Jaa sivu

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel -rypäle ja Kentucky bourbon. Tutustu viinin kiehtovaan tarinaan!

 

Viinin tarina

Kalifornialainen 1000 Stories (tuhat tarinaa) -punaviini on nostalgian synnyttämä. Viinintekijä Bob Blue kertoo, että uransa alussa Fetzerillä ei ollut varaa kalliisiin ranskalaisiin tammitynnyreihin. Näin ollen Bob päätyi ostamaan käytettyjä amerikkalaisia bourbon-viskitynnyreitä ja neutralisoi viskin aromit tynnyristä, jotta ne sopivat viinin kypsytykseen.

Tänä päivänä ranskalaisia tammitynnyreitä on helpommin saatavilla, mutta kunnianosoituksena Fetzerin alkuajoille, on 1000 Stories viinin kypsytystä jatkettu bourbon-viskitynnyreissä. Enää viskitynnyreiden aromeja ei yritetä neutralisoida, vaan niiden annetaan tuoda viinille syvyyttä. Viskitynnyrikypsytyksen tavoitteena on tuoda viinin aromiin kuivattuja yrttejä, savuisuutta ja hiillostettua vaniljaa.

Bob kertoo, että näistä Fetzerin alkuajoista ja viskitynnyrissä kypsytyksestä hänellä on tuhat tarinaa kerrottavana.

 

1000 Stories Zinfandel
1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini.

 

Kalifornian Zinfandel uudessa valossa

Zinfandel -rypälelajiketta voidaan pitää Kalifornian kansallisrypäleenä, vaikka se tuotiinkin Kaliforniaan 1820-luvulla Euroopasta. Kalifornian ilmasto on riittävän viileä, joten rypäleiden kasvukausi on pitkä ja näin ollen takaa erinomaisen kasvuympäristön Zinfandel -rypäleelle.

Kalifornian Zinfandel sopii viskitynnyrikypsytykseen, sillä rypäleen rikkaan mehukas luonne sointuu hienosti yhdessä viskitynnyrin voimakkaiden aromien kanssa. 1000 Stories Zinfandel viiniä valmistetaan jopa 80 vuotta vanhoista Zinfandel-köynnösten rypäleistä. Viskitynnyrikypsytyksessä käytetään uusia ja vanhoja amerikkalaisia bourbon-viskitynnyreitä.

Yksittäisistä 1000 Stories Zinfandel eristä voi löytää pieniä nyanssieroja viinin luonteessa, sillä jokainen kypsytyksessä käytetty bourbon-tynnyri on hieman erilainen. Tämä antaa viinille oman persoonallisen leimansa.

 

Viskitynnyrikypsytetty punaviini - 1000 Stories Zinfandel / 15,98 €
Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel / 15,98 €

 

Hyväntekeväisyys

Biisonin kuva pullon etiketissä symboloi 1000 Stories ja Wildlife Conservation Society (WCS) yhteistyötä. 1000 Stories on ylpeänä mukana suojelemassa ja kehittämässä biisoneiden elinoloja Amerikassa. WCS on rakentanut vahvan verkoston asiantuntijoiden, karjatilojen ja Amerikan alkuperäisheimojen kanssa, tavoitteena parantaa ja kehittää biisonien elinoloja parempaan suuntaan.

 

Resptisuositukset

 

1000 Stories Zinfandel / Kalifornia 15,98 €

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka valmistuu 45 minuutissa ja siitä herkuttelee jopa 8 henkeä. Herkuttele sienipiirakka Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir -viinin kanssa. Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja hi...

Lue lisää ›
Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana! Ohje: Asettele kanan koipireidet ilmatiiviiseen pussiin ja li...

Lue lisää ›
Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän vivahteikkaaseen valkoviiniin ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!   Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää,...

Lue lisää ›
Jaa sivu