Jaa sivu

Kuinka valita rapuviini? | TOP 3 viiniä

Rapukausi alkaa – keräsimme kolme erinomaista rapuviiniä kruunaamaan rapujuhlaa!

Suomessa rapukausi alkaa heinäkuun loppupuolella ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Ravut ovat suomalaisten ehdottomia loppukesän suosikkeja, joita nautitaan yleensä hieman juhlavimmissa merkeissä ystävien ja perheen kesken. Hyvä rapuviini on iso osa onnistunutta rapujuhlaa ja sen valintaan onkin syytä kiinnittää huomiota.

Hyvä rapuviini on esimerkiksi Casillero del Diablo

Rapuviiniksi kannattaa valita kuiva, riittävän hapokas ja hedelmäisen vivahteikas viini. Perinteisesti rapuviininä on nautittu sauvignon blancia tai rieslingiä.

 

Erinomainen rapuviini on riittävän kuiva, hapokas ja raikkaan hedelmäinen

Rapuviinin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä liian hennot valkoviinit jäävät helposti suolaisten ja yrttisten rapuaromien varjoon. Rapuviininä suositellaankin tarjottavan kuivaa, riittävän hapokasta sekä hedelmäisen vivahteikasta valkoviiniä. Myös roseeviiniä voidaan helposti nauttia rapujen ja muiden kevyiden juhlaherkkujen kanssa. Rapuviini suositellaan pidettävän viilentävässä jääkulhossa, jotta viini pysyy nautittavana koko juhlan ajan.

 

Sauvignon Blanc – suomalaisten perinteinen rapuviini

Suomessa sauvignon blancia on ollut tapana nauttia rapuviininä, joka kieltämättä on jopa osuvin yhdistelmä rapujen kanssa. Voimakasaromiset sauvignon blancit tukevat rapujen makumaailmaa, jonka lisäksi toimivat hienosti muiden rapujuhlan antimien, kuten uusien perunoiden sekä miedohkon kalan ja vaalean lihan kanssa.

 

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on todellinen rapuviinien klassikko. Läpikuultavan keltainen väri, jonka tuoksussa voimakkaasti trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta, sekä häivähdys karviaista. Kuiva, jonka maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja rapuviiniksi sopivan hapokas. Elegantti viini, jolla miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

 

Hedelmäisen hapokas riesling on myös erinomainen rapuviini

Rieslingin suosio on selvästi nousussa ja löytääkin useimmiten tiensä suomalaisten kesäpöytään. Rieslingin ominaispiirteeseen kuuluu runsas hapokkuus, kevyt mineraalisuus sekä sitruksinen aromi. Rieslingin runsas hapokkuus tekeekin siitä erinomaisen parin rasvaisen kalan sekä rapujen ja äyriäisten kanssa, sillä viinin hapot pyyhkivät rasvan pois muodostaen raikkaan ruoka-viiniyhdistelmän.

 

Birds of Paradise Riesling Organic

Rieslingin ystäville nappivalinta! Tuoksussa hapokkaan aromaattista hedelmäisyyttä. Maku on miellyttävän hedelmäinen, jota tasapainottaa ryhdikkäät hapot sekä hento valkopippurisuus. Erinomainen vaihtoehto rapuviiniksi, mutta myös varsin helposti nautittava sellaisenaan. Viini on luomu sekä vegaaniystävällinen.

 

Raikas ja kevyen hapokas roseehanapakkaus

Casillero del Diablo Rosé hanapakkaus 3L 

Rapujen juomaksi oivasti sopii myös trendaava roseeviini. Casillero del Diablo Rosé on kuiva ja keskihapokas ja sen marjainen sekä kevyen yrttinen ja sitruksinen aromimaailma sopii mallikkaasti rapujen kanssa. Hanapakkaus on kätevä ratkaisu, sillä siitä riittää useammallekin juhlijalle. Roseeviini on loistava tapa tuoda perinteisiin rapujuhliin uutta twistiä, jonka lisäksi roseeviini sopii hyvin monipuolisesti muillekin rapujuhlien kevyille herkuille.

 

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus parsalle, herkullisille chileläisille empanadoille tai kalaruoalle!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile grillattujen jättikatkarapu-cantaloupevartaiden kanssa tai valmista viinistä raikas rosé sour -viinidrinkki!

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
Viinidrinkki – Rosé Sour

Viinidrinkki – Rosé Sour

Rosé Sour -viinidrinkki Raikas rosé sour -viinidrinkki on hellepäivän pelastaja. Katso nopea ohje!   Mittaa viinidrinkkiainekset shakeriin. Säätele siirapin määrällä viinidrinkin makeut...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Chilen kenties tunnetuimman viinibrändin Casillero del Diablon viinit ovat paholaisen suojelemia ja pirun kellarissa kypsyneitä. Joko tunnet pirullisen hyvien viinien tarinan?   [caption id="at...

Lue lisää ›
Jaa sivu