Jaa sivu

Pääsiäisen parhaat punaviinit – ”Tyylikäs huippuviini” on löytö

paras viini pääsiäiseen
Punaviini kuuluu pääsiäiseen! Valitse oikea viini lampaalle, juustoille ja vaikka suklaan kanssa nautiskeluun – tässä neljä erinomaista punaviiniä pääsiäiseen.

 

Varma valinta: Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Casillero Del Diablo Cabernet Sauvignon on kuulunut suomalaisten pääsiäisen viettoon jo 30 vuoden ajan. Klassinen punaviini on pääsiäispöydän moniottelija, joka sopii niin sellaisenaan siemailtavaksi kuin palan painikkeeksi.

Chileläinen laatuviini on tuoksultaan kypsän hedelmäinen, ja voit erottaa siinä esimerkiksi kirsikkaa, luumua, tammen paahteisuutta ja vaniljaa. Pehmeät tanniinit tekevät suutuntumasta mukavan pyöreän, ja maku jää viipyilemään. Tasapainoinen, keskitäyteläinen viini on oikea yleisön suosikki, joten tämän valitsemalla et voi mennä pieleen – etenkin, kun hinta-laatusuhde on näinkin kohdallaan.

Erinomaisena ruokaviininä Casillero Del Diablo Cabernet Sauvignon maistuu monenlaisen pääsiäisaterian parina. Erityisesti naudan- ja porsaanliha sekä grilliruuat ilahtuvat viinin mehevästä makumaailmasta, mutta se ei ole turhan tuhti parsallekaan.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja, minkä todistavat myös Sustainable Wines of Chile ja B-Corp-sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon, 10,99 € 

Reseptisuositus pääsiäiseen: Maukkaat nauta-parsavartaat

 

Täydellinen pari lampaalle: Casillero del Diablo Shiraz

Perinteiset lammas-ateriat kaipaavat rinnalleen mausteisen makeaa ja lempeän tummaa viiniä: sellaista kuin Casillero Del Diablo Shiraz.

Shiraz tunnetaan mausteisena, vivahteikkaana viininä, jossa riittää lämpöä ja luonnetta. Casillero Del Diablo Shiraz hurmaa kevyen mausteisella, paahteisella maulla, johon yhdistyvät marjaisat ja runsaan hedelmäiset aromit. Viini on kuin lämmin halaus: mukavan täyteläinen ja pehmeä, kiitos lempeiden tanniinien.

Casillero del Diablo Shiraz on erinomainen valinta voimakkaille liharuoille, kuten lampaalle, riistalle tai mausteisille aterioille. Kokeile sitä esimerkiksi Lähi-idän makujen kanssa! Casillero Del Diablo Shirazissa riittää särmää myös voimakkaillekin juustoille, ja se on nappivalinta pääsiäisen juustotarjottimen kaveriksi.

Kuten muillakin Casillero del Diablo -viineillä, tälläkin on erinomainen hinta-laatusuhde ja vakuuttavat vastuullisuussertifioinnit.

Casillero del Diablo Shiraz, 10,99 € 

Reseptisuositus pääsiäiseen: Pääsiäisen karitsalihapullat

Reseptisuositus pääsiäiseen: Lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat

 

lampaankareet
Lampaankareet ja kreikkalaiset sitruunaperunat.

 

Erityiseen herkutteluun: 1000 Stories Zinfandel

Myös zinfandel tunnetaan mausteisena, vivahteikkaana rypäleenä, jonka savuinen makumaailma sopii täydellisesti pääsiäiseen. 1000 Stories Zinfandel erottuu edukseen, sillä sen makuprofiili on todella ainutlaatuinen. Kalifornialainen laatuviini on nimittäin kypsytetty bourbon-viskitynnyrissä, mikä antaa viinille erityisen aromin: savuisen, vaniljaisen ja tammisen.

1000 Stories Zinfandel on on kuiva ja täyteläinen punaviini, jossa maistuvat tummat marjat ja hedelmät: kirsikka, luumu ja boysenmarja. Hedelmäisyys tuo napakkaan suutuntumaan mukavaa pyöreyttä.

Ainutlaatuinen viini on nautiskelijan valinta, joka sopii sellaisenaan kippisteltäväksi. Se toimii erinomaisesti myös grilliruuan tai esimerkiksi rentojen burgereiden parina: inspiraatiota kokkailuun voi hakea vaikkapa Kalifornian runsaasta ruokakulttuurista ja sen meksikolaisista vaikutteista. Pääsiäisen perinteisistä herkuista 1000 Stories Zinfandel rakastaa kenties hieman yllättäen myös suklaata. Lupaamme, että 1000 Stories Zinfandelilla maustetut punaviinibrowniet vievät kielen mennessään!

1000 Stories Zinfandel, 15,99 € 

Resepitsuositus pääsiäiseen: Punaviinibrowniet

 

Viiden tähden löytö: Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon

Valitse parasta pääsiäiseen. Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon on todellinen huippuviini, joka tekee vaikutuksen vaativaankin viininystävään.

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon on kevään 2024 uutuus, joka on saapunut Alkon hyllyyn Kalifornian Mendocino Countysta, tunnetulta McNab Ranch -viinitilalta. Laadukas viini on intensiivinen, mehevä ja täynnä aromeja: tummaa kirsikkaa, herukkaa ja mausteisuutta. Maku tarjoaa lisäksi nahkaisia vivahteita ja kypsiä tanniineja, ja tuntumaltaan viini on mukavan täyteläinen. Bonterra Estate Cabernet Sauvignon maistuu myös tulevina pääsiäisinä, ja sopii kypsytettäväksi viiden vuoden ajan.

Bonterra Estate Cabernet Sauvignon maistuu pääsiäisen perinteisen juhlaruuan eli lampaan lihan parina. Hienostuneesta luonteestaan huolimatta se sopii myös rennon grilliruuan kaveriksi – kaikenlaiseen nautiskeluun. Erityisen hyvin Bonterra Estate Cabernet Sauvignon maistuu myös juustojen parina.

Tämän huippuviinin rantautuminen ei ole jäänyt viiniammattilaisilta huomaamatta. Viinilehti arvioi sen viiden tähden ”tyylikkääksi huippuviiniksi”, ja Viinipörssi.fi pitää sitä niin ikään viiden tähden löytönä.

Kaikki Bonterran viinit on tuotettu luonnonmukaisesti, ja niillä on Regenerative Organic -sertifiointi.

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon 19,99 €

 

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon
Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon on 5 tähden tyylikäs löytöviini!

Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 10,99 €

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus näille ruoille

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Reserva Diablo Shiraz

75 cl / Alko / 10,99 €

Viini on tyyliltään makean mausteinen, paahteinen ja tummasävytteinen, jonka aromimaailmassa korostuu mustaherukat ja tumma luumu. Runsaan hedelmäinen ja lämminhenkinen maku allerkirjoittaa tuoksun aromit, lisäten makuun hieman mokkaa. Lempeät tanniinit yhdessä runsaan hedelmän ja makean mausteisuuden kanssa luovat lämpimän ja nautinnollisen kokonaisuuden.

Sopii voimakasmakuiselle riistaruoalle sekä suolaisten juustojen ja mausteisen ruoan kanssa. Kokeile näitä reseptejä:

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

 

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon

  • Uutuus

75 cl / Alko / 19,99 €

Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon -huippuviini tulee Kalifornian Mendocino Countysta, Bonterran kuuluisalta McNab Ranch-viinitarhalta.

Viinin väri on tummanpunainen, jossa häivähdys violettia. Leveässä ja intensiivisessä tuoksussa tummaa kirsikkaa ja herukkaa, karpaloa sekä mausteisuutta. Maku seuraa tuoksuaan ja lisää nahkaista sekä lyijykynämäistä vivahdetta makuun. Täyteläinen viini, jossa kypsät tanniinit.

Kypsytyspotentiaali 5 vuotta.

Bonterran kaikki viinit ovat luomuja sekä Regenerative Organic -sertifioitu.

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Tyylikäs huippuviini” -Viinilehti.fi

⭐⭐⭐⭐⭐ ”Löytö” -Viinipörssi.fi

Lue lisää tuotteesta ›
Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu