Jaa sivu

Kuinka valita rapuviini? | TOP 3 viiniä

Rapukausi alkaa – keräsimme kolme erinomaista rapuviiniä kruunaamaan rapujuhlaa!

Suomessa rapukausi alkaa heinäkuun loppupuolella ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Ravut ovat suomalaisten ehdottomia loppukesän suosikkeja, joita nautitaan yleensä hieman juhlavimmissa merkeissä ystävien ja perheen kesken. Hyvä rapuviini on iso osa onnistunutta rapujuhlaa ja sen valintaan onkin syytä kiinnittää huomiota.

Hyvä rapuviini on esimerkiksi Casillero del Diablo

Rapuviiniksi kannattaa valita kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteisesti rapuviininä on nautittu sauvignon blancia tai rieslingiä.

 

Erinomainen rapuviini on riittävän kuiva, hapokas ja raikkaan hedelmäinen

Rapuviinin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä liian hennot valkoviinit jäävät helposti suolaisten ja yrttisten rapuaromien varjoon. Rapuviininä suositellaankin tarjottavan kuivaa, riittävän hapokasta sekä hedelmäisen vivahteikasta valkoviiniä. Myös roseeviiniä voidaan helposti nauttia rapujen ja muiden kevyiden juhlaherkkujen kanssa. Rapuviini suositellaan pidettävän viilentävässä jääkulhossa, jotta viini pysyy nautittavana koko juhlan ajan.

 

Sauvignon Blanc – suomalaisten perinteinen rapuviini

Suomessa sauvignon blancia on ollut tapana nauttia rapuviininä, joka kieltämättä on jopa osuvin yhdistelmä rapujen kanssa. Voimakasaromiset sauvignon blancit tukevat rapujen makumaailmaa, jonka lisäksi toimivat hienosti muiden rapujuhlan antimien, kuten uusien perunoiden sekä miedohkon kalan ja vaalean lihan kanssa.

 

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on todellinen rapuviinien klassikko. Läpikuultavan keltainen väri, jonka tuoksussa voimakkaasti trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta, sekä häivähdys karviaista. Kuiva, jonka maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja rapuviiniksi sopivan hapokas. Elegantti viini, jolla miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

 

Hedelmäisen hapokas riesling on myös erinomainen rapuviini

Rieslingin suosio on selvästi nousussa ja löytääkin useimmiten tiensä suomalaisten kesäpöytään. Rieslingin ominaispiirteeseen kuuluu runsas hapokkuus, kevyt mineraalisuus sekä sitruksinen aromi. Rieslingin runsas hapokkuus tekeekin siitä erinomaisen parin rasvaisen kalan sekä rapujen ja äyriäisten kanssa, sillä viinin hapot pyyhkivät rasvan pois muodostaen raikkaan ruoka-viiniyhdistelmän.

 

Birds of Paradise Riesling Organic

Rieslingin ystäville nappivalinta! Tuoksussa hapokkaan aromaattista hedelmäisyyttä. Maku on miellyttävän hedelmäinen, jota tasapainottaa ryhdikkäät hapot sekä hento valkopippurisuus. Erinomainen vaihtoehto rapuviiniksi, mutta myös varsin helposti nautittava sellaisenaan. Viini on luomu sekä vegaaniystävällinen.

 

Raikas ja kevyen hapokas roseehanapakkaus

Casillero del Diablo Rosé hanapakkaus 3L 

Rapujen juomaksi oivasti sopii myös trendaava roseeviini. Casillero del Diablo Rosé on kuiva ja keskihapokas ja sen marjainen sekä kevyen yrttinen ja sitruksinen aromimaailma sopii mallikkaasti rapujen kanssa. Hanapakkaus on kätevä ratkaisu, sillä siitä riittää useammallekin juhlijalle. Roseeviini on loistava tapa tuoda perinteisiin rapujuhliin uutta twistiä, jonka lisäksi roseeviini sopii hyvin monipuolisesti muillekin rapujuhlien kevyille herkuille.

 

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

75 cl / Alko

Reserva Especialin Sauvignon Blanc -rypäleet kehittävät tyylikkäät arominsa ja mineraalisuutensa El Triangulon -tarhan punaisessa savimaassa Casablancan alueella, jossa Tyynenmeren viilentävä vaikutus on merkittävä. Maailmankuulu kellarimestari Max Weinlaub on valmistanut viinin modernin tekniikan avulla, jossa lämpökontrollointi ja ilmatiiviys huolehtivat rypäleiden omien puhtaiden aromien säilymisestä kuluttajan lasiin saakka.

Tyyliltään viini on kuiva ja raikkaan hapokas. Kevyehkö kokonaisuus, jonka makumaailmassa sitruunaruohoa, mustaherukan lehteä ja karviaismarjoj

Lue lisää tuotteesta ›
Vuoden 2021 Paras Luomupunaviini

Vuoden 2021 Paras Luomupunaviini

Vuoden Viinit 2021 -kilpailu Vuoden Viinit Kilpailu ry järjestää vuosittain vuoden viinit -kilpailun, jonka tarkoituksena on kasvattaa viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edistää vii...

Lue lisää ›
5 x Paras Luomuviini

5 x Paras Luomuviini

Mitä luomuviini käytännössä tarkoittaa? Luomu tai luonnonmukainen viini on sanansa mukaisesti valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohot...

Lue lisää ›
5 x Suositut Viinit Jouluun

5 x Suositut Viinit Jouluun

Yhdessä olo ja herkuttelu ovat varmasti monelle niitä tärkeimpiä asioita joulussa - näiden asioiden ympärille sointuu hyvä viini. Joulupöydän alkuruokana useimmiten on kylmiä ruokia, kuten g...

Lue lisää ›
Jaa sivu