Jaa sivu

Kuinka valita rapuviini? 3 x paras rapuviini

Rapukausi alkaa – nämä viinit kruunaavat rapujuhlan!

Rapukausi alkaa Suomessa vuosittain heinäkuun 21. päivä ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Rapujuhlat ja ravut kuuluvat monen suomalaisen kesäperinteisiin. Ravut nautitaan yleensä juhlavissa merkeissä ystävien ja perheen kesken loppukesän pimenevistä illoista nauttien. Rapujuhliin kuuluu myös hyvä viini, joka on iso osa onnistunutta nautintoa. Rapuviini kannattaakin valita huolella.

rapuviini
Valitse rapuviiniksi kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteinen rapuviini on sauvignon blanc tai riesling. Rapuviiniksi kannattaa valita kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteisesti rapuviininä on nautittu sauvignon blancia tai rieslingiä.

 

Katso millaista viiniä olisi syytä tarjoilla rapujen kanssa ja poimi meidän rapuviinisuositukset jutun lopusta!

 

Erinomainen rapuviini – kuiva, hapokas ja raikkaan hedelmäinen

Rapuviinin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä liian hennot valkoviinit jäävät helposti suolaisten, yrttisten ja sitruunaisten rapuaromien varjoon. Hyvä rapuviini on kuivaa, riittävän hapokasta sekä hedelmäisen vivahteikasta valkoviiniä. Myös roseeviini on mainio valinta rapuviiniksi ja se sopii myös muiden kevyiden ruokien seuraan rapujuhlissa.

Rapuviini tarjoillaan kylmänä. Hyvä niksi on säilyttää viilennetty viini jääpaloilla täytetyssä kulhossa, jotta viini pysyy viileänä koko rapujuhlien ajan.

 

Sauvignon Blanc – suomalaisten perinteinen rapuviini

Monen suomalaisen rapuviini on Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini. Sauvignon blanc -viini on kieltämättä osuva yhdistelmä rapujen kanssa. Voimakasaromiset sauvignon blancit tukevat rapujen makumaailmaa, ne toimivat hienosti myös muiden rapujuhlien ruokia, kuten uusien perunoiden ja tillin sekä miedohkon kalan ja vaalean lihan kanssa.

 

Riesling – myös erinomainen rapujen kaveri

Riesling-rypäleestä valmistetut valkoviinit ovat löytäneet tiensä suomalaisten laseihin ja ruokapöytään. Suosikkirypäle Rieslingistä valmistettujen viinien ominaispiirteisiin kuuluvat runsas hapokkuus, kevyt mineraalisuus sekä sitruksinen aromi. Rieslingin runsas hapokkuus tekee siitä erinomaisen parin rasvaisen kalan sekä rapujen ja äyriäisten kanssa. Viinin hapot tasapainottavat rasvaisuutta ja syntyy raikas ruoka-viiniyhdistelmä. Jos rakastat rieslingiä, valitse rapuviiniksi hedelmäisen hapokas versio.

 

Roseeviini – toimiva rapuviini

Rapujen juomaksi sopii myös trendikäs roseeviini. Roseeviini on loistava tapa tuoda perinteisiin rapujuhliin uutta twistiä ja yllättää vieraat viinivalinnalla. Toimiva vaaleanpunainen rapuviini on raikas ja kevyen hapokas, ehkä aavistuksen sitruksinen. Raikas roseeviini sopii monipuolisesti myös muille rapujuhlien kevyille tarjottaville, erityisesti salaateille.

Viinipussiin pakattu roseeviini on myös käytännöllinen ratkaisu rapujuhliin, siitä riittää useammallekin juhlijalle.

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,88 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Organic Rosé

150 cl / Alko / 18,99 €

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan! Viini on tyyliltään puolikuiva ja keskihapokas. Makumaailmasta erotettavissa metsämansikkaa, vadelmaa, herukkaa ja hentoa havuisuutta. Viini on myös vegaaniystävällinen, luomu ja kestävän kehityksen -sertifioitu.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

Lue lisää tuotteesta ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Lakritsinen punaviiniglögi

Lakritsinen punaviiniglögi

Ohje Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan. Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi. L...

Lue lisää ›
Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin Joulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä ihme, sillä pikkujouluista aina uuteenvuoteen jatkuvan juhlakauden aika...

Lue lisää ›
Jaa sivu