Jaa sivu

B Corp -sertifikaatti viinipullossa – tiedätkö mikä se on?

Oletko törmännyt viineissä B Corp -vastuullisuussertifikaattiin? Se on nyt kaikissa Casillero del Diablo -viinipulloissa, mutta mitä ihmettä se tarkoittaa?

 

B Corp

B Corp -sertifikaatin kaikki toimet tuotantoketjuista ja raaka-aineista aina työoloihin, hyväntekeväisyyskohteisiin ja henkilöstöetuihin asti ovat vastuullisia, läpinäkyviä ja jäljitettävissä.

 

Casillero del Diablo -viinipullojen takaetiketistä ja myös hanapakkausten sivusta voi nyt bongata uuden merkin, B Corp -vastuullisuussertifikaatin. Kyseessä on kansainvälinen, jo 83 maahan ja yli 150 toimialalle levinnyt, sertifikaatti, joka kertoo yrityksen laaja-alaisesta vastuullisuudesta.

B corp -sertifikaatti myönnettiin Casillero del Diablo -viinit valmistavalle chileläiselle Concha y Toro -viinitalolle vuoden 2021 alussa. Suomessa myytävissä viinipulloissa tarkkasilmäisimmät ovat voineet havaita tunnustuksesta viestivän logon vuoden 2022 aikana.

Käytännössä B Corp tarkoittaa, että Concha y Toro -viinitalon kaikki toimet tuotantoketjuista ja raaka-aineista aina työoloihin, hyväntekeväisyyskohteisiin ja henkilöstöetuihin asti ovat vastuullisia, läpinäkyviä ja jäljitettävissä. Ja asiakas voi juoda viininsä hyvillä mielin ilman oman tunnon tuskia.

 

B Corp

 

B Corp – faktat haltuun

 

B Corp -sertifikaatti myönnetään yritykselle, joka toimii kokonaisvaltaisesti ja huomio vastuullisuuden laajasti.

Vastuullisuustoimia arvioidaan 5 kategoriassa: ympäristö, yhteisö, työntekijät, asiakkaat sekä johto ja hallinto.

Voimassa 3 vuotta, jonka jälkeen yritys arvioidaan uudelleen. B-Corp sertifikaatti varmistaa, että yrityksen toiminta on vastuullisuudessa korkeimmalla tasolla ja myös pysyy siellä.

5200 yritystä, 430 000 työntekijää, 83 maassa ja yli 150 eri toimialalla toimivat B corp -vastuullisuussertifikaatin mukaan.

 

Lisää Concha y Toron B Corp -sertifioinnista voit lukea täältä

4 x Viinilehti löytö -viini

4 x Viinilehti löytö -viini

Viini, joka on saanut Viinilehden LÖYTÖ -arvostelun, edustaa poikkeuksellisen hyvää hinta-laatusuhdetta - eli nämä viinit ovat hintaansa nähden erinomaisen laadukkaita. Tunnistat meidän Viinil...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Testaa millainen on viinimakusi!

Testaa millainen on viinimakusi!

Testaa millainen on viinimakusi ja osallistu arvontaan! Oletko klassinen nautiskelija vai villi kokeilija? Mikä maistuu grillimakkaran kanssa entä kesäkeiton? Testaa millainen on viinimakusi, parit...

Lue lisää ›
Jaa sivu