Jaa sivu

5 x Suositut Viinit Jouluun

Yhdessä olo ja herkuttelu ovat varmasti monelle niitä tärkeimpiä asioita joulussa – näiden asioiden ympärille sointuu hyvä viini. Joulupöydän alkuruokana useimmiten on kylmiä ruokia, kuten graavikalaa ja silliä sekä keitettyjä perunoita ja rosollia. Pääruokaan siirryttäessä, monesti joulupöydän kruununa toimii joulukinkku, jota säestää erilaiset laatikot. Jälkiruokana sen sijaan usein nähdään jouluisia makuja, jossa yhdistyy kaneli, luumu ja muut jouluiset mausteet – suklaaherkkuja, juustolajitelmia sekä pipareita sinihomejuustolla unohtamatta!

Joulupöytää siis koristaa mitä erilaisemmat komponentit ja joskus viinin valinta voikin tuottaa hieman harmaita hiuksia. Jokaiselle ruoalle aina alkuruoasta jälkiruokaan voidaan valita oma viini tai sitten koko menulle voidaan valita yksi yleisviini. Listasimme alle jouluviinien kestosuosikit, josta löytyy jouluviinit niin alku-, pää- kuin jälkiruoille. Lopusta löydät myös erinomaisen yleisviinin koko jouluaterialle.

Monen suosikkeja ovat alkupalan kalaruoat, kuten graavilohi ja silli. Joulun alkuruokien kanssa sopii hyvin raikkaan hapokas ja Alkon makutyypin, vivahteikas ja ryhdikäs, valkoviini. Sopiva jouluviini alkuruoalle on esimerkiksi kuiva ja sitruksisen hapokas Casillero del Diablo Sauvignon Blanc.

Kinkku ja laatikkoruoat eivät ole hirveän voimakkaan makuisia, joten niille sopiva jouluviini on hieman kevyempi punaviini, mieluiten marjaisan raikas Pinot Noir -rypäleestä tehty viini, joka tasapainottaa joulukinkun rasvaisuutta. Nauti joulun pääruoat suositun Casillero del Diablo Pinot Noir -viinin kanssa.

Viini jälkiruoalle riippuu paljolti jälkiruoan tyypistä. Makeimmille leivoksille ja hyydykkeille on hyvä valita makea jälkiruokaviini, kun taas juustolajitelmien ja suklaiden nautiskeluun sopii hieman täyteläiesmpi punaviini. Kestosuosikki Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on loistava valinta nautiskeluun, ja jos mieli tekee kokeilla jotain hieman erilaista, niin osittain bourbon-viskitynnyrissä kypsytetty 1000 Stories Zinfandel on tähän nappivalinta!

Mikäli joulupöytään hakee yhtä yleisviiniä ja haluaa kokeilla jotain erilaista, on raikas roseeviini erinomainen valinta. Roseeviini monesti mielletään kesäjuomaksi, mutta se on myös paljon muuta! Roseeviini on todella monipuolinen viini ja se sopii hyvin aina alkuruoasta pääruokaan ja jälkkäriin. Valitse joulupöytään luomuviinitalo Emilianan uutuus, Tais Organic Pinot Noir Rosé!

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,88 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 10,99 €

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus näille ruoille

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Tais Organic Pinot Noir Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tais Organic Pinot Noir Rosé on Emiliana viinintuottajan premiumtason roseeviini. Se on tyyliltään kuiva ja täynnä raikkaan marjaista aromia. Voit erottaa siitä mm. punaherukkaa, kirsikkaa, omenaa ja sitruksisia vivahteita.

Trendikäs roseeviini soveltuu niin nautiskeluun kuin ruokapöytään. Tämä Pinot Noir-rypäleestä valmistettu viini sopii hieman vaativampaan makuun ja on myös erinomainen grilliruoan ystävä. Kokeile vaikka grillatun kanan ja kasvisten kaverina.

Emiliana on maailman suurin luomuviinintuottaja. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu