Jaa sivu

Ympäristovastuullinen pakkaus

Pakkausmateriaalilla on suuri vaikutus juoman ympäristövaikutuksiin. Ilmastovaikutukset ovat osa ympäristövaikutuksia. Yleisesti ottaen, mitä kevyempi pakkaus, sitä pienempi on pakkauksen ilmastovaikutus.

Ympäristövastuullinen pakkaus
Hanapakkaukset ovat useimmiten ympäristöystävällinen valinta. Sisäpussin voi lajitella muovijätteeseen ja pahvin kartonkikierrätykseen. 

 

Ilmastovaikutuksiltaan hyviä pakkauksia ovat kartonkipakkaukset ja viinipussit, sillä ne ovat kevyitä ja niillä on pieni hiilijalanjälki. Myös kevyet lasipullot ovat ympäristöystävällisiä valintoja. Chileläinen viinitalo Conza y Toro käyttää kevyemmästä lasista valmistettuja pulloja (≥420 gr/75 cl pullo). Tämän ansiosta lasin käyttö väheni yhtiössä 64.913 tonnilla vuosien 2010 ja 2016 välillä.

 

Ympäristövastuullinen pakkaus -merkintä

Pakkaukselle hankittu ympäristösertifiointi, esimerkiksi pakkauskartongin FSC (Forest Stewardship Council) tai Joutsenmerkki, kertoo tuottajan sitoutumisesta kestävään kehitykseen.

Alkossa ”ympäristövastuullinen pakkaus” -merkinnän alta löytyy ympäristön kannalta suotuisimmat pakkaukset. Merkinnän alta löytyvät niin kevyet lasipullot kuin ympäristösertifioidut pakkaukset. Ympäristövastuullinen pakkaus -merkki näkyy verkkokaupassa tai myymälässä hyllyn hintalapussa.

 

Viinit ympäristövastuullisissa pakkauksissa

Useat edustamiemme viinitalojen viinit on pakattu ympäristöystävälliseen pakkaukseen. Tutustu viineihin!

Katso kaikki valikoimamme ympäristövastuulliset pakkaukset»

Jaa sivu
B Corp -sertifikaatti viinipullossa – tiedätkö mikä se on?

B Corp -sertifikaatti viinipullossa – tiedätkö mikä se on?

Oletko törmännyt viineissä B Corp -vastuullisuussertifikaattiin? Se on nyt kaikissa Casillero del Diablo -viinipulloissa, mutta mitä ihmettä se tarkoittaa?   B Corp -sertifikaatin kaikki toi...

Lue lisää ›
Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel -rypäle ja Kentucky bourbon. Tutustu viinin kiehtov...

Lue lisää ›
Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän vivahteikkaaseen valkoviiniin ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!   Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää,...

Lue lisää ›