Jaa sivu

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Joulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä ihme, sillä pikkujouluista aina uuteenvuoteen jatkuvan juhlakauden aikana päästään kokemaan monia makuelämyksiä. Kauden makuja täydentävät hyvä seura ja hyvä viini, joiden avulla joulun herkut saavat uusia nautinnollisia vivahteita.

Katso alta nautiskelijan ideat juhlakauden kaikkiin ruokapöytiin!

Joulun viinit
Pikkujoulujen tarjoilut sisältävät usein pieniä herkkupaloja, suolaisia piirakoita ja makeita herkkuja maittavien pääaterioiden lisäksi. Hyvä viini kruunaa pikkujoulun makunautinnot.

 

1. Pikkujoulujen punaiset ja valkoiset valinnat

Pikkujoulujen tarjoilut sisältävät usein pieniä herkkupaloja, suolaisia piirakoita ja makeita herkkuja maittavien pääaterioiden lisäksi. Hyvä viini kruunaa pikkujoulun makunautinnot.

Pikkujoulupöytään sopii mainiosti kevyempi punaviini, kuten Adobe Organic Red Blend. Se on keskitäyteläinen ja keskitanniininen mustaherukkainen viini,  joka tarjoaa makuelämykseen mukana kevyttä vanilijaisuutta. Tämä viini soveltuu erinomaisesti nautittavaksi pikkujoulun ruokapöydän punaisen lihan, klassisten maukkaiden pataruokien ja erilaisten pikkusuolaisten yhteydessä. 

Ylitse jäävän viinin voi vallan mainiosti hyödyntää joulunajan herkkujuoman glögin valmistukseen ja sen herukkainen maku sointuukin glögiin erinomaisesti.

Pikkujoulun ruokapöydän runsaiden kala- ja äyriäisruokien kylkeen sopii puolestaan vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, kuten Adobe Reserva Gewürztraminer. Kuivan valkoviinin hedelmäinen, sitruksinen maku ja hieman mausteinen hapokkuus tuovat kalan parhaat puolet esille. 

Adobe Reserva Gewürztraminer soveltuu erittäin hyvin illanistujaisten pienten makupalojen seuraksi. Se on omiaan syventämään myös tapaksien ja salaattien makuja.

 

2. Suklaan ja viinin liitto sopii lahjapakettiin

Etsitkö sopivaa lahjaa ystävälle tai kollegalle? Liitä perinteisen konvehtirasian kylkeen hyvä viini! 

Viini yhdistettynä suklaan suussa sulavaan koostumukseen on nautinnollinen makuelämys. Klassisten maitosuklaakonvehtien pariksi soveltuu esimerkiksi Adobe Reserva Merlot. Suklaan lisäksi tämä roteva ja voimakas viini sointuu maun syventäjäksi myös joulunajan liharuoille, juustolautasille ja pikkusuolaisille.

 

Adobe Reserva Merlot
Adobe Reserva Merlot on Emiliana Organic Vineyards -luomuviinituottajan uutuus!

3. Valitse tuhti punaviini korostamaan joulupöydän makuelämyksiä

Joulun juhlapöydän tarjontaan soveltuu tukevampi punaviini, kuten Malbec. Malbec sopii nautittavaksi joulunajan kermaisten kastikkeiden, pippuristen ohuiden lihasiivujen ja juustojen yhteydessä. Sen täyteläinen ja keskitanniininen maku tuo esiin punaisen lihan ja juustojen parhaita puolia.

Suosittelemme joulupöytään etenkin Birds of Paradise Malbec -viiniä, joka tarjoaa tumman marjaisaa ja kevyen tammista makuvivahdetta. Kokeile yhdistää myös sinihomejuuston kanssa! Sen sijaan vinkkimme on välttää tämän viinin nauttimista kalan ja happamien kastikkeiden kanssa, sillä makukokemus jää silloin helposti litteäksi.

Jos et ole tummien makujen ystävä, joulupöytään sopii mainiosti myös keskitäyteläinen viini. Silloin hyvä valinta on useammasta rypälelajista valmistettu Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah, jonka tumman marjaisa maku ja hennon paahteinen tuoksu on omiaan esimerkiksi kasvisruokien ohella.


4. Uudenvuoden skoolaukseen sopii trendikäs roseeviini

Uudenvuoden juhlien tarjoilut sisältävät tyypillisesti suolaisia pikkupurtavia aina juustoista kylmiin kalaruokiin. Niiden kanssa soveltuvat erinomaisesti perinteisen kuohuviinin ohella myös valko- ja roseeviinit. Trendikäs rosee onkin oiva valinta vuodenvaihteen skoolausjuomaksi!

Kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa voimme suositella marjaisaa Adobe Reserva Roséta, joka on makuolemukseltaan puhdaspiirteinen ja kuiva, pirteän hapokas viini. Adobe Reserva Rosé istuu erinomaisesti esimerkiksi uudenvuoden sushilautasen kylkeen.

Artikkelissa esitellyt Emiliana-viinitalon viinit ovat kaikki orgaanisesti ja biodynaamisesti valmistettuja. Chileläinen viinitalo on maansa johtava orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki Emilianan viinit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja, ja löydät niitä Suomesta niin Alkosta kuin lukuisista ravintoloistakin.

Adobe Organic Red Blend

75 cl / Alko / 11,49 €

Kolmesta rypälelajikkeesta Suomen markkinoita varten valmistettu täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen ja kevyen vaniljainen luomuviini.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile)

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Gewürztraminer

75 cl / Alko / 10,99 €

Viinilehden 4 tähden LÖYTÖ-viini!

Adobe Reserva Geürztraminer luomuvalkoviini tarjoilee eksoottista hedelmää, kuten päärynää, rusinaa ja sitruksisuutta. Aromissa myös kukkaista ja makean mausteista vivahdetta. Kuiva maku ja eloisa hedelmähapokkuus tekee viinistä ryhdikkään ja nautittavan. Erinomainen ruokaviini aasialaissävytteiselle ruoalle. Sopii myös kala- ja äyriäisruoille sekä itämaiseen tapaan maustetuille kevyille ruoille.

Suomalaisten suosima koko Emilianan Adobe -viinisarja edustaa luonnonmukaista viininviljelyä ja viinisarja tarjoaakin erinomaista hinta-laatusuhdetta. Kaikki viinit ovat myös vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Kokeile Adobe Reserva Gewürztraminer -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Cabernet Sauvignon | Merlot

75 cl / Alko / 10,99 €

Adobe Cabernet Sauvignon on täyteläisen ja voimakkaan punaviinin ystävälle! Tuoksussa mustaherukkaa, luumua ja karhunvatukkaa sekä tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Täyteläinen ja nuorekas maku seuraa tuoksua, lisäten maaperän muhevia vivahteita. Pehmeät tanniinit ja napakka hapokkuus tekevät viinistä eloisan.

Viini on nautiskeluviininä omiaan, mutta sopii erinomaisesti myös voimakkaiden juustojen ja liharuokien kumppaniksi.

Emiliana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

 

Lue lisää tuotteesta ›

Birds of Paradise Malbec

75 cl / Alko / 10,99 €

Malbec-viinien ystäville! Täyteläinen ja keskitanniininen viini tarjoaa tummaa marjaa ja kevyttä tammea. Tämä Malbec viini on loistava seurusteluviini, mutta sopii myös liharuokien ja juustojen pariksi!

Luomuviinitalo Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin luomuviinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Merlot | Cabernet Sauvignon | Syrah

150 cl / Alko / 18,49 €

Adobe Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 1,5l viinipussi on valmistettu vain Suomen markkinoille ja viinissä on käytetty suomalaisen viininautiskelijan makuun sopivia viinirypäleitä.

Kätevä ja hyvä 1,5l viinipussi on helppo ottaa mukaan mökille, piknikille tai retkelle, johon särkymätön pakkaus on ehdoton. Hanaviinipussi säilyvyys on myös tavallista kierrekorkillista pulloa parempi. Retkiviininä ihan paras!

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut?

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon – viiniuutuus Chilestä

Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon – viiniuutuus Chilestä

Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on ihastuttava viiniuutuus Chilestä! Se on luomu, vegaani ja valmistettu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.    Adobe Carmenere Caber...

Lue lisää ›
Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän mielenkiintoiseen rypäleeseen ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!   Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää...

Lue lisää ›
4 x jouluviini – katso parhaat viinit joulun juhlahetkiin

4 x jouluviini – katso parhaat viinit joulun juhlahetkiin

Jouluvalmisteluissa riittää puuhaa ja jouluviinikin pitäisi valita. Mikä viini sopii joulupöytään? Helpota hommaa ja nappaa tästä joulun maistuvimmat viinisuositukset.   [caption id="att...

Lue lisää ›
Jaa sivu