Jaa sivu

5 x Paras Luomuviini

Mitä luomuviini käytännössä tarkoittaa?

Luomu tai luonnonmukainen viini on sanansa mukaisesti valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohotorjunta-aineita. Kemikaalien pois jättäminen viininviljelyssä suojelee maaperää ja ympäristöä sekä se on terveysetu viinitarhojen työntekijöille. Kemikaalien käyttö heikentää viiniköynnösten luonnollista vastustuskykyä ja näin ollen vaikuttaa rypäleiden laatuu ja määrään.

Luomuviinitarhoilla tuholaisia torjutaan luonnonmukaisin menetelmin. Luomuviinin valmistuksessa auttavat niin sanotut ”eläin partnerit”, jotka pitävät viiniköynnöksistä huolta syömällä rikkaruohoja ja tuholaisia, jotka voisivat vahingoittaa köynnöksiä. Luomuviinitarhoilla voitkin nähdä tepastelemassa alpakoita, hevosia sekä kanoja ja ankkoja.

 

Emilianan viinitarhoilla auttavat niin sanotut ”eläin partnerit”, jotka pitävät viiniköynnöksistä huolta syömällä rikkaruohoja ja tuholaisia, jotka voisivat vahingoittaa köynnöksiä.

 

Hyvä luomuviini sopii monipuolisesti erilaisille ruoille

Chilen johtavan luomuviinin tuottaja, Emiliana Organic Vineyards, tuottaa kaikki viininsä luonnonmukaisesti, jonka lisäksi viinit ovat vegaaniystävällisiä ja valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Emilianan luomuviinit ovat keränneet niin kansainvälistä kuin kotimaista tunnustusta niiden erinomaisesta laadusta.

Emilianan luomu ja vegaaniset viinit sopivat niin seurusteluun ja nautiskeluun kuin myös hieman parempaan illallispöytään ja juhlaan. Oli sitten pöydässä kevyempää kasvisruokaa tai tuhdimpaa lihaa, niin jokaiselle aterialle löytyy sopiva viininsä. Katso alta meidän 5 x parasta luomuiviiniä! 

Adobe Organic Red Blend

75 cl / Alko / 11,49 €

Kolmesta rypälelajikkeesta Suomen markkinoita varten valmistettu täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen ja kevyen vaniljainen luomuviini.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile)

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Gewürztraminer

75 cl / Alko / 10,99 €

Viinilehden 4 tähden LÖYTÖ-viini!

Adobe Reserva Geürztraminer luomuvalkoviini tarjoilee eksoottista hedelmää, kuten päärynää, rusinaa ja sitruksisuutta. Aromissa myös kukkaista ja makean mausteista vivahdetta. Kuiva maku ja eloisa hedelmähapokkuus tekee viinistä ryhdikkään ja nautittavan. Erinomainen ruokaviini aasialaissävytteiselle ruoalle. Sopii myös kala- ja äyriäisruoille sekä itämaiseen tapaan maustetuille kevyille ruoille.

Suomalaisten suosima koko Emilianan Adobe -viinisarja edustaa luonnonmukaista viininviljelyä ja viinisarja tarjoaakin erinomaista hinta-laatusuhdetta. Kaikki viinit ovat myös vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Kokeile Adobe Reserva Gewürztraminer -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut?

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Birds of Paradise Malbec

75 cl / Alko / 10,99 €

Malbec-viinien ystäville! Täyteläinen ja keskitanniininen viini tarjoaa tummaa marjaa ja kevyttä tammea. Tämä Malbec viini on loistava seurusteluviini, mutta sopii myös liharuokien ja juustojen pariksi!

Luomuviinitalo Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin luomuviinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Monipuolinen Kalifornia – TOP 5 viiniknopit

Monipuolinen Kalifornia – TOP 5 viiniknopit

Kalifornia on paljon muutakin kuin filmitähtiä, upeita hiekkarantoja ja huipputeknologian mekka. Se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, jonka monimuotoinen luonto mahdollistaa yli 110 ry...

Lue lisää ›
Paras viini takeaway -ruoalle

Paras viini takeaway -ruoalle

Mikä viini on paras sushille tai minkälainen viini sopii parhaiten napolilaisen pizzan kanssa? Nappaa täältä parhaat viinivinkit erilaisten take away -ruokien pariksi ja herkuttele! Kuva Max Gris...

Lue lisää ›
Jaa sivu