Jaa sivu

Kuinka valita rapuviini? 3 x paras rapuviini

Rapukausi alkaa – nämä viinit kruunaavat rapujuhlan!

Rapukausi alkaa Suomessa vuosittain heinäkuun 21. päivä ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Rapujuhlat ja ravut kuuluvat monen suomalaisen kesäperinteisiin. Ravut nautitaan yleensä juhlavissa merkeissä ystävien ja perheen kesken loppukesän pimenevistä illoista nauttien. Rapujuhliin kuuluu myös hyvä viini, joka on iso osa onnistunutta nautintoa. Rapuviini kannattaakin valita huolella.

rapuviini
Valitse rapuviiniksi kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteinen rapuviini on sauvignon blanc tai riesling. Rapuviiniksi kannattaa valita kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteisesti rapuviininä on nautittu sauvignon blancia tai rieslingiä.

 

Katso millaista viiniä olisi syytä tarjoilla rapujen kanssa ja poimi meidän rapuviinisuositukset jutun lopusta!

 

Erinomainen rapuviini – kuiva, hapokas ja raikkaan hedelmäinen

Rapuviinin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä liian hennot valkoviinit jäävät helposti suolaisten, yrttisten ja sitruunaisten rapuaromien varjoon. Hyvä rapuviini on kuivaa, riittävän hapokasta sekä hedelmäisen vivahteikasta valkoviiniä. Myös roseeviini on mainio valinta rapuviiniksi ja se sopii myös muiden kevyiden ruokien seuraan rapujuhlissa.

Rapuviini tarjoillaan kylmänä. Hyvä niksi on säilyttää viilennetty viini jääpaloilla täytetyssä kulhossa, jotta viini pysyy viileänä koko rapujuhlien ajan.

 

Sauvignon Blanc – suomalaisten perinteinen rapuviini

Monen suomalaisen rapuviini on Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini. Sauvignon blanc -viini on kieltämättä osuva yhdistelmä rapujen kanssa. Voimakasaromiset sauvignon blancit tukevat rapujen makumaailmaa, ne toimivat hienosti myös muiden rapujuhlien ruokia, kuten uusien perunoiden ja tillin sekä miedohkon kalan ja vaalean lihan kanssa.

 

Riesling – myös erinomainen rapujen kaveri

Riesling-rypäleestä valmistetut valkoviinit ovat löytäneet tiensä suomalaisten laseihin ja ruokapöytään. Suosikkirypäle Rieslingistä valmistettujen viinien ominaispiirteisiin kuuluvat runsas hapokkuus, kevyt mineraalisuus sekä sitruksinen aromi. Rieslingin runsas hapokkuus tekee siitä erinomaisen parin rasvaisen kalan sekä rapujen ja äyriäisten kanssa. Viinin hapot tasapainottavat rasvaisuutta ja syntyy raikas ruoka-viiniyhdistelmä. Jos rakastat rieslingiä, valitse rapuviiniksi hedelmäisen hapokas versio.

 

Roseeviini – toimiva rapuviini

Rapujen juomaksi sopii myös trendikäs roseeviini. Roseeviini on loistava tapa tuoda perinteisiin rapujuhliin uutta twistiä ja yllättää vieraat viinivalinnalla. Toimiva vaaleanpunainen rapuviini on raikas ja kevyen hapokas, ehkä aavistuksen sitruksinen. Raikas roseeviini sopii monipuolisesti myös muille rapujuhlien kevyille tarjottaville, erityisesti salaateille.

Hanapakkaukseen pakattu roseeviini on myös käytännöllinen ratkaisu rapujuhliin, siitä riittää useammallekin juhlijalle.

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,99 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko / 33,98 €

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa

 

Lue lisää tuotteesta ›
Vodkapasta

Vodkapasta

Vodkapasta on maukas lohturuoka ja se valmistuu vain 25 minuutissa! Nauti Diablo Dark Red -punaviinin kanssa! Ohje Laita pastavesi kiehumaan, lisää reilusti suolaa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen ...

Lue lisää ›
Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon – viiniuutuus Chilestä

Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon – viiniuutuus Chilestä

Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on ihastuttava viiniuutuus Chilestä! Se on luomu, vegaani ja valmistettu kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.    Adobe Carmenere Caber...

Lue lisää ›
Lakritsinen punaviiniglögi

Lakritsinen punaviiniglögi

Ohje Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan. Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi. L...

Lue lisää ›
Jaa sivu