Jaa sivu

Kuinka valita riistaviini? 4 x paras riistaviini

Jokavuotinen metsästyskausi on käynnissä ja se tietää riistaruokien ilmestymistä ruokapöytään. Mutta mikä on hyvä riistaviini?

riistaviini

Shiraz-rypäleestä valmistetut viinit ovat klassisia riistaviinejä ja sopivat erityisesti hirviruokien kanssa.

 

Riistaruoat ansaitsevat arvoisensa viinikumppanin mutta valinnasta ei pidä tehdä liian vaikeaa. Opettelemalla muutaman perusasian viinin ja riistan yhteensovittamisesta, on helppo aistia makujen sinfoniaa lautasella ja lasissa.

 

Etsinnässä hirveän hyvä hirviviini? Valitse voimakas ja roteva punaviini

Monet riistaruoat ovat voimakkaan makuisia ja erityisesti hirven lihassa on tuhti riistan maku. Hirviruoille sopivat pariksi voimakkaammatkin punaviinit, ilman pelkoa, että viini jyräisi aromeillaan ruoan tai toisinpäin. Shiraz-rypäleestä valmistetut punaviinit ovat klassisia riistaviinejä ja usein nappivalinta hirvelle.

Hirvelle sopii voimakas punaviini mutta myös ruoan valmistustapa kannattaa huomioida. Jos liha on kypsennetty roseeksi, on riistaviinissä hyvä olla tanniineja, jotka mukavasti pehmentävät punaisen lihan suutuntumaa. Kokeile esimerkiksi Casillero del Diablo Shiraz -punaviiniä.

Pataruoissa liha on pitkään hautunutta ja läpikypsää, joten riistaviini voi olla astetta pehmeämpi ja vähätanniinisempi. Hyvä hirvipadan kaveri on esimerkiksi tai Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon.

 

Riistaviinivinkki!

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on hyvä yleisviini riistaruoille. Se sopii niin hirvi-, kauris- kuin peuraruokien kanssa.

 

Viinikaveri riistalinnuille? Kokeile Pinot Noir -punaviiniä

Riistalintujen maku on hyvin miedosti riistainen, joten myös riistaviinin on hyvä olla riittävän kevyt. Varo peittämästä riistalintujen herkkiä makuja liian voimakkaalla punaviinillä. Hienostuneiden riistalintujen maku tulee parhaiten esille, kun lasissa on kevyt tai keskitäyteläinen, hedelmäinen ja hapokas punaviini.

Pettämätön klassikko yhdistelmä on riistalinnut ja riistaviininä Pinot Noir -punaviini. Pinot Noir -rypäleestä valmistetut viinit ovat myös mahtavia sieniviinejä. Jos lautasellasi on riistalintua ja sienirisottoa, sienikastiketta tai vaikka sienipiirakkaa, on Casillero del Diablo Pinot Noir nappivalinta.

 

Sienipiirakka
Pinot Noir -viinit ovat loistavia sieni ja riistaviinejä. Kokeile Casillero del Diablo Pinot Noir -viiniä sienipiirakan tai riistalintujen kanssa.

 

Mikä riistaviini, kun lautasella on peuraa, kaurista tai poroa?

Kauriin- ja peuranlihassa on mieto, mutta maukas riistan maku. Riistaviiniksi niille sopivat hyvin uuden maailman cabernet sauvignonit tai jopa pinot noirit, jotka ovat maultaan punaviinien kevyimmästä päästä. Kokeile esimerkiksi Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon tai Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviiniä.

Poronliha on astetta tummempaa, joten riistaviini voi olla myös aavistuksen voimakkaampi tapaus. Aromikasta chileläistä Casillero del Diablo Malbec -viiniä kannattaa kokeilla poron kanssa.

 

4 x paras riistaviini – katso viinisuosituksemme alta

Casillero del Reserva Diablo Shiraz

75 cl / Alko / 10,99 €

Viini on tyyliltään makean mausteinen, paahteinen ja tummasävytteinen, jonka aromimaailmassa korostuu mustaherukat ja tumma luumu. Runsaan hedelmäinen ja lämminhenkinen maku allerkirjoittaa tuoksun aromit, lisäten makuun hieman mokkaa. Lempeät tanniinit yhdessä runsaan hedelmän ja makean mausteisuuden kanssa luovat lämpimän ja nautinnollisen kokonaisuuden.

Sopii voimakasmakuiselle riistaruoalle sekä suolaisten juustojen ja mausteisen ruoan kanssa. Kokeile näitä reseptejä:

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko / 10,99 €

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus näille ruoille

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 33,98 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Lakritsinen punaviiniglögi

Lakritsinen punaviiniglögi

Ohje Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan. Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi. L...

Lue lisää ›
Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin Joulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä ihme, sillä pikkujouluista aina uuteenvuoteen jatkuvan juhlakauden aika...

Lue lisää ›
Jaa sivu