Jaa sivu

Paista ja tuunaa kuin ammattilainen – 5 vinkkiä helppoon blini-iltaan!

Talvi on blinijuhlien aikaa. Rennot blinijuhlat syntyvät vähällä vaivalla, pienellä tuunaamisella ja edullisella budjetilla. Unohda kallis samppanja, kaada lasiin sauvignon blancia ja nauti.

 

viini blineille
Blinijuhlat voi järjestää myös rennosti, pienellä vaivalla ja kohtuullisella budjetilla, kokeile samppanjan sijaan Casillero del Diablo -valkoviiniä.

 

Unohda aikaa vievä taikina, ota avuksi valmisblinit

Perinteisen blinitaikinan valmistamiseen tarvitaan aikaa, jotta hapatusprosessi käynnistyy. Yleensä taikinan valmistus aloitetaan jo paistamista edellisenä päivänä. Pitää myös hankkia tattarijauhoja, joiden jämät jäävät helposti kaappiin seisomaan ja odottamaan seuraava blinikautta. Kätevä kotikokki oikaisee ja ohittaa koko taikinan valmistuksen. Osta blinit kaupan tuoretiskiltä tai vaikka Lidlin pakastealtaasta.

 

Tuunaa ja paista blinit kuin ammattilainen

Taikasana blinien paistamisessa on kirkastettu voi. Ei väliä lämmitätkö kaupan valmisblinejä vai paistatko blinit taikinasta, käytä runsaasti kirkastettua voita. Kirkastettu voi kestää palamatta kuumempia lämpötiloja. Se saa blinit kauniin kullan ruskeiksi ilman vaaraa palamisesta, mutta antaa silti voin makua. Se on huolettoman kokin vaihtoehto.

Näin saat kirkastettua voita:
Laita kattilaan iso pala voita. Sulata miedolla lämmöllä sekoittamatta. Kun voi sulaa itsekseen, laskeutuu hera (valkoinen osa) pohjalle, pintaan jää keltainen rasvaosa. Keltainen rasvaosa on kirkastettua voita. Ota se talteen ja käytä paistamiseen. Kattilan pohjalle jäävän heran voi käyttää vaikka sämpylätaikinaan.

 

Valitse helpot täytteet. Säästä ja käytä ”merilevämätiä”

Smetana, punasipuli, mäti ja mustapippuri, siinä perinteiset blinitäytteet. Superhelppoa, kaikki tulee suoraan purkista, vain sipulin joutuu kuorimaan ja hienontamaan. Kasvissyöjät ja euroistaan tarkat iloitsevat kauppojen laajentuneista valikoimista ja uusista tuotteista. Mätiä puolet halvempi merilevävalmiste näyttää täysin mädiltä ja makukin on mainio.

Perinteinen sienisalaatti sekä suolakurkut ja hunaja ovat nekin herkullisia, helppoja ja edullisia täytteitä blineille ja sopivat myös kasvissyöjille.

 

Unohda samppanja, rentoihin blinijuhliin sopii Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Ei juhlat vaadi samppanjaa, eikä blinijuhlat kuohuvaa. Rentojen blinijuhlien tunnelmaan ja makuihin sopii hyvin valkoviini Sauvignon Blanc -rypäleestä. Kokeile vaikka chileläistä Casillero del Diablo Sauvignon Blanc -viiniä.

Lue tarkemmin viinistä jutun lopusta.

 

Samalla vaivalla syntyy jälkiruokakin, tee makeat blinit!

Kun blinipannut on kerran kaivettu ja blinit nostettu pöytään, kannattaa myös jälkiruoka hoitaa vaivattomasti samalla teemalla. Kokoa makeaan bliniin täytteeksi ranskankermaa tai kermavaahtoa, hilloa ja tuoreita marjoja. Lapset ja nuorisokin innostuvat maistamaan, kun täytteenä on Nutellaa, banaania ja marjoja tai maapähkinävoita, banaania ja kermavaahtoa.

 

Vinkki!

Jos paistettuja blinejä jää yli, toimivat ne aamupalalla makeina tai suolaisina pannukakkuina.

Casillero del Diablo Reserva Sauvignon Blanc

75 cl / Alko / 10,48 €

Läpikuultavan keltainen väri. Tuoksu on aromaattinen ja siinä on trooppisia hedelmiä: valkoista persikkaa ja sitrusta. Mukana myös häivähdys karviaista. Kuiva maku on tasapainoinen, intensiivinen, raikas ja mukavasti hapokas. Elegantti viini, jolla on miellyttävä ja pitkä jälkimaku.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat Sustainable wines of Chile -sertifioituja.

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc on erinomainen viinisuositus näiden ruokien kanssa

Lue lisää tuotteesta ›
Jouluinen tapaskuusi

Jouluinen tapaskuusi

Ohje Leikkaa juustot ja leikkeleet suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kokoa tarjottimelle tai isolle leikkuulaudalle tapas-aineksista joulukuusen muotoinen asetelma. Kun tapaskuusi tyhjenee, lisä...

Lue lisää ›
5 x paras juhlakauden viini – tuotenostot loppuvuoden juhliin

5 x paras juhlakauden viini – tuotenostot loppuvuoden juhliin

[caption id="attachment_4879" align="aligncenter" width="1059"] Oli haussa sitten varma yleisön suosikki, pikkurahan pullo tai punaviini vaativaan makuun - parhaat viinilöydöt juhlakauteen ovat tä...

Lue lisää ›
Diablo – pirullisen houkuttelevat viinit

Diablo – pirullisen houkuttelevat viinit

Diablo on pirullisen houkutteleva viiniu - antaudu sen vietäväksi!   [caption id="attachment_4475" align="aligncenter" width="1320"] Diablo Dark Red viettelee niin ulkonäöllään kuin maullaa...

Lue lisää ›
Jaa sivu