Jaa sivu

Pihistä tai panosta – 4 x kesän paras hanaviini

Hyviä hanaviinejä löytyy eri hintaluokista. Tässä tärpit kesän parhaisiin chileläisiin hanaviineihin, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Minkä valitset?

Paras hanaviini
Chileläinen vs. chileläinen. Molemmat hanaviinit Viña Maipo (29,88 €) ja Casillero del Diablo (34,69 €) ovat hanaviinien parhaimmistoa omassa hintaluokassaan.

 

Kun kesäbudjetti on tiukilla, käännä katse takuuvarmojen chileläisten hanaviinien suuntaan. Viña Maipo -viinien kolmen litran hanapakkausten hinnat jäävät alle 30 euron. Hanapakkaus (3 l) vastaa neljää tavallista viinipulloa (0,75 l), joten pullohinta on alle 7,5 euroa.

Astetta fiinimpään kesän viettoon ja erityisesti erilaisten kesäruokien seurassa maistuvat niin ikään chileläiset Casillero del Diablo -hanaviinit. Casillero hanapakkaustenkaan hinnat eivät päätä huimaa, ne asettuvat noin 35 euroon (3 l).

 

Kesän paras punainen hanaviini

Viinilehden arvio: ”Edullinen ostos” ja ”Sopusuhtainen kokonaisuus, 2 tähteä”

Ruokasuositus: Kesän paras punainen hanaviini yleiskäyttöön. Sellaisenaan nautiskeluun, pastaruoat, kassler- ja possugrilliruoat, grillimakkara.

 

Viinilehden arvio: ”Edullinen ostos” ja ”Laadukas ja hyvin tehty, 3 tähteä”

Ruokasuositus: Kesän paras punainen hanaviini grilliruoalle. Grillilihat, grillipihvit, raakamakkarat.

 

Kesän paras valkoinen hanaviini

Viinilehden arvio: ”Löytö” ja ”Laadukas ja hyvin tehty, 3 tähteä”

Ruokasuositus: Kesän paras hanaviini lohiruokien kaveriksi. Kermaiset kalapastat ja kasvisruoat.

 

Viinilehden arvio: ”Edullinen ostos” ja ”Laadukas ja hyvin tehty, 3 tähteä”

Ruokasuositus: Kesän paras valkoinen hanaviini yleiskäyttöön ja kalaruoille. Sellaisenaan nautiskeluun. Uudet perunat ja tilli, paistettu ahven, savustettu kala, kevyet kana- ja kasvisruoat.

 

Katso myös paras hanaviini kesään 6 x viinisuositus!

Viña Maipo Cabernet Sauvignon

300 cl / Alko / 29,88 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta. Viña Maipo:lla on hallussaan alueen laatutarhoja ja talon viinien laatu on mitä parasta hintaluokasta riippumatta. Tämän todistaa Viña Maipon jatkuva suosion nousu täällä Suomessakin. Viña Maipon viinintekijä ja nouseva kyky alalla on ollut vuodesta 2007 saakka Max Weinlaub.

 

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 33,98 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Chardonnay

300 cl / Alko / 29,88 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta.

Kuiva valkoviini, jossa hyvä hapokkuus sekä aprikoosin ja hunajamelonin aromeja. Loistava yleisviini ruokapöytään ja seurusteluun.

Viña Maipo Chardonnay -viinistä valmistat kesäisen viinidrinkin – Chardonnay Sour!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc | Muscat | Riesling

150 cl / Alko / 18,98 €

Casillero del Diablon uutuusviini, Sauvignon Blanc Muscat Riesling 1,5 L hanapakkaus nyt Alkossa!

Raikas ja aromaattinen viini, jossa yhdistyy Sauvignon Blanc, Muscat ja Riesling -rypäleet. Sauvignon Blanc tuo viiniin vihreää hedelmää, kuten limeä ja omenaa, Muscat kevyttä kukkaisuutta ja Riesling eloisaa hapokkuutta.

Kätevä 1,5L formaatti kulkeutuu helposti piknikille tai kaveriporukan illanistujaisiin!

Lue lisää tuotteesta ›
Birria-tacot

Birria-tacot

1.  Ripottele suolaa lihoille. Asettele lihat isoon kulhoon ja marinoi adobolla. Peitä ja jätä marinoitumaan viileään vähintään neljäksi tunniksi tai jopa vuorokaudeksi. 2. Lämmitä uuni 15...

Lue lisää ›
Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka

Sieni-omenapiirakka valmistuu 45 minuutissa ja siitä herkuttelee jopa 8 henkeä. Herkuttele sienipiirakka Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir -viinin kanssa. Pilko sienet pienemmiksi. Kuori ja hi...

Lue lisää ›
Punaviinibrowniet

Punaviinibrowniet

Ohje 1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla noin 20 cm x 20 cm kokoinen uunivuoka. 2. Sulata voi miedolla lämmöllä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa ...

Lue lisää ›
Jaa sivu