Jaa sivu

Vegaaniset viinit

Vegaanisten viinien valmistusprosessissa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä raaka-aineita ja ne soveltuvat vegaanista ruokavaliota noudattaville. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on viinin kirkastuksessa voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia ta kalaliimaa. Tavalliset viinit eivät siis välttämättä ole vegaanisia.

 

Vegaaniset viinit
Kaikki viinit eivät ole vegaanisia, eläinperäisiä tuotteita voi olla käytetty viinin kirkastamiseen.

Vegaanimerkki

Vegaanisuudelle ei ole kansainvälistä yhtenäistä valvottua standardia eikä sertifiointia. Suomessa Alkon vegaanisten tuotteiden merkintä perustuu tuottajan tekemään ilmoitukseen juoman vegaanisuudesta. Lue lisää vegaaniviineistä täältä.

Osa tuottajista käyttää viinipullon etiketissä vegaanisuudesta kertovaa merkintää. Pulloissa saattaa näkyä European Vegetarian Unionin V-Label -sertifikaatti tai The Vegan Societyn ”kukkalogo”.

Alkossa vegaaniset viinit on merkitty veg-symbolilla, joka näkyy verkkokaupassa tai myymälässä hyllyn hintalapussa.

 

Katso kaikki valikoimamme vegaaniset viinit»

Jaa sivu

Adobe Organic Red Blend

75 cl / Alko / 11,49 €

Kolmesta rypälelajikkeesta Suomen markkinoita varten valmistettu täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen ja kevyen vaniljainen luomuviini.

Emiliana on 90-luvun lopulta asti tuottanut kaikki viininsä luonnonmukaisesti ja on tänä päivänä Chilen suurin orgaanisten viinien tuottaja. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä ja ovat vastuullisesti tuotettuja (Sustainable Wines of Chile)

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Gewürztraminer

75 cl / Alko / 10,99 €

Viinilehden 4 tähden LÖYTÖ-viini!

Adobe Reserva Geürztraminer luomuvalkoviini tarjoilee eksoottista hedelmää, kuten päärynää, rusinaa ja sitruksisuutta. Aromissa myös kukkaista ja makean mausteista vivahdetta. Kuiva maku ja eloisa hedelmähapokkuus tekee viinistä ryhdikkään ja nautittavan. Erinomainen ruokaviini aasialaissävytteiselle ruoalle. Sopii myös kala- ja äyriäisruoille sekä itämaiseen tapaan maustetuille kevyille ruoille.

Suomalaisten suosima koko Emilianan Adobe -viinisarja edustaa luonnonmukaista viininviljelyä ja viinisarja tarjoaakin erinomaista hinta-laatusuhdetta. Kaikki viinit ovat myös vegaanisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Kokeile Adobe Reserva Gewürztraminer -viiniä näiden reseptien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›

Adobe Reserva Rosé

75 cl / Alko / 10,99 €

Tämä suomalaisten kestosuosikki ei hirveästi esittelyjä kaipaa! Tämä on roseeviini, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen – oletko jo tutustunut?

Adobe Reserva Rosé on marjainen luomurosee, joka on täynnä raikasta vadelmaa, mansikkaa ja persikkaa. Puhdaspiirteinen ja kuiva roseeviini, johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta.

Kokeile runsaiden salaattien, kevyiden pastojen ja vähärasvaisen kalan kanssa. Sushin luottokumppani!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Tämä viini on suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen – eikä ihmekään, onhan viini tehty suomalaiseen makuun!

Kokeile viinin kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›