Jaa sivu

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän vivahteikkaaseen valkoviiniin ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!

 

Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää, mutta modernitutkimus uskoo sen periytyvän Savagnin Traminer -rypälesuvusta. Gewürztraminerin alkuperäksi uskotaan lounais-Saksaa, jota myös Savagnin -rypäleen alkuperänä uskotaan. ”Gewürz” on saksaa ja tarkoittaa mausteista, joka on hyvin tunnusomaista rypälelajikkeelle.

Ranskan Alsacen alueelta tulevat kansainvälisesti tunnetuimmat Gewürztraminer -viinit, mutta erinomaisia viinejä tarjoilevat myös Chile, Saksa, Yhdysvallat ja Australia.

Gewuürztraminer -viini
Gewürztraminer lukeutuu Suomessa ehkä niihin tuntemattomimpiin rypälelajikkeisiin, vaikka siitä tehdyt viinit ovatkin erinomaisia. Alkosta Gewürztraminer -viinejä löytyy noin 66 – pääset niihin tutustumaan täältä.

 

Rypäle on keskikokoinen ja sen väri vaihtelee ilmaston mukaan oranssinkeltaisesta punaruskeaan. Rypälettä viljellään viileissä olosuhteissa, mutta kypsyäkseen se vaatii pitkän ja lämpimän syksyn.

Rypäle on hyvin aromaattinen ja sen tunnusomaisia piirteitä ovat litsiluumu, trooppinen hedelmä, parfyymi, kukkaisuus ja mausteisuus. Maku on täyteläinen, matalahappoinen ja makeudeltaan viini voi olla aina kuivasta makeaan. Värimaailmaltaan viini on runsaan keltainen, jossa voi olla hipaus oranssia.

Viinit sopivat erinomaisesti runsaille kalaruoille sekä mausteisille itämaisille ruoalle.

 

Reseptisuositus Gewürtzraminer -viinille

 

Gewürztraminer -viiniä maailman suurimmalta luomuviinintuottajalta

Emiliana Organic Vineyards on maailman suurin luomuviinintuottaja ja sen 1.550 hehtaaria pitävät sisällään luomuviinitarhoja Casablanca, Maipo, Bío Bío, Cachapoal, Colchagua ja Rapel -laaksoista. Kaikki Emilianan viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Emilianan Adobe Gewürztraminer Reserva on yksi Alkon myydyimmistä Gewürztraminer -viineistä. Viini on kerännyt niin kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja vuosikerta toisensa jälkeen. Viinin vuosikerta 2021 palkittiin Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa kunniamaininnalla, jonka lisäksi Viinilehti.fi antoi viinille huikeat neljä tähteä!

 

Tutustu viiniin alapuolelta!

Adobe Reserva Gewürztraminer

75 cl / Alko

Adobe Reserva Geürztraminer luomuvalkoviini tarjoilee raikasta ja eksoottista hedelmää, kuten päärynää, rusinaa ja sitruksisuutta. Aromissa myös kukkaista ja mausteista vivahdetta. Kuiva maku ja eloisa hapokkuus tekee viinistä ryhdikkään ja nautittavan, siksi se sopii runsailla kala- ja äyriäisruoille sekä itämaiseen tapaan maustetuille kevyille ruoille.

Kokeile Adobe Reserva Gewürztraminer -viiniä Mari Moilasen herkullisen aasialaisen lohisalaatin kanssa!

Suomalaisten suosima koko Emilianan Adobe -viinisarja edustaa luonnonmukaista viininviljelyä ja viinisarja tarjoaakin erinomaista hinta-laatusuhdetta. Kaikki viinit ovat myös vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Lue lisää tuotteesta ›
Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka valmistuu 45 minuutissa ja siitä herkuttelee jopa 8 henkeä. Herkuttele sienipiirakka Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir -viinin kanssa. Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja hi...

Lue lisää ›
Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana! Ohje: Asettele kanan koipireidet ilmatiiviiseen pussiin ja li...

Lue lisää ›
Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän vivahteikkaaseen valkoviiniin ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!   Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää,...

Lue lisää ›
Jaa sivu