Jaa sivu

B Corp -sertifikaatti viinipullossa – tiedätkö mikä se on?

Oletko törmännyt viineissä B Corp -vastuullisuussertifikaattiin? Se on nyt kaikissa Casillero del Diablo -viinipulloissa, mutta mitä ihmettä se tarkoittaa?

 

B Corp

B Corp -sertifikaatin kaikki toimet tuotantoketjuista ja raaka-aineista aina työoloihin, hyväntekeväisyyskohteisiin ja henkilöstöetuihin asti ovat vastuullisia, läpinäkyviä ja jäljitettävissä.

 

Casillero del Diablo -viinipullojen takaetiketistä ja myös hanapakkausten sivusta voi nyt bongata uuden merkin, B Corp -vastuullisuussertifikaatin. Kyseessä on kansainvälinen, jo 83 maahan ja yli 150 toimialalle levinnyt, sertifikaatti, joka kertoo yrityksen laaja-alaisesta vastuullisuudesta.

B corp -sertifikaatti myönnettiin Casillero del Diablo -viinit valmistavalle chileläiselle Concha y Toro -viinitalolle vuoden 2021 alussa. Suomessa myytävissä viinipulloissa tarkkasilmäisimmät ovat voineet havaita tunnustuksesta viestivän logon vuoden 2022 aikana.

Käytännössä B Corp tarkoittaa, että Concha y Toro -viinitalon kaikki toimet tuotantoketjuista ja raaka-aineista aina työoloihin, hyväntekeväisyyskohteisiin ja henkilöstöetuihin asti ovat vastuullisia, läpinäkyviä ja jäljitettävissä. Ja asiakas voi juoda viininsä hyvillä mielin ilman oman tunnon tuskia.

 

B Corp

 

B Corp – faktat haltuun

 

B Corp -sertifikaatti myönnetään yritykselle, joka toimii kokonaisvaltaisesti ja huomio vastuullisuuden laajasti.

Vastuullisuustoimia arvioidaan 5 kategoriassa: ympäristö, yhteisö, työntekijät, asiakkaat sekä johto ja hallinto.

Voimassa 3 vuotta, jonka jälkeen yritys arvioidaan uudelleen. B-Corp sertifikaatti varmistaa, että yrityksen toiminta on vastuullisuudessa korkeimmalla tasolla ja myös pysyy siellä.

5200 yritystä, 430 000 työntekijää, 83 maassa ja yli 150 eri toimialalla toimivat B corp -vastuullisuussertifikaatin mukaan.

 

Lisää Concha y Toron B Corp -sertifioinnista voit lukea täältä

5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
5 x roseeviini-fakta

5 x roseeviini-fakta

Mitä tiedät roseeviinistä? Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka maistuu erityisesti kesällä, mutta yhä useammille myös talvella. Ota roseeviinifaktat haltuun ja nautit juomastasi viel...

Lue lisää ›
Paras roseeviini kesään – 3 x viinisuositusta

Paras roseeviini kesään – 3 x viinisuositusta

Jos merkit pitää paikkansa, tästä kesästä on tulossa kaikkien aikojen roseekesä! Trendikäs roseeviini on mutkaton juoma, joka virkistää kesähelteillä ja näyttää hyvältä lasissa. Milla...

Lue lisää ›
Jaa sivu