinin aromiin kuivattuja yrttejä, savuisuutta ja hiillostettua vaniljaa.

Bob kertoo, että näistä Fetzerin alkuajoista ja viskitynnyrissä kypsytyksestä hänellä on tuhat tarinaa kerrottavana.

 

1000 Stories Zinfandel
1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini.

 

Kalifornian Zinfandel uudessa valossa

Zinfandel -rypälelajiketta voidaan pitää Kalifornian kansallisrypäleenä, vaikka se tuotiinkin Kaliforniaan 1820-luvulla Euroopasta. Kalifornian ilmasto on riittävän viileä, joten rypäleiden kasvukausi on pitkä ja näin ollen takaa erinomaisen kasvuympäristön Zinfandel -rypäleelle.

Kalifornian Zinfandel sopii viskitynnyrikypsytykseen, sillä rypäleen rikkaan mehukas luonne sointuu hienosti yhdessä viskitynnyrin voimakkaiden aromien kanssa. 1000 Stories Zinfandel viiniä valmistetaan jopa 80 vuotta vanhoista Zinfandel-köynnösten rypäleistä. Viskitynnyrikypsytyksessä käytetään uusia ja vanhoja amerikkalaisia bourbon-viskitynnyreitä.

Yksittäisistä 1000 Stories Zinfandel eristä voi löytää pieniä nyanssieroja viinin luonteessa, sillä jokainen kypsytyksessä käytetty bourbon-tynnyri on hieman erilainen. Tämä antaa viinille oman persoonallisen leimansa.

 

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel / 16,49€

 

Hyväntekeväisyys

Biisonin kuva pullon etiketissä symboloi 1000 Stories ja Wildlife Conservation Society (WCS) yhteistyötä. 1000 Stories on ylpeänä mukana suojelemassa ja kehittämässä biisoneiden elinoloja Amerikassa. WCS on rakentanut vahvan verkoston asiantuntijoiden, karjatilojen ja Amerikan alkuperäisheimojen kanssa, tavoitteena parantaa ja kehittää biisonien elinoloja parempaan suuntaan.

 

Resptisuositukset

 

1000 Stories Zinfandel / Kalifornia 16,49 €

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 16,49 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Viini pataruoalle ja viiniä pataan – 4 vinkkiä pataruokiin

Viini pataruoalle ja viiniä pataan – 4 vinkkiä pataruokiin

Pataruoka on kylmien ilmojen sesonkiruokaa. Lihapata harvemmin houkuttaa kesähelteillä, mutta talvipakkasilla ajatus ja maku koukuttaa. Pataruokien valmistus ja viinin valinta lihapadalle ei ole vai...

Lue lisää ›
Paista ja tuunaa kuin ammattilainen – 5 vinkkiä helppoon blini-iltaan!

Paista ja tuunaa kuin ammattilainen – 5 vinkkiä helppoon blini-iltaan!

Talvi on blinijuhlien aikaa. Rennot blinijuhlat syntyvät vähällä vaivalla, pienellä tuunaamisella ja edullisella budjetilla. Unohda kallis samppanja, kaada lasiin sauvignon blancia ja nauti. &nbs...

Lue lisää ›
Vodkapasta

Vodkapasta

Vodkapasta on maukas lohturuoka ja se valmistuu vain 25 minuutissa! Nauti Diablo Dark Red -punaviinin kanssa! Ohje Laita pastavesi kiehumaan, lisää reilusti suolaa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen ...

Lue lisää ›
Jaa sivu