Jaa sivu

Eettinen viini, Reilu kauppa

Eettisen kaupan merkintöjen, joita ovat mm. Reilu kauppa ja Fair for Life, tarkoituksena on taata paremmat työ- ja elinolosuhteet viljelijöille ja työntekijöille. Ne saavutetaan oikeudenmukaisen hinnoittelun ja reilujen sosiaalisten ehtojen, kuten kunnollisten palkkojen, sairaanhoidon ja lasten koulunkäynnin avulla. Eettisen kaupan merkinnöissä on myös ympäristöön liittyviä vaatimuksia, mutta ei samassa määrin kuin luomumerkinnöissä.

 

Eettinen viljely, Reilu kauppa
Reilun kaupan -viinejä tuotetaan sekä pientiloilla että suurilla viinitiloilla

 

Reilu kauppa

Suomalaisille tutuin eettisen kaupan sertifikaatti on Reilun kauppa -merkki. Reilun kaupan viinejä tuotetaan pääosin Etelä-Afrikassa, Chilessä ja Argentiinassa. Näissä maissa on yhteensä 38 Reilun kaupan viiniosuuskuntaa tai suurtilaa, joissa on mukana noin 5 500 pienviljelijää ja työntekijää.

Reilu kauppa takaa, että tuottajille maksetaan rypäleistä vähintään takuuhinta. Osuuskunnalle tai sertifioidulle suurtilalle maksetaan rypäleiden myyntihinnan päälle myös Reilun kaupan lisä, jonka käytöstä tilan tai osuuskunnan työntekijät päättävät yhdessä.

Reilun kaupan suurtiloille työntekijöille maksetaan vähintään lain edellyttämää ja asteittain nousevaa palkkaa. Heillä on oikeus lomaan ja sairauslomaan. Tämä koskee myös kausityöntekijöitä.

Lue lisää Reilun kaupan -sivuilta.

 

Eettinen viini -symboli Alkossa

Alkolla on käytössä Eettinen-symboli, joka näkyy verkkokaupassa tai myymälässä hyllyn hintalapussa. Eettinen merkinnän voivat saada viinit, joilla on jokin näistä eettisistä sertifioinneista:

  • Reilu kauppa eli Fairtrade
  • Fair Trade USA
  • Fair for Life
  • For life
  • Wine and Agricultural Ethical Trade Association

 

Reilun kaupan viinit

Tuomme maahan chileläisen Emiliana-viinitalon Fairtrade-sertifikoituja viinejä. Fairtrade-merkki näkyy myös tuotteiden pakkauksissa.

Katso alta valikoimamme Fairtrade -viinit!

Jaa sivu

Novas Gran Reserva Cabernet Sauvignon

150 cl / Alko / 23,99 €

Emiliana Organic -viinintuottajan uusi premium-tason hanaviini tarjoilee makuelämyksiä hieman vaativampaankin makuun! Viini on luomu, vegaani ja FairTrade -sertifioitu!

Täyteläinen ja keskitanniininen punaviini, jossa tumma marjaa, mustaherukkaa, karhunvatukkaa, tummaa kirsikkaa ja hentoa yrttisyyttä. Maku toistaa tuoksun aromit tuoden makuun kevyen savun aromia. Eloisa hapokkuus ryhdittää viiniä ja antaa miellyttävän jälkivaikutelman.

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut?

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›