Resepti

Grillattu kokonainen broileri, parhaat vinkit

Kaipaatko vaihtelua grilliruokaan? Grillattu kokonainen broileri on kesän hitti. Sen juju on herkullinen, rapea kuori ja mehevä sisus. Täydellisen ruoka-viinikombon grillattu broileri muodostaa viskitynnyrissä kypsyneen 1000 Stories Chardonnay -valkoviinin kanssa.

Grillattu kokonainen broileri on helppo valmistaa, kun varaa riittävästi aikaa ja muistaa muutaman niksin.

 

Ainekset

1 kokonainen, maustamaton broileri
öljyä
rub-kuivamausteseosta (esim. Santa Maria tai Poppamies)
barbeque-kastiketta (öljyistä)

 

Lisäksi:
dippikastikkeita oman maun mukaan

 

 

 

Grilliruoka Kana ja kalkkuna
annokset 4 annosta
aika 70 min

Ohje

Laita grilli kuumenemaan. Litistä broileri ”perhoseksi”, jolloin se kypsyy tasaisesti ja nopeammin grillissä.

Broilerin litistäminen:

Aseta kokonainen broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa broileri halki selkärangan viertä pitkin. Leikkaa sitten ranka kokonaan irti sen toista viertä pitkin. Käytä leikkaamiseen tukevia, teräviä keittiö- tai kalasaksia. Käännä broileri ja litistä voimakkaasti levyksi.

Kurkkaa video broilerin leikkaamisesta ja litistämisestä.

Öljyäminen takaa rapean kuoren, mikä on kokonaisena grillatun broilerin herkullisin juttu. Sivele litistetty broileri kauttaaltaan runsaalla öljyllä. Lisää pintaan reilusti rub-mausteseosta.

Nosta broileri grilliin, noin 200 asteen lämpöön. Grillaa broileria epäsuorassa lämmössä kannen alla 30­–40 minuuttia ja saat mehukkaan grillatun broilerin.

 

Epäsuorassa lämmössä grillaaminen:

Kaasugrillissä epäsuora lämpö syntyy, kun laitat broilerin keskelle grilliä, sammutat suoraan broilerin alla olevan polttimon ja jätät muut polttimot lämpenemään.

Hiiligrillissä saat epäsuoran lämmön kasaamalla kuumia hiiliä enemmän reunoille ja jättämällä keskelle suoraan broilerin alle ”viileämmän” alueen.

Tarkasta grillaamisen loppuvaiheessa broilerin kypsyys. Sipaise broilerin pintaan öljyistä barbeque-kastiketta ja anna paistua herkullisen meheväksi.

Nauti grillattu kokonainen broileri rennosti sormisyötävänä dippikastikkeiden kanssa.

 

Grillattu kokonainen broileri ja viinisuositus

1000 Stories Chardonnay

1000 Stories Chardonnay

  • Uutuus

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Chardonnay on Fetzer Vineyards -viinintuottajan taidonnäyte viskitynnyrikypsytetystä Chardonnay-viinistä. 10 % viinistä on saanut kypsyä käytetyissä bourbon-tynnyreissä 3 kuukauden ajan. Viskitynnyrikypsytyksen tarkoituksena on tuoda viiniin mausteisuutta ja vaniljan aromia.

Tylliltään viini on runsas ja paahteinen, jonka aromissa punaista omenaa, päärynää, aprikoosia ja kevyttä vaniljaistuutta.

Kokeile viiniä tämän reseptin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Vihreä kesärisotto

Vihreä kesärisotto

Ohje: 1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan. 2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöll...

Lue lisää ›
Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä. [caption id="attachment_5018" ...

Lue lisää ›
4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin. [caption id="...

Lue lisää ›