Jaa sivu

Kesän raikkaat hanaviinit – TOP 3 hanapakkausta

Raikkaat kesän hanaviinit – ruokapöytään ja nautiskeluun. Kokosimme TOP 3 hanaviinit kesän yhteisiin hetkiin. Nyt on lupa nauttia! 

 

Hanaviinit ovat kesän ehdottomia suosikkeja, sillä hanapakkauksesta riittää vähän isommallekin porukalle. Lisäksi hanapakkaukset säilyvät jääkaapissa hyvänä jopa kuukauden!

 

Vaikka päivät lyhenevät ja ilma viilenee, niin vielä on kesää jäljellä!

Suomen kesään kuuluu mökkeily, grillaus ja totta kai saunominen! Kaikkia näitä yhdistää yhdessäolo ystävien ja perheen kanssa. Halusimme koota teille kesäisen raikkaat hanaviinit eri tilanteisiin – niin ruokapöytään grilliruoan ja salaattien seuraksi, kuin nautiskeluun mökille tai puistoon. Hanaviinit ovat loistava valinta kesään, sillä niistä riittää vähän isommallekin seurueelle, jonka lisäksi ne kulkeutuvat näppärästi mukana. Tiesitkö myös, että hanapakkaus säilyy jääkaapissa hyvänä kuukauden verran sen avaamisen jälkeen!

Katso raikkaat hanaviinit kruunaamaan kesän yhteisiä hetkiä!

 

Viña Maipo Chardonnay

Valkkarin ystäville kuiva ja eksoottisen vivahteinen valkoviini

Viña Maipo Chardonnay hanapakkaus on monikäyttöinen hanaviini esimerkiksi noutopöytään tai kesänautiskeluun. Raikas, kuiva ja kivan hedelmäinen valkoviini, jonka makumaailmasta aistittavissa aprikoosin ja hunajamelonin aromeja. Kokeile kevyempien ruokien, kuten kanasalaattien tai tapasten kanssa!

Mikäli mieli tekee vähän kikkailla ja kaipaat viilennystä kesäpäivään, Viña Maipo Chardonnaysta valmistat käden käänteessä raikkaan spritzerin. Katso ohje täältä! 

 

Frontera Chardonnay

Valkkaria laiturinnokkaan ja pikkusuolaisen kanssa

Viiniä nautiskeluun, mökille laiturinnokkaan tai kruunaamaan noutopöytää? Monikäyttöinen Frontera Chardonnay hanaviini on kuiva ja keskihapokas, jonka hedelmäinen makumaailma sisältää aprikoosia, sitruunaa ja hentoa mausteisuutta. Loistovalinta seurustelujuomaksi tai pikkusuolaisen makupariksi.

Frontera nimi on saanut inspiraationsa Chilen monimuotoisesta luonnosta, joka luo ideaalin kasvuympäristön viinirypäleille. Pohjoisessa Chileä rajaa kuiva Atacaman aavikko, idässä jylhät Andien vuoristot, etelässä karu jäätikkö ja lännessä Tyyni valtameri.

 

 Casillero del Diablo Malbec

Grilliruoan pariksi täyteläistä punaviiniä

Suomen kesän lyömätön yhdistelmä on saunominen ja grillaus. Grillistä löytyvät erinäiset lihaherkut aina perinteisistä makkaroista ja hampurilaispihvistä, ribseihin sekä naudan ulkofileepihveihin. Nam nam, mutta minkälaista viintä tuhdimman grilliruoan kanssa tulisi sitten nauttia? Casillero del Diablo Malbec hanaviini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, jonka mehevän hilloinen sekä hennon savuinen makumaailma palvelee oivana makuparina grilliruoan kanssa.

Viña Maipo Chardonnay

300 cl / Alko / 30,89 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta.

Kuiva valkoviini, jossa hyvä hapokkuus sekä aprikoosin ja hunajamelonin aromeja. Loistava yleisviini ruokapöytään ja seurusteluun.

Viña Maipo Chardonnay -viinistä valmistat kesäisen viinidrinkin – Chardonnay Sour!

Lue lisää tuotteesta ›

Frontera Chardonnay

300 cl / Alko / 30,89 €

Fronteran viiinit saavat inspiraationsa Chileä reunustavista luonnollisista esteistä. Pohjoisessa Chileä rajaa kuiva Atacaman aavikko, idässä jylhät Andien vuoristot, etelässä karu jäätikkö ja lännessä tyyni valtameri. Nämä luonnonilmiöt vaikuttavat suuressa määrin Chilen ilmastoon, suojelevat viinitiloja epäpuhtauksilta sekä syöpäläisiltä ja vaikuttavat oleellisesti viinin viljelyyn. ”Frontera” (engl. frontier) on kunnianosoitus näille mahtaville luonnollisille esteille.

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 34,48 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›
Kuinka valita rapuviini? 3 x paras rapuviini

Kuinka valita rapuviini? 3 x paras rapuviini

Rapukausi alkaa - nämä viinit kruunaavat rapujuhlan! Rapukausi alkaa Suomessa vuosittain heinäkuun 21. päivä ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Rapujuhlat ja ravut kuuluvat monen suomalaisen kes...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Totta vai tarua? 6 roseeviinimyyttiä murrettavaksi! Mitä tiedät roseeviinistä? Roseeviinin valmistuksesta ja nauttimisesta liikkuu monenlaisia juttuja. Oletko kuullut nämä 6 yleistä roseeviinim...

Lue lisää ›
Jaa sivu