Jaa sivu

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen ja Kalifornian ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel-rypäle ja Kentucky bourbon. Tutustu viinin kiehtovaan tarinaan!

1000 Stories Zinfandel
1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini.

1000 Stories -viinien tarina

Viinitalo Fetzerin viinintekijä Bob Bluella on 1000 Stories -punaviinin alkuajoista tuhat tarinaa kerrottavana ja siitä myös maailman ensimmäinen bourbon-viskitynnyrissä ikääntynyt viini sai nimensä (suomeksi 1000 tarinaa).

Oivallus kypsyttää viiniä vanhassa viskitynnyrissä oli sattuman ja pakon sanelemaa. Viinitalo Fetzerillä ei vuonna 2013 ollut riittävästi varaa viinin kypsyttämiseen tarvittaviin kalliisiin ja hankalasti saataviin ranskalaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin. Bob Blue päätyi hankkimaan edullisia, käytettyjä, amerikkalaisia bourbon-viskitynnyreitä. Ajatus oli neutralisoida punaviinillä viskin aromit pois tynnyreistä, ja kypsyttää niissä sen jälkeen perinteiseen tapaan punaviiniä. Kokeiluiden ja sattuman kautta huomattiin, että tynnyreistä tarttunut hienoinen viskiaromi sopi erinomaisesti Zinfandel-rypäleestä valmistettuun punaviinin.

Viinin kypsytystä bourbon-viskitynnyreissä jatkettiin, vaikka ranskalaisten tammitynnyreiden saatavuus parani. Viskitynnyrikypsytyksestä muodostui 1000 Stories -viinien tunnusmerkki eikä viskitynnyreiden aromeja enää yritetä neutralisoida. Viskitynnyrikypsytyksen myötä viini saa makuunsa syvyyttä sekä kuivattujen yrttien, savun ja hiillostetun vaniljan aromeja. Valmistustapa on kunnianosoitus 1000 Stories -viinin tarinan täyteisille alkuajoille.

 

Zinfandel + viskitynnyrit – tuloksena täydellinen kalifornialaisviini

Zinfandel-rypälelajiketta voidaan pitää Kalifornian kansallisrypäleenä, vaikka se tuotiin sinne alun perin Euroopasta 1820-luvulla. Kalifornian ilmasto osoittautui Zinfandel-rypäleelle erinomaiseksi ja nykyisin zinfandel-viinien kodiksi mielletään Kalifornia.

Zinfandel-rypäleestä valmistettu punaviini sopii mainiosti viskitynnyrikypsytykseen, sillä rypäleen mehukas luonne sointuu hienosti yhteen viskitynnyrin voimakkaiden aromien kanssa. Amerikkalaisen bourbon-viskin valmistuksessa käytettäviä tynnyreitä on Yhdysvalloissa hyvin saatavilla, sillä viskin valmistukseen niitä voi määräysten mukaan käyttää vain kerran. Kertaalleen käytetyt bourbontynnyrit myydään usein pois edullisesti ja ne saavat uuden elämän 1000 Stories -viinien kypsyttämisessä.

1000 Stories Zinfandel on täydellinen esimerkki viinistä, jossa yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel-rypäle ja Kentucky bourbonviski. Ja jälleen viinillä on yksi omaperäinen tarina lisää kerrottavanaan.

 

1000 Stories -viinien tarina
1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini.

Jokainen pullo kertoo oman tarinan – mitä sinun 1000 Stories -viinisi paljastaa

Jokaisessa erässä 1000 Stories Zinfandel -viiniä on oma luonne. Mausta voi löytää pieniä nyanssieroja, jotka johtuvat kypsytyksessä käytetyistä viskitynnyreistä. Jokainen bourbon-tynnyri on hieman erilainen ja se antaa viinille oman persoonallisen leimansa.

1000 Stories Zinfandel -viinit on numeroitu valmistuserän mukaan. Pullosta löytyvä ”batch number” kertoo viinisi valmistuserän ja tietoa viinistäsi. Klikkaa 1000 Stories -sivustolle ja lue oman viinisi tarina.

Reseptisuositukset 1000 Stories Zinfandel -viinille

 

1000 Stories Zinfandel / Kalifornia 16,59 €

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 16,59 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Pihistä tai panosta – 4 x kesän paras hanaviini

Pihistä tai panosta – 4 x kesän paras hanaviini

Hyviä hanaviinejä löytyy eri hintaluokista. Tässä tärpit kesän parhaisiin chileläisiin hanaviineihin, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Minkä valitset? [caption id="attachment_4746" ali...

Lue lisää ›
Emiliana on nyt Regenerative Organic -sertifioitu!

Emiliana on nyt Regenerative Organic -sertifioitu!

Emiliana Organic Vineyards -viinituottajalle on myönnetty kansainvälinen Regenerative Organic (ROC) -sertifikaatti ensimmäisenä chileläisenä yrityksenä! [caption id="attachment_4738" align="ali...

Lue lisää ›
Kesäinen viinidrinkki – Chardonnay Sour

Kesäinen viinidrinkki – Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu