Jaa sivu

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi vieläkin enemmän.

 

Casillero del Diablo Rosé
Roseeviini on hyvä ruokaviini ja toimii monien ruokien kanssa. Kokeile erilaisia roseeviinin ja juuston komboja!

 

5 x roseeviini-fakta

1. Tarjoile kylmänä

Roseeviini nautitaan viileänä, noin 8–10 asteisena. Roseeviini on myös hyvä säilyttää ja varastoida viileässä, jolloin viinin hedelmäisyys säilyy, kypsyminen hidastuu ja viini pysyy raikkaan tuoreena, jollaiseksi se on tarkoitettu.

 

2. Juo nuorena

Roseeviini on tarkoitettu nautittavaksi, ei kellaroitavaksi. Roseeviinit tuli nauttia 1–2 vuoden sisään pullotuksesta. Kaikki viini ei parane vanhetessaan, eikä varsinkaan roseeviini. Myöskään hanapakkausviinejä ei ole tarkoitettu kypsytettäviksi.

 

3. Sopii ruoalle kuin ruoalle

Roseeviini, jos mikä, toimii lähes kaiken ruoan kanssa. Rentona juomana roseeviini maistuu todella monien ruokien kanssa. Kokeile paistetun tai grillatun kalan, kevyiden liharuokien ja erilaisten salaattien kanssa. Pehmeät juustot ja roseeviini tai sipsit, dippi ja roseeviini ovat kokeilemisen arvoisia komboja!

 

4. Roseeviini on muotia

Roseeviini on somekuvien suosikki, kaunis ja edustava, kuvauksellinen viini. Alkon roseeviinivalikoima on laajempi kuin koskaan, myyntiluvut ovat nousussa ja roseeviini myy myös talvella. Trendikkäät juovat nyt roseeta rennosti jääpalan kera.

 

5. Värillä on väliä

Roseeviinin väristä voi usein päätellä myös viinin makua. Hento väri kertoo tavallisesti keveästä mausta, voimakkaan värisessä roseeviinissä on jo runsautta. Nyt suositaan vaaleita roseeviinejä, jotkut valmistajat jopa poistavat väriä viinistä, jotta se myisi paremmin.

 

Katso 3 x roseeviinisuositus alapuolelta!

Casillero del Diablo Rosé

300 cl / Alko / 33,98 €

Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja viinit ovat keränneet arvostusta niin kansainvälisiltä kuin kotimaisilta viinikriitikoilta.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat kestävän kehityksen- ja B-Corp-sertifioituja.

Viini on väriltään kauniin haalean punainen. Roseeviini on kuiva, aromeissa granaattiomenaa, vesimelonia, kevyttä sitrusta ja hentoa kukkaisuutta. Viinissä on eloisa hapokkuus ja raikas sekä tasapainoinen maku. Täydellinen viini aperitiiviksi tai ruokaisten salaattien pariksi. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa

 

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Organic Rosé

150 cl / Alko / 18,98 €

Emilianan Adobe Organic Rosé viinipussi ihastuttaa niin maullaan kuin ulkoasullaan!

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Rosé

300 cl / Alko / 29,88 €

Kypsän marjainen ja puhdaspiirteinen roseeviini, jossa punaherukkaa, vadelmaa ja mansikkaa. Kuivan maku, joka täydentyy kypsällä marjaisuudella ja hennolla yrttisyydellä.

Loistava kumppani vähärasvaisen kalan, salaattien ja kasvisruokien seurana. Hyvin viilennettynä sopii myös seurustelujuomaksi! Viña Maipo roseesta valmistat maukkaan viinidrinkin brunssille!

Viinilehti.fi on antanut Viña Maipo Rosé 2021 hanapakkaukselle ”LÖYTÖ” -arvion, joka kertoo viinin erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

Lue lisää tuotteesta ›
Myskikurpitsarisotto prosciuttolla

Myskikurpitsarisotto prosciuttolla

Myskikurpitsarisotto on helppo valmistaa ja rentouttavan kokkailun lomassa voi vaikka nauttia lasin viiniä! Ohje Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa lohkoihin ja lis...

Lue lisää ›
Pistaasipestopasta

Pistaasipestopasta

Pistaasipestopasta on loistava twisti perinteisiin basilika pohjaisiin pastoihin. Tämä raikas ja pähkinäinen pasta vie kielen mennessään! Ohje Laita pastavesi kiehumaan, lisää keitinveteen suo...

Lue lisää ›
Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders

Crispy Chicken Sliders -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana! Ohje: Asettele kanan koipireidet ilmatiiviiseen pussiin ja li...

Lue lisää ›
Jaa sivu