Jaa sivu

Vuoden 2021 Paras Luomupunaviini

Vuoden Viinit 2021 -kilpailu

Vuoden Viinit Kilpailu ry järjestää vuosittain vuoden viinit -kilpailun, jonka tarkoituksena on kasvattaa viinien tuntemusta kuluttajien keskuudessa sekä edistää viinikulttuurin leviämistä Suomessa. Vuoden Viinit -kilpailun merkityksestä kertoo se, että vuonna 2021 kilpailuun osallistui 960 viiniä, jotka kilpailivat 27:ssä eri kilpailusarjassa. Kilpailun tuomaristo koostuu Vuoden Viinit ry:n sekä viiniseurojen asiantuntijoista, sommeliereista ja riippumattomista viinialan ammattilaisista.

Hypätessä vuoteen 2022, on hyvä aika tutustua Vuoden Viinit 2021 -kilpailun vuoden luomupunaviini voittajaan kategoriassa luomupunaviinit hinta yli 13 euroa.

Vuoden luomupunaviini: Bonterra Organic Zinfandel 2019

Suomalaiset kuluttajat rakastavat kalifornialaista Zinfandelia ja Bonterra Zinfandel antaakin kalifornialaiselle Zinfandelille kasvot. Tämä meheväluonteinen luomu-Zinfandel tuoksuu tumman hedelmäiseltä – luumua, tummaa kirsikkaa, mustikkaa, karhunvatukkaa ja hentoa mustapippurisuutta. Viinin täyteläinen maku allekirjoittaa tuoksun aromit lisäten kevyesti kuivattujen hedelmien ja lakritsin vivahdetta. Silkkiset tanniinit ja marjainen hapokkuus tuo viiniin hienoa rakennetta tehden kokonaisuudesta erittäin nautittavan.

 

 

Bonterra Vineyards – Kalifornian luomuviinituotannon pioneeri

Bonterran viinitilalla, Mendocinon laaksossa Kaliforniassa turha kiire unohtuu. Viinitilalla elämän annetaan soljua luonnon aikataulujen mukaisesti, myös viininviljelyssä. Luonnonmukaisuus onkin ollut tilan ohjenuora jo vuodesta 1987, jolloin ensimmäisten luomuviinien tuotanto käynnistyi. Sysäys tuli oman luomupuutarhan hedelmiä ja yrttejä maisteltaessa. Niiden puhtaat, tuoreet ja intensiiviset maut rohkaisivat myös rypäleiden luomutuotantoon. Vuosien kuluessa viinitilaa on kehitetty yhä monimuotoisempaan suuntaan, jossa maa, kasvit ja eläimet muodostavat tasapainoisen, kasvua edistävän kokonaisuuden.

Bonterra Organic Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

Bonterra Zinfandel on Kalifornian parhaimmilta luomutarhoilta kerätyistä Zinfandel rypäleistä valmistettu aromikas ja monipuolinen viini.

Bonterran kaikki viinit ovat luomuja sekä ovat ainoat yhdysvaltalaiset luomuviinit Alkon portfoliossa. Bonterra Vineyards on Kalifornian luomuviinintuotannon pioneereja ja luonnonmukaisuus on ollut viinintuottajan ohjenuora jo vuodesta 1987 lähtien.

Lue lisää tuotteesta ›
Monipuolinen Kalifornia – TOP 5 viiniknopit

Monipuolinen Kalifornia – TOP 5 viiniknopit

Kalifornia on paljon muutakin kuin filmitähtiä, upeita hiekkarantoja ja huipputeknologian mekka. Se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, jonka monimuotoinen luonto mahdollistaa yli 110 ry...

Lue lisää ›
5 x Paras Luomuviini

5 x Paras Luomuviini

Mitä luomuviini käytännössä tarkoittaa? Luomu tai luonnonmukainen viini on sanansa mukaisesti valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman kemiallisia lannoitteita tai tuholaisten- ja rikkaruohot...

Lue lisää ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Jaa sivu