Jaa sivu

Paras hanaviini syksyyn – 4 x viinisuositusta

Millainen hanaviini sopii syksyn hyggeilyyn tai kaveriporukan illanistujaisiin pariin? Entä mikä hanaviini sopii hieman vaativampaan makuun? Katso 4 x paras hanaviini syksyyn!

paras hanaviini syksyyn
Miten valita paras hanaviini syksyyn? Katso meidän 4 hanaviinisuositusta syksyn eri hetkiin!

 

Paras hanaviini syksyn hyggeilyyn – mehevää Malbecia lämmikkeeksi!

Koleat ja kylmät syysillat saavat kaipaamaan hieman lämmikettä ja tuhdit punkut toimivat erinomaisesti tässä! Casillero del Diablo Malbec 3 litran hanapakkaus on mehevän hilloinen ja tummasävytteinen punaviini. Tammikypsytyksen tuoma paahteisuus ja kevyt mausteisuus antaa runsaan marjaiseen kokonaisuuteen maukasta vivahdetta. Viinin maku seuraa tuoksuaan ja kokonaisuus ryhdittyy napakalla hapokkuudella. Viini jättää marjaisen ja vienon savuisen jälkivaikutelman. Katso lisää viinistä tästä! 

 

Paras viini illanistujaisiin – luomupunkkua tarjolle, kiitos!

Kaveriporukan illanistujaisiin sopii loistavasti hanapakkaukset, joista tarjoiltavaa riittää useammalle! Lisäksi avattuna hanapakkaus säilyy jopa 4 viikkoa, joten viiniä ei varmasti mene hukkaan!

Ihastuttavan luomuviinitalo Emilianan Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on saanut suomalaisilta kiitosta sen erinomaisesta hinta-laatusuhteesta! Tämä viini on saanut Viinilehdeltä huikean neljän tähden Löytö-arvostelun! Viini on runsaan marjainen ja täyteläinen herkku! Aromimaailmasta havaittavissa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, yrttisyyttä sekä kevyttä mausteisuutta. Viinin maku allekirjoittaa tuoksun aromimaailman lisäten makuun kevyttä nahkaisuutta. Pehmeä tanniinisuus ryhdittää viiniä ja tekee kokonaisuudesta herkullisen! Lue lisää viinistä tästä!

 

paras hanaviini syksyyn
Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on Viinilehden Löytö-palkittu viini! Tämä viini kannattaa ehdottomasti maistaa!

 

Paras viini nautiskeluun – viini hieman vaativampaan makuun

Alkon hanaviinihylly on muuttunut melkoisesti viime vuosina ja nykyään myös hanaviineistä löytyy todella laadukkaita viinejä! Yksi tällainen on luomuviinitalo Emilianan Novas Gran Reserva Cabernet Sauvignon! Tämä makunystyröitä kutkuttava viini on kypsynyt uusissa ja käytetyissä tammitynnyreissä noin 8 kuukauden ajan, mikä tuo viinin makuun viehättävää paahteisuutta. Viini on tyyliltään mehevän hilloinen, josta aistittavissa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa ja yrttisyyttä. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit lisäten makuun tammen tuomaa paahteisuutta. Nuorekkaat tanniinit ja eloisa hapokkuus jättää ryhdikkään jälkimaun. Lue lisää viinistä tästä!

Katso myös 3 x paras viinipussi syksyyn! 

 

Paras hanaviini pikkubudjetilla – luottoviini pieniin ja suuriin hetkiin

Kun puhutaan viiniklassikoista, niin ehdottomasti mieleen tulee Viña Maipo! Tämä suomalaisten suosima viinibrändi on kuulunut suomalaisten arkeen ja juhlaan yli 20 vuoden ajan!

Viña Maipo Cabernet Sauvignon on nuorekas ja tummasävytteinen viini, jonka tuoksusta erotettavissa karhunvatukkaa, herukkaa, kirsikkaa ja kevyttä mokkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen tekee viinistä helposti lähestyttävän! Viinin terhakkaa parkkihapot ja herukkainen hapokkuus tekee kokonaisuudesta ryhdikkään ja jättää hieman suuta supistavan jälkimaun.

Casillero del Diablo Malbec

300 cl / Alko / 34,48 €

Maukas ja tummasävytteinen viini, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkainen ja hentoa savuisuutta sekä mausteisuutta. Runsas maku on keskitäyteläinen ja keskitanniininen, josta erotettavissa tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta.

Kokeile Casillero del Diablo Malbec -viiniä näiden ruokien kanssa:

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”.

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Carmenere | Cabernet Sauvignon

300 cl / Alko / 34,98 €

⭐⭐⭐⭐-tähden LÖYTÖ! Luomuviini Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon hanapakkaus on palkittu Viinilehden löytö-arvostelulla! Tämä arvostelu kertoo viinin poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. Tämä viini kannattaa pitää mielessä ja maistaa!

Adobe Carmenere Cabernet Sauvignon viini on väriltään violetinpunainen. Tumman marjaisesta aromimaailmasta on erotettavissa luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja kevyttä mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja keskitanniininen. Pehmeät tanniinit ja hennon mausteinen jälkimaku tekee viinistä nautittavan.

Viini sopii punaiselle lihalle, voimakkaille juustoille sekä pataruoille ja tomaattisille pastoille. Erinomainen vaihtoehto ystäväporukan illanviettoon!

Luomuviinitalo Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin luomuviinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaanisia.

Lue lisää tuotteesta ›

Novas Gran Reserva Cabernet Sauvignon

150 cl / Alko / 23,99 €

Emiliana Organic -viinintuottajan uusi premium-tason hanaviini tarjoilee makuelämyksiä hieman vaativampaankin makuun! Viini on luomu, vegaani ja FairTrade -sertifioitu!

Täyteläinen ja keskitanniininen punaviini, jossa tumma marjaa, mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa ja hentoa yrttisyyttä. Maku toistaa tuoksun aromit tuoden makuun kevyen savun aromia. Eloisa hapokkuus ryhdittää viiniä ja antaa miellyttävän jälkivaikutelman.

Lue lisää tuotteesta ›

Viña Maipo Cabernet Sauvignon

300 cl / Alko / 30,89 €

Viña Maipo perustettiin Chilen Maipo-laaksoon 1948. Alue on yksi Chilen alkuperäisiä viinintuotantoalueita joilla on pitkät perinteet laatuviinien tuotannossa. Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta. Viña Maipo:lla on hallussaan alueen laatutarhoja ja talon viinien laatu on mitä parasta hintaluokasta riippumatta. Tämän todistaa Viña Maipon jatkuva suosion nousu täällä Suomessakin. Viña Maipon viinintekijä ja nouseva kyky alalla on ollut vuodesta 2007 saakka Max Weinlaub.

 

Lue lisää tuotteesta ›
Vihreä kesärisotto

Vihreä kesärisotto

Ohje: 1. Hienonna kesäsipulien sipuliosat ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna tilli. Irrota herneet paloistaan. 2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöll...

Lue lisää ›
Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Viinit tulivat ruokakauppoihin: Tämä uusista 8 % viineistä tulee tietää

Millaisia viinejä kaupoista saa nyt Suomessa ostaa, ja miten matalampi alkoholipitoisuus vaikuttaa viiniin? Lue, mitä sinun tulisi tietää uusista markettiviineistä. [caption id="attachment_5018" ...

Lue lisää ›
4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

4 x paras mökkiviini – kokeile kesä- ja grilliruokien kanssa

Mökkivieraita tulossa ja viinivalinnat tekemättä. Onko pöydässä uusia perunoita ja kalaa, paistuuko grillissä kasvikset vai liha? Tässä vinkit kesän parhaisiin mökkiviineihin. [caption id="...

Lue lisää ›
Jaa sivu