Jaa sivu

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi vieläkin enemmän.

 

Casillero del Diablo Rosé
Roseeviini on hyvä ruokaviini ja toimii monien ruokien kanssa. Kokeile erilaisia roseeviinin ja juuston komboja!

 

5 x roseeviini-fakta

1. Tarjoile kylmänä

Roseeviini nautitaan viileänä, noin 8–10 asteisena. Roseeviini on myös hyvä säilyttää ja varastoida viileässä, jolloin viinin hedelmäisyys säilyy, kypsyminen hidastuu ja viini pysyy raikkaan tuoreena, jollaiseksi se on tarkoitettu.

 

2. Juo nuorena

Roseeviini on tarkoitettu nautittavaksi, ei kellaroitavaksi. Roseeviinit tuli nauttia 1–2 vuoden sisään pullotuksesta. Kaikki viini ei parane vanhetessaan, eikä varsinkaan roseeviini. Myöskään hanapakkausviinejä ei ole tarkoitettu kypsytettäviksi.

 

3. Sopii ruoalle kuin ruoalle

Roseeviini, jos mikä, toimii lähes kaiken ruoan kanssa. Rentona juomana roseeviini maistuu todella monien ruokien kanssa. Kokeile paistetun tai grillatun kalan, kevyiden liharuokien ja erilaisten salaattien kanssa. Pehmeät juustot ja roseeviini tai sipsit, dippi ja roseeviini ovat kokeilemisen arvoisia komboja!

 

4. Roseeviini on muotia

Roseeviini on somekuvien suosikki, kaunis ja edustava, kuvauksellinen viini. Alkon roseeviinivalikoima on laajempi kuin koskaan, myyntiluvut ovat nousussa ja roseeviini myy myös talvella. Trendikkäät juovat nyt roseeta rennosti jääpalan kera.

 

5. Värillä on väliä

Roseeviinin väristä voi usein päätellä myös viinin makua. Hento väri kertoo tavallisesti keveästä mausta, voimakkaan värisessä roseeviinissä on jo runsautta. Nyt suositaan vaaleita roseeviinejä, jotkut valmistajat jopa poistavat väriä viinistä, jotta se myisi paremmin.

 

Katso 3 x roseeviinisuositus alapuolelta!

Adobe Organic Rosé

150 cl / Alko / 18,99 €

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan! Viini on tyyliltään puolikuiva ja keskihapokas. Makumaailmasta erotettavissa metsämansikkaa, vadelmaa, herukkaa ja hentoa havuisuutta. Viini on myös vegaaniystävällinen, luomu ja kestävän kehityksen -sertifioitu.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko / 29,98 €

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille!

Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle ”LÖYTÖ” -arvion, joka kertoo viinin erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Lue lisää tuotteesta ›

Tais Organic Pinot Noir Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tais Organic Pinot Noir Rosé on Emiliana viinintuottajan premiumtason roseeviini. Se on tyyliltään kuiva ja täynnä raikkaan marjaista aromia. Voit erottaa siitä mm. punaherukkaa, kirsikkaa, omenaa ja sitruksisia vivahteita.

Trendikäs roseeviini soveltuu niin nautiskeluun kuin ruokapöytään. Tämä Pinot Noir-rypäleestä valmistettu viini sopii hieman vaativampaan makuun ja on myös erinomainen grilliruoan ystävä. Kokeile vaikka grillatun kanan ja kasvisten kaverina.

Emiliana on maailman suurin luomuviinintuottaja. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaneja ja Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Lue lisää tuotteesta ›
Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu