Jaa sivu

Lue tarina viinilegendasta ja katso 3 x viinisuositus!

Chilen kenties tunnetuimman viinibrändin Casillero del Diablon viinit ovat paholaisen suojelemia ja pirun kellarissa kypsyneitä. Joko tunnet pirullisen hyvien viinien tarinan? Lue tämä hyytävä tarina ja nappaa 3 x viinisuositus, joita itse paholainen varjelee.

 

Viinilegenda
Tarina paholaisesta piti varkaat poissa Don Melchorin viinikellarista.

 

Tarina viinin takaa – Casillero del Diablo

Casillero del Diablo -viinien tarina sai alkunsa Chilessä 1800-luvun lopulla. Concha y Toro -viinitalon perustaja Don Melchor Concha y Toro säilöi silloin parhaat viinit yksityiseen viinikellariinsa lomahuvilan liepeille.

Lukoista ja kaltereista huolimatta varkaat löysivät kellarin. Neuvokkaana miehenä Melchor keksi tarinan kellarissa asuvasta ja viinejä varjelevasta paholaisesta. Hän nimesi viinikellarin pirun kellariksi”, espanjaksi casillero del diablo. Huhu paholaisesta levisi nopeasti, ja jotkut jopa väittivät nähneensä kellarin ”pirullisen vartijan”. Vahvistaakseen vaikutelmaa ja luodakseen karmivaa tunnelmaa Don Melchor valaisia kellarinsa hämärän hehkuvaksi ja kävi yöllä kolistelemassa ketjuja.

Keinot tepsivät, kukaan ei halunnut varastaa paholaiselta ja varkaat pysyivät loitolla. Don Melchor sai nauttia viinikellarinsa antimista rauhassa. Samalla hän antoi alkusysäyksen legendaarisille Casillero del Diablo -viineille.

Nykyään Casillero del Diablo -viinit tunnetaan, ”pirun kellari” -nimensä lisäksi, paholaisen hahmosta viinipullojen kaulassa ja korkissa. Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa, ja paholaisen tarinan tunnetuksi tekemä alkuperäinen Casillero del Diablo -viinikellari yksi Chilen vierailluimmista turistikohteista.

 

Katso 3 x Casillero del Diablo -viinisuositus alapuolelta!

Chileläiset Casillero del Diablo -viinit tunnetaan korkeasta ja tasaisesta laadustaan. Valmistaja on chileläinen viinitalo Concha y Toro. Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja niillä on Sustainable wines of Chile – ja B-Corp-sertifioinnit. Katso suositukset alta!

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 33,98 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,88 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Lakritsinen punaviiniglögi

Lakritsinen punaviiniglögi

Ohje Laita kattilaan mausteet, mehu ja vesi. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä suikaleiksi. Lisää kattilaan. Keitä seosta 15–20 minuuttia. Siivilöi glögi. L...

Lue lisää ›
Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin

Luomuviinit joulun juhlahetkiin – nautiskelijan ideat kauden kaikkiin tilanteisiin Joulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä ihme, sillä pikkujouluista aina uuteenvuoteen jatkuvan juhlakauden aika...

Lue lisää ›
Jaa sivu