Jaa sivu

5 x paras juhlakauden viini – tuotenostot loppuvuoden juhliin

paras viini juhlakauteen
Oli haussa sitten varma yleisön suosikki, pikkurahan pullo tai punaviini vaativaan makuun – parhaat viinilöydöt juhlakauteen ovat tässä!

 

Erinomaisen hinta-laatusuhteen hanaviini porukalle – Casillero del Diablo Malbec

Isomman joukon juhlapöytään kannattaa hankkia hanapakkaus, josta riittää jaettavaksi. Laadukas ja tyylikäs Casillero del Diablo Malbec on varsinainen yleisön suosikki, joka ilahduttaa jokaista viininystävää. Perinteikkään chileläisen viinitalon malbec on klassinen keskitäyteläinen ja keskitanniininen punaviini, josta löytyy myös tammikypsytyksen paahteisuutta. Maussa kohtaavat mustaherukan, karhunvatukan ja tumman kirsikan marjaisat aromit sekä mausteisuus ja hento savuisuus – tumman mehevä viini on kuin luotu pimenevien iltojen tunnelmointiin.

Monipuolinen malbec taipuu monenlaisen tarjoilun pariksi, katettiin pöytään sitten rennosti tapaksia tai tyylikkäämpikin pihvipäivällinen. Lisäpisteitä viini saa kestävän kehityksen B Corp -sertifikaatista ja vegaanisuudesta – ja hinta-laatusuhdekin on enemmän kuin kohdallaan.

 

paras viini juhlakauteen
Casillero del Diablo Malbec 3L / 33,98 €

Ylellinen punaviini hemmotteluhetkiin – 1000 Stories Zinfandel

Haussa laadukas ja mieleenpainuva viini erityiseen hetkeen? 1000 Stories Zinfandel on valintasi silloin, kun haluat tehdä vaikutuksen, oli kyse sitten illallisjuhlista tai romanttisesta ajanvietosta. Jokainen viinierä on uniikki, kiitos erityisen kypsytysmenetelmän. Kuten nimi lupaa, tämän viinin seurassa luodaan lukuisia uusia muistoja.

Kalifornialainen 1000 Stories Zinfandel on täyteläinen, pehmeä ja kuiva laatuviini, joka saa ainutlaatuisen luonteensa bourbon -viskitynnyrissä kypsyessään. Tumman rubiininpunaisessa viinissä maistuu runsas hedelmäisyys, kirsikka, luumu, boysenmarja, kun taas viskitynnyri tuo makuun kevyttä savuisuutta, vaniljaisuutta ja tammisuutta. Tässä viinissä hedelmäisyys ja tanniinit lyövät kauniisti kättä päälle – tämän makuelämyksen muistat vielä pitkään.

Erityisyydestään huolimatta 1000 Stories Zinfandel toimii monen erilaisen tarjoilun kanssa, aina trendikkäistä birria-tacoista juustotarjottimeen. Erityisen suosittelemme kokeilemaan viiniä suussa sulavien punaviinibrownieiden kanssa – helppo ja hurmaava resepti löytyy täältä.  

 

paras viini juhlakauteen
1000 Stories Zinfandel 75 cl / 15,98 €

 

100% varma ruokapöydän moniottelija – Casillero del Diablo Pinot Noir

Haluatko pelata varman päälle? Ehkä kattauksesta löytyy paljon erilaista purtavaa, ja haluat viinin, joka sopii joka makuun?

Casillero del Diablo Pinot Noir on valintasi silloin, kun kaipaat todellista viinimaailman moniottelijaa.

Pinot noir tunnetaan hurmaavan kevyenä punaviinilajikkeena, joka taipuu monenlaiseen makuun ja tilanteeseen. Chileläinen Casillero del Diablo Pinot Noir on juuri tällainen viini: kevyen mausteinen mutta kypsän marjainen, kukkainen mutta hennon paahteinen. Keskitäyteläisessä viinissä riittää myös ryhtiä ja eloisaa hapokkuutta. Raikas punaviini solahtaa helposti juhlaan kuin juhlaan.

Kevyenä punaviininä Casillero del Diablo Pinot Noir maistuu niin kasvisruokien kuin lihan tai vaikkapa pizzankin kanssa. Se sopii loistavasti myös rennon tarjoilun kylkeen: kokeile vaikkapa loppuvuoteen loistavasti sopivaa sieni-omenapiirakkaa.

paras viini juhlaan
Casillero del Diablo Pinot Noir 75 cl / 10,48 €

 

Edullinen ja palkittu viinilöytö – Viña Maipo Chardonnay

Nyt on todellinen edullinen yllättäjä! Viña Maipo tunnetaan laadukkaista viineistä, joiden hinta ei päätä pakota. Chileläisen viinitalon Viña Maipo Chardonnay lunastaa lupauksen erityisen hyvin. Eikä sinun tarvitse luottaa vain meidän sanaamme, sillä myös Viinilehdin ammattilaisraati on arvioinut sen yhdeksi Löytö-viinikseen – lue lisää arviosta täältä.

Chardonnay on klassinen valkoviinilajike, ja se viihtyy erityisen hyvin myös Chilen oloissa. Viña Maipo Chardonnay on kuiva, raikas ja pehmeä valkoviini, jossa maut ovat löytäneet hyvän tasapainoon. Intensiivisessä viinissä maistuvat niin hedelmäiset aromit, kuten eksoottinen papaija ja raikas omena, kuin chardonnaylle tyypillisesti häivähdys voita ja puuta. Monipuolinen viini toimii niin kalapöydän kuin kasvisruokienkin parina – ja miksei pelkkään kippistelyynkin. Tämä laadukas ja mutkaton valkoviini toimii nimittäin loistavana seurusteluviininä.

Chilen viinit tunnetaan lyömättömästä hinta-laatusuhteestaan. Viña Maipo Chardonnayn kohdalla tämä todella pitää paikkansa – pullon hinta jää alle 10 euron. Mikäli siis etsit edullista yllättäjää, tässä on valintasi.

 

paras viini juhlaan
Viña Maipo Chardonnay 3 L / 29,88 € ja Viña Maipo Chardonnay 75 cl / 7,78 €

 

Luomutuottajan viinihelmi – Adobe Cabernet Sauvignon Syrah

Tiedostava viininystävä valitsee vastuullisesti tuotetun viinin, ja hänen kannattaa tutustua Emiliana Adobe -viinisarjaan. Chileläinen viinitalo Emiliana on ollut todellinen edelläkävijä viinien vastuullisuuden suhteen, ja kyseessä onkin maan suurin orgaanisten ja biodynaamisten viinien tuottaja. Laadusta ei tarvitse tinkiä, vaan päinvastoin: Adobe-viinit ovat ansainneet myös Viinilehden Viinilöytö-raadin suosion poikkeuksellisella hinta-laatusuhteellaan.

Adobe Cabernet Sauvignon Syrah hurmaa talvikauden juhlissa. Kyseessä on mehevä ja täyteläinen punaviini, joka on suunniteltu juuri Suomen markkinoille. Niinpä siinä yhdistyvät kaksi suomalaisen viininystävän suosikkirypälettä: klassinen, tumman herukkainen Cabernet Sauvignon ja voimakas, marjaisa Syrah.

Adobe Cabernet Sauvignon Syrah maistuu erinomaisesti niin rennon grilliruuan kuin kinkunkin kanssa, mutta se sopii mainiosti myös sellaisenaan siemailtavaksi. Luomuviini on nimittäin myös vegaaninen – tämä maistuu siis jokaiselle.

 

paras viini juhlaan
Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 1,5 L / 17,98 €

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 34,48 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Chardonnay

75 cl / Alko / 7,99 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta.

Vaalean kirkkaankeltainen väri. Intensiivinen tuoksu, jossa trooppisia hedelmiä, kuten papaijaa ja ananasta. Häivähdys omenaa ja päärynää, lopussa vähän voita ja puuta. Kuiva, todella raikas, pehmeä ja tasapainoinen maku.

Kokeile Viña Maipo Chardonnay -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Chardonnay

300 cl / Alko / 30,89 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta.

Kuiva valkoviini, jossa hyvä hapokkuus sekä aprikoosin ja hunajamelonin aromeja. Loistava yleisviini ruokapöytään ja seurusteluun.

Kokeile Viña Maipo Chardonnay -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Merlot | Cabernet Sauvignon | Syrah

150 cl / Alko / 18,49 €

Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 1,5l viinipussi on valmistettu vain Suomen markkinoille ja viinissä on käytetty suomalaisen viininautiskelijan makuun sopivia viinirypäleitä.

Kätevä ja hyvä 1,5l viinipussi on helppo ottaa mukaan mökille, piknikille tai retkelle, johon särkymätön pakkaus on ehdoton. Hanaviinipussi säilyvyys on myös tavallista kierrekorkillista pulloa parempi. Retkiviininä ihan paras!

Lue lisää tuotteesta ›
Parhaan hinta-laatusuhteen hanaviinit – 4 x viinisuositus

Parhaan hinta-laatusuhteen hanaviinit – 4 x viinisuositus

Edullinen löytö! Loistava hinta-laatusuhde erottaa nämä hanaviinit muista! [caption id="attachment_4995" align="aligncenter" width="613"]  Hanapakkaus on oivallinen valinta, kun nautiskelijoita o...

Lue lisää ›
Chardonnay – mitä sinunkin tulisi tietää rakastetusta valkoviinistä?

Chardonnay – mitä sinunkin tulisi tietää rakastetusta valkoviinistä?

Chardonnay on viinilajike, joka yllättää monipuolisuudellaan. Kenties maailman suosituin valkoviini taipuu jokaisen makuun – lue vinkit siitä nauttimiseen.   [caption id="attachment_4991" a...

Lue lisää ›
Parhaat viinit kesään – 4 x Viinilehti LÖYTÖ -viini

Parhaat viinit kesään – 4 x Viinilehti LÖYTÖ -viini

Viinin erinomainen hinta-laatusuhde on suomalaisille kuluttajille tärkeää, sillä ne tarjoavat makuelämyksiä ja antavat rahalle vastinetta. Parhaan hinta-laatusuhteen osoitus on Viinilehden antam...

Lue lisää ›
Jaa sivu