Resepti

Grillattu kokonainen broileri, parhaat vinkit

Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Grillattu kokonainen broileri on helppo valmistaa, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa muutaman niksin.

 

Ainekset

1 kokonainen, maustamaton broileri
öljyä
rub-kuivamausteseosta (esim. Santa Maria tai Poppamies)
barbeque-kastiketta (öljyistä)

 

Lisäksi:
dippikastikkeita oman maun mukaan

 

 

 

Grilliruoka Kana ja kalkkuna
annokset 4 annosta
aika 70 min

Ohje

Laita grilli kuumenemaan. Litistä broileri ”perhoseksi”, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin grillissä.

Broilerin litistäminen:

Aseta kokonainen broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa broileri halki selkärangan viertä pitkin. Leikkaa sitten ranka kokonaan irti sen toista viertä pitkin. Käytä leikkaamiseen tukevia, teräviä keittiö- tai kalasaksia. Käännä broileri ja litistä voimakkaasti levyksi.

Kurkkaa video broilerin leikkaamisesta ja litistämisestä.

Öljyäminen takaa rapean kuoren, mikä on kokonaisena grillatun broilerin herkullisin juttu. Sivele litistetty broileri kauttaaltaan runsaalla öljyllä. Lisää pintaan reilusti rub-mausteseosta.

Nosta broileri grilliin, noin 200 asteen lämpöön. Grillaa broileria epäsuorassa lämmössä kannen alla 30­–40 minuuttia ja saat mehukkaan grillatun broilerin.

 

Epäsuorassa lämmössä grillaaminen:

Kaasugrillissä epäsuora lämpö syntyy, kun laitat broilerin keskelle grilliä, sammutat suoraan broilerin alla olevan polttimon ja jätät muut polttimot lämpenemään.

Hiiligrillissä saat epäsuoran lämmön kasaamalla kuumia hiiliä enemmän reunoille ja jättämällä keskelle suoraan broilerin alle ”viileämmän” alueen.

Tarkasta grillaamisen loppuvaiheessa broilerin kypsyys. Sipaise broilerin pintaan öljyistä barbeque-kastiketta ja anna paistua herkullisen meheväksi.

Nauti grillattu kokonainen broileri rennosti sormisyötävänä dippikastikkeiden kanssa.

 

Grillattu kokonainen broileri ja viinisuositus

1000 Stories Chardonnay

1000 Stories Chardonnay

  • Uutuus

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Chardonnay on Fetzer Vineyards -viinintuottajan taidonnäyte viskitynnyrikypsytetystä Chardonnay-viinistä. 10 % viinistä on saanut kypsyä käytetyissä bourbon-tynnyreissä 3 kuukauden ajan. Viskitynnyrikypsytyksen tarkoituksena on tuoda viiniin mausteisuutta ja vaniljan aromia.

Tylliltään viini on runsas ja paahteinen, jonka aromissa punaista omenaa, päärynää, aprikoosia ja kevyttä vaniljaistuutta.

Kokeile viiniä tämän reseptin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Lakritsinen punaviiniglögi

Lakritsinen punaviiniglögi

Ohje Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan. Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi. L...

Lue lisää ›
Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin Joulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä ihme, sillä pikkujouluista aina uuteenvuoteen jatkuvan juhlakauden aika...

Lue lisää ›