Jaa sivu

Kuinka valita rapuviini? | TOP 3 valkoviiniä

Rapukausi alkaa – keräsimme kolme erinomaista rapuviiniä kruunaamaan rapujuhlaa!

Suomessa rapukausi alkaa heinäkuun loppupuolella ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Ravut ovat suomalaisten ehdottomia loppukesän suosikkeja, joita nautitaan yleensä hieman juhlavimmissa merkeissä ystävien ja perheen kesken. Hyvä rapuviini on iso osa onnistunutta rapujuhlaa ja sen valintaan onkin syytä kiinnittää huomiota.

Hyvä rapuviini on esimerkiksi Casillero del Diablo

Rapuviiniksi kannattaa valita kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteisesti rapuviininä on nautittu sauvignon blancia tai rieslingiä.

 

Erinomainen rapuviini on riittävän kuiva, hapokas ja raikkaan hedelmäinen

Rapuviinin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä liian hennot valkoviinit jäävät helposti suolaisten ja yrttisten rapuaromien varjoon. Rapuviininä suositellaankin tarjottavan kuivaa, riittävän hapokasta sekä hedelmäisen vivahteikasta valkoviiniä. Rapuviini suositellaan pidettävän viilentävässä jääkulhossa, jotta viini pysyy nautittavana koko juhlan ajan.

 

Sauvignon Blanc – suomalaisten perinteinen rapuviini

Suomessa sauvignon blancia on ollut tapana nauttia rapuviininä, joka kieltämättä on jopa osuvin yhdistelmä rapujen kanssa. Voimakasaromiset sauvignon blancit tukevat rapujen makumaailmaa, jonka lisäksi toimivat hienosti muiden rapujuhlan antimien, kuten uusien perunoiden sekä miedohkon kalan ja vaalean lihan kanssa.

 

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on todellinen rapuviinien klassikko. Läpikuultavan keltainen väri, jonka tuoksussa voimakkaasti trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta, sekä häivähdys karviaista. Kuiva, jonka maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja rapuviiniksi sopivan hapokas. Elegantti viini, jolla miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

 

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc 

Reserva Especial Sauvignon Blanc on Casillero -tuoteperheen uutuus, jonka rypäleet ovat valittu erityisen laadukkailta viinitarhoilta. Viinin tuoksussa sitruunaruohoa, sitruunamelissaa ja karviaismarjoja. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, jonka runsas makumaailma tuo aromikkaan ja pitkän jälkimaun. Erinomainen rapuviini, mutta taipuu myös helposti vuohenjuusto – ja muiden ruokaisten salaattien kanssa. Hyvin viilennettynä loistava aperitiivi.

 

Hedelmäisen hapokas riesling on myös erinomainen rapuviini

Rieslingin suosio on selvästi nousussa ja löytääkin useimmiten tiensä suomalaisten kesäpöytään. Rieslingin ominaispiirteeseen kuuluu runsas hapokkuus, kevyt mineraalisuus sekä sitruksinen aromi. Rieslingin runsas hapokkuus tekeekin siitä erinomaisen parin rasvaisen kalan sekä rapujen ja äyriäisten kanssa, sillä viinin hapot pyyhkivät rasvan pois muodostaen raikkaan ruoka-viiniyhdistelmän.

 

Birds of Paradise Riesling Organic

Rieslingin ystäville nappivalinta! Tuoksussa hapokkaan aromaattista hedelmäisyyttä. Maku on miellyttävän hedelmäinen, jota tasapainottaa ryhdikkäät hapot sekä hento valkopippurisuus. Erinomainen vaihtoehto rapuviiniksi, mutta myös varsin helposti nautittava sellaisenaan. Viini on luomu sekä vegaaniystävällinen.

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko

Erinomainen viini kevään ja kesän herkuille! Nappivalinta parsan, blinien ja vähärasvaisen kalan seurana. Maku on viheromenainen, tasapainoinen, raikas ja mukavan hapokas. Miellyttävä Sauvignon Blanc, jossa pitkä ja herkullinen jälkimaku.

Rypäleet ovat kerätty kolmelta eri tarhalta Casablancan, Limarín sekä Rapelin laaksoista. Suosittu Casillero del Diablo –brändi tarjoaa tasaista ja hyvää laatua kohtuuhintaan ja onkin tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla!

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

75 cl / Alko

Reserva Especialin Sauvignon Blanc -rypäleet kehittävät tyylikkäät arominsa ja mineraalisuutensa El Triangulon -tarhan punaisessa savimaassa Casablancan alueella, jossa Tyynenmeren viilentävä vaikutus on merkittävä. Maailmankuulu kellarimestari Max Weinlaub on valmistanut viinin modernin tekniikan avulla, jossa lämpökontrollointi ja ilmatiiviys huolehtivat rypäleiden omien puhtaiden aromien säilymisestä kuluttajan lasiin saakka.

Tyyliltään viini on kuiva ja raikkaan hapokas. Kevyehkö kokonaisuus, jonka makumaailmassa sitruunaruohoa, mustaherukan lehteä ja karviaismarjoj

Lue lisää tuotteesta ›

Birds of Paradise Organic Riesling

75 cl / Alko

Chilen johtavan luomuviinitalon Emilianan kuivan omenainen ja trooppisen hedelmäinen Riesling. Sileä ja raikas suuntuntuma, jossa hyvä hapokkuus. Tämä Riesling sopii myös vegaaneille. Birds of Paradise-sarjaan kuuluu myös täyteläinen punaviini.

Tuoksussa hapokkaan aromaattista hedelmäisyyttä. Maussa hentoa valkopippurisuutta ja hapokkuutta. Sopii hyvin kala- ja äyriäisruokien sekä pikkusuolaisen seuraksi. Hyvin viilennettynä oiva seurustelujuoma.

Lue lisää tuotteesta ›
Savuburgeri

Savuburgeri

Ohje:    Sekoita pihvien ainekset keskenään ja sekoita taikinaksi. Jaa massa neljään palaan ja muotoile ne pihveiksi. Leikkaa tomaatit halki ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille...

Lue lisää ›
Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Kesä ja roseeviini – katso 6 myyttiä roseeviinistä

Moni suomalainen yhdistää roseeviinit aurinkoisiin keski-Euroopan lomamatkoihin, mutta suuren suosionsa myötä on roseeviini myös rantautunut suomalaiseen juomakulttuuriin. Tiesitkö nämä 6 myyt...

Lue lisää ›
Jaa sivu