Jaa sivu

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkkaa vinkkimme.

paras roseeviini
Viña Maipo Rosé hanapakkaus on Viinilehden Löytö -palkittu viini. Se on puhdaspiirteinen ja maukas rosee, josta riittää myös hieman isommallekin porukalle.

 

Paras roseeviinisesonki alkaa vapusta

Toukokuun alkuun ja vappuun mennessä Alkojen hyllyt on taas täydennetty sesongin parhailla roseeviineillä, tuoreimmilla vuosikerroilla ja roseeviiniuutuuksilla. Vaikka kauniin vaaleanpunaista roseeviiniä sopii nauttia ympäri vuoden, laajin valikoima roseeviinejä on tarjolla roseeviinien sesonkiaikaan toukokuusta lokakuuhun.

Kuohuviinit ovat perinteisiä vappujuomia, mutta vappupiknikille sopii erinomaisesti myös raikkaat ja kauniin väriset roseeviinit. Roseeviini on mainio valinta vapun piknikviiniksi, kun tarjolla on sekalainen kattaus syötävää ja erilaisia makuja suolaisesta makeaan. Ja hyvin viilennettynä roseeviini on erinomainen seurustelujuoma myös ilman syötävää.

Katso artikkelin lopusta viinisuosituksemme ja valitse paras roseeviini vappuun!

 

5 syytä, miksi hanapakkausviini on paras roseeviini vappuun

  • Hanapakkaus tai pussiviini on helppo ja huoleton kantaa paikalle.
  • Se kestää, ei mene vahingossa rikki kaatuessa tai pudotessa.
  • Hanapakkauksesta riittää viiniä, jolla kilistellä yllättäenkin paikalle osuvien ystävien kanssa.
  • Roseeviini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä. Hanapakkauksessa tai viinipussissa valmiiksi viilennetty viini pysyy pidempään kylmänä ja on myös valolta suojassa.
  • Hanapakkauksessa viini säilyy hyvin hapelta suojassa. Jos vappuviiniä jää, voi loput viedä takaisin kotiin ja jääkaappiin.

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut?

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko / 29,98 €

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille!

Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle ”LÖYTÖ” -arvion, joka kertoo viinin erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Organic Rosé

150 cl / Alko / 18,99 €

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan! Viini on tyyliltään puolikuiva ja keskihapokas. Makumaailmasta erotettavissa metsämansikkaa, vadelmaa, herukkaa ja hentoa havuisuutta. Viini on myös vegaaniystävällinen, luomu ja kestävän kehityksen -sertifioitu.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

Lue lisää tuotteesta ›

Tais Organic Pinot Noir Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tais Organic Pinot Noir Rosé on Emiliana viinintuottajan premiumtason roseeviini. Se on tyyliltään kuiva ja täynnä raikkaan marjaista aromia. Voit erottaa siitä mm. punaherukkaa, kirsikkaa, omenaa ja sitruksisia vivahteita.

Trendikäs roseeviini soveltuu niin nautiskeluun kuin ruokapöytään. Tämä Pinot Noir-rypäleestä valmistettu viini sopii hieman vaativampaan makuun ja on myös erinomainen grilliruoan ystävä. Kokeile vaikka grillatun kanan ja kasvisten kaverina.

Emiliana on maailman suurin luomuviinintuottaja. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Totta vai tarua? 6 roseeviinimyyttiä murrettavaksi! Mitä tiedät roseeviinistä? Roseeviinin valmistuksesta ja nauttimisesta liikkuu monenlaisia juttuja. Oletko kuullut nämä 6 yleistä roseeviinim...

Lue lisää ›
Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Millainen viini sopii grilliruoalle? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, kaikenlaiselle ruoalle löytyy sopiva grilliviini. Tutustu grilliviini suosituksiimme.   [ca...

Lue lisää ›
Jaa sivu