Jaa sivu

Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini on monikäyttöinen ja sen trendikäs luonne luovat hyvää vaihtelua aurinkoisiin kesäpäiviin. 

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Roseeviinin monipuolisuus tuo helppoutta ruoan yhdistämiseen

Mikäli viinin valinta ruokapariksi tuottaa harmaita hiuksia, tuo roseen monipuolisuus ratkaisun tähän. Erityisen hyvin ne sopivat vähärasvaisen kalaruoan tai kevyemmän liharuoan kaveriksi. Mausteisempien ruokien kanssa kannattaa aina valita hieman makeampi rosee. Adorada Rosé on hyvä rosee kesäpäivään ja ruokaviiniksi. Se on puolikuiva, keskihapokas ja metsämansikkainen, näin ollen on hyvä valinta monenlaisten kesäherkkujen kaveriksi – kuten lihaleikkeleiden, salaattien ja äyriäisten kanssa. Adobe Reserva Rosé tuo lämminhenkisyyttä ja sen marjaiset aromit luovat erinomaisen parin vaalean lihan ja kalaruokien kanssa. Viña Maipon Rosé sen sijaan on hyvä valinta kesäisiin brunssihetkiin ja sen keskitäyteläisyys ja pirteä hedelmähapokkuus luovat tunnelmaa seurusteluhetkiin.

Rosee on raikas tuulahdus perinteisiin puna- ja valkoviineihin sekä trendikkyytensä ja pinkin personallisuutensa ansiosta on myös erinomainen valinta kesäpäiviin. Poikkeuksena muihin viineihin, roseeviini suositellaan nautittavaksi nuorena ja viilennettynä säilyttääkseen uniikin makunsa. Perinteisesti roseeviini on mielletty seurusteluviininä, mutta yhä enemissä määrin se on löytänyt tiensä kesäisten herkkujen makupariksi. Trendikkyyden ja pinkin ulkomuodon vuoksi roseet ovat todella hyvä valinta täydentämään kesäistä brunssihetkeä!

 

Miten hyvä roseeviini valmistetaan?

Moni suomalainen yhdistää roseeviinit aurinkoisiin keski-Euroopan lomamatkoihin, mutta suuren suosion myötä on roseeviini myös rantautunut suomalaiseen juomakulttuuriin. Roseen kulutus näkyy niin terasseilla kuin Alkon tuotekirjon kasvuna, ja suosionsa myötä on löytänyt tiensä myös miesten juomavalikoimaan. Roseeta löytyy jonkin verran Alkon hyllyltä läpi vuoden, mutta suurin kulutus kuitenkin ajoittuu kesälle, jolloin myös sesonkituotteet saapuvat valikoimaan.

Usein rosee ymmärretään värinsä takia puna- ja valkoviinin sekoitukseksi, mitä se ei todellisuudessa kuitenkaan ole. Toki osan roseen valmistusmenetelmänä on käytetty viinien yhdistelyä, jota ei kuitenkaan viinipiireissä pidetä oikeaoppisena tai ammattimaisena valmistusmenetelmänä. Voidaan kuitenkin ajatella, että roseessa yhdistyy viinien parhaat puolet – punaviinin aromikkuus sekä valkoviinin raikkaus, mutta todellisuudessa rosee on kuitenkin oma viininsä, jonka omintakeisuuden takaa sen valmistusmenetelmä. Se valmistuu uuttamalla viinirypäleiden kuoria rypälemehussa, jonka kautta kuoret luovat  uniikin vaaleanpunaisen värin. Roseen väri riippuu paljolti sen uuteajasta, mutta tyypillisesti tämä vaihe pidetään punaviinin menetelmää paljon lyhyempänä, jotta väri pysyy pirteän vaaleanpunaisena. Toinen vakiintunut valmistusmenetelmä kulkee nimellä saigneé, jossa rypäleenkuoret ja vaalearypälemehu eivät ole kosketuksissa missään vaiheessa. Tässä rypäleen kuorista valutetaan väriä vaaleaan rypälemehun joukkoon ja näin taataan roseen uniikki väri.

 

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko

Kuivan mansikkainen ja herukkainen Rosee, jossa raikas maku ja eloisa hapokkuus.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi!

Viña Maipo -sarjaan kuuluvat Roseen lisäksi myös Chardonnay, Cabernet Sauvignon ja Moscato.

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko

Kesä ja roseeviini – mikä sen parempi yhdistelmä? Raikkaan marjainen luomurosee, joka on täynnä vadelman ja mansikan aromeita. Puhdaspiirteinen viini johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten ja biodynaamisten viinien tuottaja.

Lue lisää tuotteesta ›

Adorada Rosé

75 cl / Alko

Adorada Rosé – Ihastuttavan aromaattinen uutuus tyylikkäässä, käsin vahalla sinetöidyssä pakkauksessa on kalifornialaisen viinintekijän Margaret Leonardin käsialaa.

Puolikuiva, metsämansikkainen ja kukkainen kokonaisuus. Yhdistä kasvisruokien ja äyriäisten kanssa tai nauti sellaisenaan seurustelujuomana.

Lue lisää tuotteesta ›
Punaviini pienellä twistillä – 1000 Stories Zinfandel

Punaviini pienellä twistillä – 1000 Stories Zinfandel

Kalifornialainen "tuhat tarinaa" -punaviini on on nostalgian synnyttämä. Alkuaikoina Fetzerillä ei ollut varaa kalliisiin ranskalaisiin viinitynnyreihin, joten päädyin käyttämään käytettyjä...

Lue lisää ›
Possurillette

Possurillette

Ohje: Paloittele lihat ja mausta ne suolalla.  Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa katajanmarjat veitsellä. Laita kaikki ainekset uunipataan ja anna hautua 150 asteisessa uunissa 3 ½ - 4 tunnin aja...

Lue lisää ›

Joulupöydän viinit

Jouluna tekemistä riittää, joten jouluvalmisteluja helpottavat vinkit ovat aina tervetulleita. Helpottaaksemme jouluvalmisteluja, keräsimme Casillero del Diablo viinisuositukset joulupöydän herk...

Lue lisää ›
Jaa sivu