Jaa sivu

Monipuolinen Kalifornia – TOP 5 viiniknopit

Kalifornia on paljon muutakin kuin filmitähtiä, upeita hiekkarantoja ja huipputeknologian mekka. Se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, jonka monimuotoinen luonto mahdollistaa yli 110 rypälelajikkeen viljelyn.

Kalifornian tämän hetken kirkkaimpiin rypäletähtiin kuuluvat Cabernet Sauvignon ja Zinfandel. Rypälelajikkeista Zinfandelilla on Kaliforniassa pitkät perinteet ja sen moniulotteinen luonne mahdollistaa lukuisten eri viinityylien valmistuksen.

 

Aurinkoisten rantojen, elokuvien ja monimuotoisen luonnon Kalifornia on kaikille tuttu vähintäänkin valkokankaalta ja maailmankuuluista näyttelijöistään. Lisäksi Kalifornia tunnetaan myös sen vapaamielisyydestä sekä rennosta ja mutkattomasta kulttuurista. Monelle voikin tulla yllätyksenä, että Kalifornia kuuluu myös maailman merkittävimpiin viinialueisiin.

Vaikka Yhdysvalloissa tuotetaan viiniä melkein jokaisessa osavaltiossa, on helppo sanoa, että Kalifornia on niistä Yhdysvaltojen ylivoimaisesti tärkein, sillä se valmistaa 90 prosenttia maan viineistä, ja maan viinintuotanto yhteenlaskettuna tekee Yhdysvalloista maailman neljänneksi suurimman viinintuottajan. Vain Ranska, Italia ja Espanja tuottavat enemmän. Katso kalifornialaiset viinit täältä! 

Merkittäväksi viinialueeksi Kalifornia on kuitenkin noussut viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. Kieltolain aika ja toinen maailmansota koettelivat Yhdysvaltoja eikä viiniä juurikaan nautittu. Vasta 1970- ja 1980-luku toi mukanaan viinibuumin, jolloin paikalliset kiinnostuivat viineistä. Nykyään kalifornialainen viinintuotanto on hyvin modernia, sillä koko viinituotanto on erittäin tarkkaa aina käymislämpötiloista ja hiivakannoista tuotannon puhtauteen. Tänä päivänä kalifornialaisessa viinikulttuurissa ja -tuotannossa on vahvasti näkyvillä kestävä kehitys ja vastuullisuus. Sanonta kuuluukin:

”Se mikä on hyvää maalle ja ympäristölle, on hyvää rypäleille ja se mikä on hyvää rypäleille on myös hyvää viinille.”

 

Tiesitkö, että

  • Kalifornia on lähes 2000 kilometrin pituinen osavaltio ja sen laajat viinitarhat ulottuvat jopa 1100 kilometrin matkalle pohjoisesta etelään, joka mahdollistaa yli 110 eri rypälelajikkeen viljelyn. Kuuluisimmat Kalifornian rypälelajikkeet ovat Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel ja Pinot Grigio.
  • Pinot Noir viinien myynti nousi räjähdysmäisesti vuonna 2004 ilmestyneen Sideways – elokuvan jälkeen.
  • Kalifornialaiset viinit saivat maailmanlaajuista huomiota vuonna 2008 ilmestyneen Bottle Shock – elokuvan kautta, jossa kalifornialaiset viinit päihittivät viininmaistelun sokkotestissä ranskalaiset.
  • Useat Hollywood näyttelijät, maailmankuulut artistit ja urheilijat ovat mukana kalifornialaisessa viinibisneksessä. Listalta löytyvät mm. Vince Neil, John Legend ja Kurt Russell.
  • Kalifornialaiset viinit ovat ympäristöystävällisiä. Jo vuodesta 1950, kalifornialainen viinintuotanto on noudattanut kestävän kehityksen ja vihreän viinintuotannon periaatteita.

 

Käy katsomassa kesäinen burger resepti ja kalifornialainen viinisuositus täältä!

 

Kurkkaa alta tämän hetken kuumimmat kalifornialaiset viinivinkit niin grilliruokien makupariksi kuin kesäiltojen nautiskeluun! 🍷

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Bonterra Organic Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

Bonterra Zinfandel on Kalifornian parhaimmilta luomutarhoilta kerätyistä Zinfandel rypäleistä valmistettu aromikas ja monipuolinen viini.

Bonterran kaikki viinit ovat luomuja sekä ovat ainoat yhdysvaltalaiset luomuviinit Alkon portfoliossa. Bonterra Vineyards on Kalifornian luomuviinintuotannon pioneereja ja luonnonmukaisuus on ollut viinintuottajan ohjenuora jo vuodesta 1987 lähtien.

Lue lisää tuotteesta ›

Bonterra Organic Chardonnay

75 cl / Alko / 15,99 €

Bonterran Chardonnay on ainut luomu valkoviini Yhdysvalloista Alkon valikoimassa. Bonterra Vineyards on Kalifornian luomuviinintuotannon pioneereja ja luonnonmukaisuus on ollut viinintuottajan ohjenuora jo vuodesta 1987 lähtien. Aromimaailma on runsas, kevyen voinen ja kermaisella vivahteella, jossa havaittavissa paahdettua mantelia sekä hunajaa.

Lue lisää tuotteesta ›
Kesän raikkaat hanaviinit – TOP 3 hanapakkausta

Kesän raikkaat hanaviinit – TOP 3 hanapakkausta

Raikkaat kesän hanaviinit - ruokapöytään ja nautiskeluun. Kokosimme TOP 3 hanaviinit kesän yhteisiin hetkiin. Nyt on lupa nauttia!    Hanaviinit ovat kesän ehdottomia suosikkeja, sillä ha...

Lue lisää ›
Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini on monikäyttöinen ja sen trendikäs luonne luovat hyvää vaihtelua aurinkoisiin kesäpäiviin.  Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun. Roseeviinin monip...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Jaa sivu