Jaa sivu

Vegaaniset viini

Vegaanisten viinien valmistusprosessissa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä raaka-aineita ja ne soveltuvat vegaanista ruokavaliota noudattaville. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on viinin kirkastuksessa voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia ta kalaliimaa. Tavalliset viinit eivät siis välttämättä ole vegaanisia.

 

Vegaaniset viinit
Kaikki viinit eivät ole vegaanisia, eläinperäisiä tuotteita voi olla käytetty viinin kirkastamiseen.

Vegaanimerkki

Vegaanisuudelle ei ole kansainvälistä yhtenäistä valvottua standardia eikä sertifiointia. Suomessa Alkon vegaanisten tuotteiden merkintä perustuu tuottajan tekemään ilmoitukseen juoman vegaanisuudesta. Lue lisää vegaaniviineistä täältä.

Osa tuottajista käyttää viinipullon etiketissä vegaanisuudesta kertovaa merkintää. Pulloissa saattaa näkyä European Vegetarian Unionin V-Label -sertifikaatti tai The Vegan Societyn ”kukkalogo”.

Alkossa vegaaniset viinit on merkitty veg-symbolilla, joka näkyy verkkokaupassa tai myymälässä hyllyn hintalapussa.

 

Katso kaikki valikoimamme vegaaniset viinit»

Jaa sivu