Jaa sivu

Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini on monikäyttöinen ja sen trendikäs luonne luovat hyvää vaihtelua aurinkoisiin kesäpäiviin. 

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Roseeviinin monipuolisuus tuo helppoutta ruoan yhdistämiseen

Mikäli viinin valinta ruokapariksi tuottaa harmaita hiuksia, tuo roseen monipuolisuus ratkaisun tähän. Erityisen hyvin ne sopivat vähärasvaisen kalaruoan tai kevyemmän liharuoan kaveriksi. Mausteisempien ruokien kanssa kannattaa aina valita hieman makeampi rosee. Adobe Reserva Rosé tuo lämminhenkisyyttä ja sen marjaiset aromit luovat erinomaisen parin vaalean lihan ja kalaruokien kanssa. Viña Maipon Rosé sen sijaan on hyvä valinta kesäisiin brunssihetkiin ja sen keskitäyteläisyys ja pirteä hedelmähapokkuus luovat tunnelmaa seurusteluhetkiin.

Rosee on raikas tuulahdus perinteisiin puna- ja valkoviineihin sekä trendikkyytensä ja pinkin personallisuutensa ansiosta on myös erinomainen valinta kesäpäiviin. Poikkeuksena muihin viineihin, roseeviini suositellaan nautittavaksi nuorena ja viilennettynä säilyttääkseen uniikin makunsa. Perinteisesti roseeviini on mielletty seurusteluviininä, mutta yhä enemissä määrin se on löytänyt tiensä kesäisten herkkujen makupariksi. Trendikkyyden ja pinkin ulkomuodon vuoksi roseet ovat todella hyvä valinta täydentämään kesäistä brunssihetkeä!

 

Miten hyvä roseeviini valmistetaan?

Moni suomalainen yhdistää roseeviinit aurinkoisiin keski-Euroopan lomamatkoihin, mutta suuren suosion myötä on roseeviini myös rantautunut suomalaiseen juomakulttuuriin. Roseen kulutus näkyy niin terasseilla kuin Alkon tuotekirjon kasvuna, ja suosionsa myötä on löytänyt tiensä myös miesten juomavalikoimaan. Roseeta löytyy jonkin verran Alkon hyllyltä läpi vuoden, mutta suurin kulutus kuitenkin ajoittuu kesälle, jolloin myös sesonkituotteet saapuvat valikoimaan.

Usein rosee ymmärretään värinsä takia puna- ja valkoviinin sekoitukseksi, mitä se ei todellisuudessa kuitenkaan ole. Toki osan roseen valmistusmenetelmänä on käytetty viinien yhdistelyä, jota ei kuitenkaan viinipiireissä pidetä oikeaoppisena tai ammattimaisena valmistusmenetelmänä. Voidaan kuitenkin ajatella, että roseessa yhdistyy viinien parhaat puolet – punaviinin aromikkuus sekä valkoviinin raikkaus, mutta todellisuudessa rosee on kuitenkin oma viininsä, jonka omintakeisuuden takaa sen valmistusmenetelmä. Se valmistuu uuttamalla viinirypäleiden kuoria rypälemehussa, jonka kautta kuoret luovat  uniikin vaaleanpunaisen värin. Roseen väri riippuu paljolti sen uuteajasta, mutta tyypillisesti tämä vaihe pidetään punaviinin menetelmää paljon lyhyempänä, jotta väri pysyy pirteän vaaleanpunaisena. Toinen vakiintunut valmistusmenetelmä kulkee nimellä saigneé, jossa rypäleenkuoret ja vaalearypälemehu eivät ole kosketuksissa missään vaiheessa. Tässä rypäleen kuorista valutetaan väriä vaaleaan rypälemehun joukkoon ja näin taataan roseen uniikki väri.

 

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko

Kesä ja roseeviini – mikä sen parempi yhdistelmä? Raikkaan marjainen luomurosee, joka on täynnä vadelman ja mansikan aromeita. Puhdaspiirteinen viini johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten ja biodynaamisten viinien tuottaja.

Lue lisää tuotteesta ›

Adorada Rosé

75 cl / Alko

Adorada Rosé – Ihastuttavan aromaattinen uutuus tyylikkäässä, käsin vahalla sinetöidyssä pakkauksessa on kalifornialaisen viinintekijän Margaret Leonardin käsialaa.

Puolikuiva, metsämansikkainen ja kukkainen kokonaisuus. Yhdistä kasvisruokien ja äyriäisten kanssa tai nauti sellaisenaan seurustelujuomana.

Lue lisää tuotteesta ›
Paras viini takeaway -ruoalle

Paras viini takeaway -ruoalle

Mikä viini on paras sushille tai minkälainen viini sopii parhaiten napolilaisen pizzan kanssa? Nappaa täältä parhaat viinivinkit erilaisten take away -ruokien pariksi ja herkuttele! Kuva Max Gris...

Lue lisää ›
Chileläiset empanadat

Chileläiset empanadat

Liha   Mittaa taikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes muodostuu muruinen taikina. Ota taikina tehosekoittimesta ja muotoile siitä pallo. Laita taikina viileään tunnin ajaksi. Val...

Lue lisää ›
Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Grillatut jättikatkarapu-cantaloupevartaat

Ohje Sulata ravut. Valmista marinadi astiaan ja lisää ravut. Sekoita. Anna rapujen marinoitua viileässä noin puolen tunnin ajan. Leikkaa cantaloupet kookkaiksi paloiksi. Pujota vartaisiin vuoroin ...

Lue lisää ›
Jaa sivu