Jaa sivu

Valkoviinikausi on täällä – 4 x ihana Chardonnay-viini kevääseen

Kevään parhaat valkoviinit ovat raikkaita, runsaita ja pirteän hedelmäisiä – eli valmistettu Chardonnay-rypäleestä. Tässä muutama loistava viinilöytö, joita viiniasiantuntijakin arvostaa.

 

4 x paras valkoviini kevääseen
Hedelmäinen Chardonnay on oiva valkoviini kevääseen – katso 4 x Chardonnay suositus!

 

Valkoviinit houkuttelevat keväällä auringon tullessa esiin. Raikas valkoviini maistuu niin rennosti piknikillä kuin omalla terassillakin, ja se sopii nautittavaksi kevään kevyiden, raikkaiden makujen kanssa.

Kun etsit laadukasta, maistuvaa ja klassista valkoviiniä, Chardonnay on varma valinta. Klassikkorypäle on miellyttävän hedelmäinen ja hurmaa monipuolisuudellaan: se taipuu loistavasti niin ruokaviiniksi kuin seurusteluun. Chardonnay yllättää lukuisilla eri puolillaan: kotimaasta ja valmistajasta riippuen viini voi olla joko runsaan paahteinen tai raikkaan hedelmäinen – mutta aina herkullinen. Ei ihme, että juuri Chardonnay lienee maailman suosituin valkoviini!

Poimimme Alkon kevään 2024 valikoimasta neljä erinomaista valkoviiniä, jotka sattuvat kaikki olemaan Chardonnaysta valmistettuja. Näissä viineissä kohtaavat maku, luonne ja erinomainen hinta-laatusuhde.

 

Bonterra Organic Chardonnay 2022 15,99

Bonterran viinit ovat kahmineet asiantuntijaraatien tunnustuksia, joten jos yhdysvaltalaisen luomuviinitalon viinit eivät vielä ole tuttuja, nyt viimeistään niihin kannattaa perehtyä! Kalifornialainen Bonterra Vinyards on todellinen luomuviinituotannon edelläkävijä, joka on valmistanut luomuviinejä jo vuodesta 1987 lähtien.

Ammattitaito ja perehtyminen näkyvät myös Bonterra Organic Chardonnay 2018 -valkoviinissä. Runsaan hedelmäisessä viinissä voi maistaa Chardonnaylle tyypillistä paahteista, kevyen voista ja kermaista vivahdetta, joka tekee viinistä erityisen herkullisen. Makupaletista voit löytää myös hunajaisuutta ja paahdettua mantelia. Tämä on erinomaisen laadukas valkoviini kermaisemman Chardonnayn ystäville.

Bonterra Organic Chardonnay maistuu niin hienostuneiden kalaruokien kuin salaattien ja vaalean lihan kanssa. Sitä kelpaa kaataa lasiin myös sellaisenaan nautittavaksi.

 

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay 2022 10,99

Casillero del Diablon viinit ovat kuuluneet suomalaisten juhlahetkiin jo 30 vuoden ajan. Klassiset chileläisviinit tunnetaan suorastaan hämmästyttävästä hinta-laatusuhteestaan. Casillero del Diablo on varma valinta, kun haluat kaikille maistuvan, edullisen mutta iloisesti yllättävän viinin.

Casillero del Diablo Chardonnay on klassinen valkoviini, jossa pirteä raikkaus ja runsas hedelmäisyys lyövät kättä päälle. Maussa voit erottaa hunajamelonia, herukkaa ja kuivattuja hedelmiä. Kuivassa viinissä maistuvat myös vienon tammiset ja paahteiset aromit, joita eloisat hedelmähapot ryydittävät.

Casillero del Diablo Chardonnay on todellinen ruokapöydän moniottelija, jonka kanssa maistuvat niin aasialaiset herkut, kermaiset pastat ja risotot kuin klassiset kalaruoatkin. Viiniä voi myös nauttia hyvällä omallatunnolla, sillä kuten muutkin Casillero del Diablo -viinit, se on vastuullisesti tuotettua ja omaa Sustainable Wines of Chile -sertifikaatin.

 

Diablo Golden Chardonnay
Diablo Golden Chardonnay on ihastuttava uutuus, jossa yhdistyvät Chardonnayn leveä hedelmäisyys ja Rieslingin napakka hapokkuus!

 

Diablo Golden Chardonnay 2021 13,99 € 

Täydellinen viini erityisiin hetkiin: jo viettelevän Diablo Golden Chardonnayn kultaan puettu pullo vihjaa, millainen viininautinto on luvassa. Chileläinen uutuus Chardonnay on hedelmäinen ja pirteä, ja maultaan puolikuiva. Viinissä voit erottaa suorastaan trooppisia passionhedelmän ja mangon vivahteita, mutta myös kevyttä pähkinäisyyttä ja vaniljaa.

Diablo Golden Chardonnay maistuu erinomaisesti esimerkiksi lohen, kanan tai pastaruokien kanssa. Kokeile sitä myös rennosti pizzan kyytipoikana – tai kippistele sellaisenaan hyvässä seurassa.

Diablo Golden Chardonnay sopii sekin vastuulliselle viininystävälle, sillä viinillä on kestävän kehityksen mukaisesta tuotannosta kertova B Corp -sertifikaatti.

 

Adobe Organic Chardonnay viinipussi, 2023 18,49 €

Haussa viini isommalle porukalle? Adobe Organic Chardonnay on keväisen raikas valkoviini, jonka erinomainen hinta-laatusuhde ja kätevä pakkaus tekevät siitä loistovalinnan vaikkapa piknikille tai grillijuhliin.

Adobe Organic -viinit ovat menestyneet raatien arvioissa, eikä Adobe Organic Chardonnay petä odotuksia. Viini on hedelmäinen, raikas ja kevyen mausteinen Tästä viinistä löytyy sekä sitruksista hapokkuutta että eksoottisten hedelmien, kuten ananaksen ja limen, aromeista. Maultaan Adobe Organic Chardonnay on suorastaan poikkeuksellisen monipuolinen: tästä viinistä on kaikkien helppo tykätä. Adobe Organic Chardonnay toimiikin lähes minkä vain ruoan kanssa. Tarjoile se esimerkiksi salaattien, sushin tai vaikkapa mausteisten kanaruokien kaverina – tai sitten vain sellaisenaan, seurustelun siivittäjänä.

Viinin takana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista, chileläinen Emiliana, jonka kaikki viinit ovat luomuja, vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja. Tuotannon vastuullisuuden vakuuttaa Sustainable Wines of Chile -sertifikaatti.

 

Adobe Organic Chardonnay viinipussi
Adobe Organic Chardonnay viinipussi on helppo ottaa mukaan piknikille ja siitä riittää useammallekin nautiskelijalle.

Bonterra Organic Chardonnay

75 cl / Alko / 15,99 €

Bonterran Chardonnay on ainut luomu valkoviini Yhdysvalloista Alkon valikoimassa. Bonterra Vineyards on Kalifornian luomuviinintuotannon pioneereja ja luonnonmukaisuus on ollut viinintuottajan ohjenuora jo vuodesta 1987 lähtien. Aromimaailma on runsas, kevyen voinen ja kermaisella vivahteella, jossa havaittavissa paahdettua mantelia sekä hunajaa.

Lue lisää tuotteesta ›

Diablo Golden Chardonnay

75 cl / Alko / 13,99 €

Diablo Golden Chardonnay on kultaan pukeutunut viini, joka suorastaa kuiskii irrottautumaan tavanomaisuudesta ja antautumaan viinin vietäväksi. Viinissä yhdistyvät suomalaisten suosimat rypälelajikkeet, Chardonnay ja Riesling! Tämä viini kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun!

Kullankeltainen viini kätkee sisälleen passionhedelmää, mangoa, persikkaa ja paahteisuutta. Maku on puolikuiva, nautinnollisen hedelmäinen ja siitä voi erottaa kevyttä pähkinäisyyttä sekä vaniljaa. Viini jättää leveän hedelmäisen jälkimaun. Sopii esimerkiksi rasvaiselle kalalle, kanalle ja kermaisille pastoille.

Kokeile Diablo Golden Chardonnay -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay

75 cl / Alko / 10,99 €

Kalpean keltainen väri. Tuoksu on raikas ja runsaan hedelmäinen, josta erotettavissa kuivattuja hedelmiä, hunajamelonia, herukkaa ja paahteisuutta. Kuiva, maku on hyvä yhdistelmä hedelmäisyyttä ja tammen tuomaa aromia. Eloisat hedelmähapot ja runsas maku tekee viinistä nautittavan.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile -sertifioinnin.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay on sopii kermaisille pastoille, kalalle ja äyriäisille. Kokeile viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Organic Chardonnay

150 cl / Alko / 18,49 €

Emiliana on yksi maailman suurimmista luomuviinitaloista. Kaikki viinit ovat luomuja, vegaaniystävällisiä sekä vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile).

Emiliana Organic Chardonnay on hyvin monikäyttöinen, leveän hedelmäinen ja raikas valkoviini. Tuoksussa eksoottista hedelmää, sitrusta, limeä ja ananasta. Maku mukailee tuoksua lisäten kevyttä mausteisuutta. Raikas sitruksinen hapokkuus nostaa veden kielelle. Sopii monenlaisten herkkujen kanssa aina salaateista kalaruokiin ja kanaan. Myös erinomainen seurusteluviini isommalle porukalle.

Lue lisää tuotteesta ›
Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä. [caption id="attachment_5018" ...

Lue lisää ›
4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin. [caption id="...

Lue lisää ›
Parhaan hinta-laatusuhteen hanaviinit – 4 x viinisuositus

Parhaan hinta-laatusuhteen hanaviinit – 4 x viinisuositus

Edullinen löytö! Loistava hinta-laatusuhde erottaa nämä hanaviinit muista! [caption id="attachment_4995" align="aligncenter" width="613"]  Hanapakkaus on oivallinen valinta, kun nautiskelijoita o...

Lue lisää ›
Jaa sivu