Jaa sivu

4 x jouluviini – katso parhaat viinit joulun juhlahetkiin

Jouluvalmisteluissa riittää puuhaa ja jouluviinikin pitäisi valita. Mikä viini sopii joulupöytään? Helpota hommaa ja nappaa tästä joulun maistuvimmat viinisuositukset.

 

jouluviini
Jouluviinin valinta ei tarvitse olla vaikeaa. Helpota hommaa ja nappaa tästä joulun maistuvimmat viinisuositukset

 

1. Jouluviini kaloille – joulun valkoviini

Joulupöydän kala-alkupalojen, salaattien ja kasvisten kanssa sopivat raikkaat ja hedelmälliset valkoviinit. Hyvin viilennettynä valkoviini toimii myös aperitiivina. Joulun kalapöydän vakiovieraita ovat ainakin graavilohi ja silli, niiden kanssa sopii jouluviiniksi esimerkiksi Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistetut valkoviinit.

Nappaa joulupöytään kuiva ja sitruksisen hapokas chileläinen Casillero del Diablo Sauvignon Blanc -viini.

Vinkki isommalle seurueelle!

Kun joulupöydässä on isompi joukko ihmisiä, on pienessä hanapakkauksessa (1,5 l) myytävä Casillero del Diablo Sauvignon Blanc Muscat Riesling mainio joulun kalaviini.

 

2. Jouluviini kinkulle – kinkkuviini

Kinkku on perinteisen joulupöydän kunkku, ja kuningas ansaitsee rinnallensa arvoisensa kinkkuviinin. Kinkulle ja joululaatikoille sopii hieman kevyempi punaviini. Marjaisan raikkaat Pinot Noir -rypäleestä tehdyt viinit tasapainottavat joulukinkun rasvaisuutta ja maltillinen tanniinisuus sopii läpikypsän lihan kanssa.

Maistuva kinkkuviini on Casillero del Diablo Pinot Noir -punaviini.

 

3. Yleisviini joulupöytään – toimii läpi aterian

Etsitkö joulupöydän viiniä, joka toimii läpi aterian? Kokeile roseeviiniä. Roseeviini on monipuolinen ruokaviini, jota voi juoda muulloinkin kuin kesällä. Se sopii hyvin joulupöytään, toimii alkuruoasta pääruokaan ja vielä juustojenkin kanssa.

Mainio jouluviini joulupöytään on Tais Organic Pinot Noir -roseeviini.

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,99 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling

150 cl / Alko / 18,98 €

Casillero del Diablon uutuusviini, Sauvignon Blanc Muscat Riesling 1,5 L hanapakkaus nyt Alkossa!

Raikas ja aromaattinen viini, jossa yhdistyy Sauvignon Blanc, Muscat ja Riesling -rypäleet. Sauvignon Blanc tuo viiniin vihreää hedelmää, kuten limeä ja omenaa, Muscat kevyttä kukkaisuutta ja Riesling eloisaa hapokkuutta.

Kätevä 1,5L formaatti kulkeutuu helposti piknikille tai kaveriporukan illanistujaisiin!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Tais Organic Pinot Noir Rosé

75 cl / Alko / 13,99 €

Tais Organic Pinot Noir Rosé on Emiliana viinintuottajan premiumtason roseeviini.

Trendikäs roseeviini soveltuu niin skoolaukseen kuin uudenvuoden juhlapöydän pikkupurtavien ja kylmien kalaruokien kanssa. Korkealuokkainen Tais Organic Pinot Noirin punaherukkainen ja sitruksinen maku nostattaa niin uudenvuoden makuelämyksiä kuin tunnelmaa.

Kokeile kermaisten ja yrttisten pastojen tai runsaiden salaattien kanssa. Sopii myös rasvaiselle kalalle ja vaalealle lihalle.

Emiliana on maailman suurin luomuviinintuottaja. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
Punaviini pienellä twistillä – 1000 Stories Zinfandel

Punaviini pienellä twistillä – 1000 Stories Zinfandel

Kalifornialainen "tuhat tarinaa" -punaviini on nostalgian synnyttämä. Alkuaikoina Fetzerillä ei ollut varaa kalliisiin ranskalaisiin viinitynnyreihin, joten päädyin käyttämään käytettyjä bo...

Lue lisää ›
Adobe luomuviinit – valitse lempparisi!

Adobe luomuviinit – valitse lempparisi!

Suositut Adobe-luomuviinit tulevat Chilestä maailman suurimmalta luomuviinituottajalta Emilianalta. Nimi Adobe tarkoittaa rakennusmateriaalia, joka on valmistettu maaperästä sekä muista orgaanisis...

Lue lisää ›
Lakritsinmakuinen punaviiniglögi

Lakritsinmakuinen punaviiniglögi

Ilmat kylmenevät ja villasukille on taas käyttöä. Lämpöä hehkuva ja ihanalle tuoksuva punaviiniglögi sopii mitä parhaiten näiden kelien nautiskelujuomaksi. Kutsu ystävät glögille tai kä...

Lue lisää ›
Jaa sivu