Jaa sivu

Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini on monikäyttöinen ja sen trendikäs luonne luovat hyvää vaihtelua aurinkoisiin kesäpäiviin. 

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun.

Roseeviinin monipuolisuus tuo helppoutta ruoan yhdistämiseen

Mikäli viinin valinta ruokapariksi tuottaa harmaita hiuksia, tuo roseen monipuolisuus ratkaisun tähän. Erityisen hyvin ne sopivat vähärasvaisen kalaruoan tai kevyemmän liharuoan kaveriksi. Mausteisempien ruokien kanssa kannattaa aina valita hieman makeampi rosee. Adobe Reserva Rosé tuo lämminhenkisyyttä ja sen marjaiset aromit luovat erinomaisen parin vaalean lihan ja kalaruokien kanssa. Viña Maipon Rosé sen sijaan on hyvä valinta kesäisiin brunssihetkiin ja sen keskitäyteläisyys ja pirteä hedelmähapokkuus luovat tunnelmaa seurusteluhetkiin.

Rosee on raikas tuulahdus perinteisiin puna- ja valkoviineihin sekä trendikkyytensä ja pinkin personallisuutensa ansiosta on myös erinomainen valinta kesäpäiviin. Poikkeuksena muihin viineihin, roseeviini suositellaan nautittavaksi nuorena ja viilennettynä säilyttääkseen uniikin makunsa. Perinteisesti roseeviini on mielletty seurusteluviininä, mutta yhä enemissä määrin se on löytänyt tiensä kesäisten herkkujen makupariksi. Trendikkyyden ja pinkin ulkomuodon vuoksi roseet ovat todella hyvä valinta täydentämään kesäistä brunssihetkeä!

 

Miten hyvä roseeviini valmistetaan?

Moni suomalainen yhdistää roseeviinit aurinkoisiin keski-Euroopan lomamatkoihin, mutta suuren suosion myötä on roseeviini myös rantautunut suomalaiseen juomakulttuuriin. Roseen kulutus näkyy niin terasseilla kuin Alkon tuotekirjon kasvuna, ja suosionsa myötä on löytänyt tiensä myös miesten juomavalikoimaan. Roseeta löytyy jonkin verran Alkon hyllyltä läpi vuoden, mutta suurin kulutus kuitenkin ajoittuu kesälle, jolloin myös sesonkituotteet saapuvat valikoimaan.

Usein rosee ymmärretään värinsä takia puna- ja valkoviinin sekoitukseksi, mitä se ei todellisuudessa kuitenkaan ole. Toki osan roseen valmistusmenetelmänä on käytetty viinien yhdistelyä, jota ei kuitenkaan viinipiireissä pidetä oikeaoppisena tai ammattimaisena valmistusmenetelmänä. Voidaan kuitenkin ajatella, että roseessa yhdistyy viinien parhaat puolet – punaviinin aromikkuus sekä valkoviinin raikkaus, mutta todellisuudessa rosee on kuitenkin oma viininsä, jonka omintakeisuuden takaa sen valmistusmenetelmä. Se valmistuu uuttamalla viinirypäleiden kuoria rypälemehussa, jonka kautta kuoret luovat  uniikin vaaleanpunaisen värin. Roseen väri riippuu paljolti sen uuteajasta, mutta tyypillisesti tämä vaihe pidetään punaviinin menetelmää paljon lyhyempänä, jotta väri pysyy pirteän vaaleanpunaisena. Toinen vakiintunut valmistusmenetelmä kulkee nimellä saigneé, jossa rypäleenkuoret ja vaalearypälemehu eivät ole kosketuksissa missään vaiheessa. Tässä rypäleen kuorista valutetaan väriä vaaleaan rypälemehun joukkoon ja näin taataan roseen uniikki väri.

 

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko / 29,88 €

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille!

Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle ”LÖYTÖ” -arvion, joka kertoo viinin erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Lue lisää tuotteesta ›

Tais Organic Pinot Noir Rosé

75 cl / Alko / 13,99 €

Tais Organic Pinot Noir Rosé on Emiliana viinintuottajan premiumtason roseeviini.

Trendikäs roseeviini soveltuu niin skoolaukseen kuin uudenvuoden juhlapöydän pikkupurtavien ja kylmien kalaruokien kanssa. Korkealuokkainen Tais Organic Pinot Noirin punaherukkainen ja sitruksinen maku nostattaa niin uudenvuoden makuelämyksiä kuin tunnelmaa.

Kokeile kermaisten ja yrttisten pastojen tai runsaiden salaattien kanssa. Sopii myös rasvaiselle kalalle ja vaalealle lihalle.

Emiliana on maailman suurin luomuviinintuottaja. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko / 31,98 €

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa

 

Lue lisää tuotteesta ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Paras hanaviini kesään – 6 x viinisuositusta

Paras hanaviini kesään – 6 x viinisuositusta

Millainen hanaviini sopii piknikille tai grillauksen pariin? Entä mikä hanaviini on paras nautiskeluun tai illanistujaisiin? Katso 6 X paras hanaviini kesään! Hanaviini, tonkka, tönkkä, hanapakk...

Lue lisää ›
Hedelmäinen Sangria – Viña Maipo

Hedelmäinen Sangria – Viña Maipo

Ovatko kesäjuhlat, mökkikauden avajaiset tai juhannuskekkerit tiedossa? Helppo ja nopea booli syntyy käden käänteessä ruokatoimittaja Mari Moilasen herkullisella sangria reseptillä! Sangria r...

Lue lisää ›
Jaa sivu