Jaa sivu

5 x Suositut Viinit Jouluun

Yhdessä olo ja herkuttelu ovat varmasti monelle niitä tärkeimpiä asioita joulussa – näiden asioiden ympärille sointuu hyvä viini. Joulupöydän alkuruokana useimmiten on kylmiä ruokia, kuten graavikalaa ja silliä sekä keitettyjä perunoita ja rosollia. Pääruokaan siirryttäessä, monesti joulupöydän kruununa toimii joulukinkku, jota säestää erilaiset laatikot. Jälkiruokana sen sijaan usein nähdään jouluisia makuja, jossa yhdistyy kaneli, luumu ja muut jouluiset mausteet – suklaaherkkuja, juustolajitelmia sekä pipareita sinihomejuustolla unohtamatta!

Joulupöytää siis koristaa mitä erilaisemmat komponentit ja joskus viinin valinta voikin tuottaa hieman harmaita hiuksia. Jokaiselle ruoalle aina alkuruoasta jälkiruokaan voidaan valita oma viini tai sitten koko menulle voidaan valita yksi yleisviini. Listasimme alle jouluviinien kestosuosikit, josta löytyy jouluviinit niin alku-, pää- kuin jälkiruoille. Lopusta löydät myös erinomaisen yleisviinin koko jouluaterialle.

Monen suosikkeja ovat alkupalan kalaruoat, kuten graavilohi ja silli. Joulun alkuruokien kanssa sopii hyvin raikkaan hapokas ja Alkon makutyypin, vivahteikas ja ryhdikäs, valkoviini. Sopiva jouluviini alkuruoalle on esimerkiksi kuiva ja sitruksisen hapokas Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.

Kinkku ja laatikkoruoat eivät ole hirveän voimakkaan makuisia, joten niille sopiva jouluviini on hieman kevyempi punaviini, mieluiten marjaisan raikas Pinot Noir -rypäleestä tehty viini, joka tasapainottaa joulukinkun rasvaisuutta. Nauti joulun pääruoat suositun Casillero del Diablo Pinot Noir -viinin kanssa.

Viini jälkiruoalle riippuu paljolti jälkiruoan tyypistä. Makeimmille leivoksille ja hyydykkeille on hyvä valita makea jälkiruokaviini, kun taas juustolajitelmien ja suklaiden nautiskeluun sopii hieman täyteläiesmpi punaviini. Kestosuosikki Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on loistava valinta nautiskeluun, ja jos mieli tekee kokeilla jotain hieman erilaista, niin osittain bourbon-viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel on tähän nappivalinta!

Mikäli joulupöytään hakee yhtä yleisviiniä ja haluaa kokeilla jotain erilaista, on raikas roseeviini erinomainen valinta. Roseeviini monesti mielletään kesäjuomaksi, mutta se on myös paljon muuta! Roseeviini on todella monipuolinen viini ja se sopii hyvin aina alkuruoasta pääruokaan ja jälkkäriin. Valitse joulupöytään luomuviinitalo Emilianan uutuus, Tais Organic Pinot Noir Rosé!

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus parsalle, herkullisille chileläisille empanadoille tai kalaruoalle!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Kokeile Casillero Pinot Noir viiniä herkullisten chileläisten empanadojen kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus grillivartaille. Maukkaat nauta-parsavartaat tai possurillette ovat täydellisiä ruokapareja tälle viinille.

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko

1000 Stories Zinfandel on osittain bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Viskitynnyrissä kypsytyksen tavoitteena on tuoda viinin makuun kuivattujen yrttien, vaniljan ja savun aromeja. 1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä herkullisten savuburgereiden kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›
Viinidrinkki – Rosé Sour

Viinidrinkki – Rosé Sour

Rosé Sour -viinidrinkki Raikas rosé sour -viinidrinkki on hellepäivän pelastaja. Katso nopea ohje!   Mittaa viinidrinkkiainekset shakeriin. Säätele siirapin määrällä viinidrinkin makeut...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Chilen kenties tunnetuimman viinibrändin Casillero del Diablon viinit ovat paholaisen suojelemia ja pirun kellarissa kypsyneitä. Joko tunnet pirullisen hyvien viinien tarinan?   [caption id="at...

Lue lisää ›
Jaa sivu