Jaa sivu

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Casillero del Diablo Pinot Noir sieniviini
Casillero del Diablo Pinot Noir on chileläinen klassikkoviini, joka sopii erinomaisesti suomalaisten syksyisten sieniruokien pariksi tai sieniretken evääksi.

 

Sieniä pukkaa ja sienestäjien korit täyttyvät metsän herkuista. Kun saalis paistuu pannulla, on aika kattaa viinilasit pöytään. Sieniruoille sopivat usein tuhdit valkoviinit mutta erityisen maukkaita sieniviinejä ovat Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit. Marjaisat, raikkaat, tanniineiltaan maltilliset ja hyvin ruokaystävälliset pinot noir -viinit ovatkin saaneet viinipiireissä epävirallisen lempinimen ”sieniviini”.

Erityisesti herkkutatit, mutta myös muut sienet, sekä riistalinnut sisältävät maanläheisiä, metsäisiä makuja, joita hapokkaan marjaisa, keskitäyteläinen pinot noir nostaa esiin. Kokeile pinot noiria vaikka sienipastan, voissa paistettujen tattien tai uunissa lämpiävien sienileipien kaverina.

 

Vinkki! Tarjoile pinot noir hieman viileänä (12-16 asteisena). Kevyt punaviini vaatii viileämmän tarjoilulämpötilan, jotta halutut aromit nousevat esiin.

Kurkkaa viinisuositus tekstin lopusta.

 

Vinkit sieniviinin valintaan

Paistetut ja grillatut sienet saavat valmistustavan myötä makuunsa täyteläisyyttä, ja sopivat hyvin punaviinin seuraan. Kun valitset punaista sieniviiniä, vältä turhan täyteläistä tai tanniinista viiniä. Useat sienten klassikkoviinit ovat punaisia, mutta ne ovat tyyliltään raikkaan kepeitä ja reilusti hedelmäisiä, kuten pinot noir.

Yhteinen makumaailma sieniruoan ja sieniviinin välillä on avain onnistuneeseen viini-ruokapariin. Pinot Noir -rypäleen maanläheinen raikkaus tukee hyvin sienten metsäisiä aromeja. Myös Pinot Noirin syksyiset puolukan ja karpalon aromit toimivat sienten kanssa erinomaisesti.

 

Vinkki! Uuden maailman viinit tarjoavat erinomaisia portteja tutustua pinot noirin aromeihin. Ne ovat myös hinnaltaan edullisempia kuin huippuarvostetut ranskalaiset viinit.

Katso sieniviinisuositus alapuolelta!

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Viini pataruoalle ja viiniä pataan – 4 vinkkiä pataruokiin

Viini pataruoalle ja viiniä pataan – 4 vinkkiä pataruokiin

Pataruoka on kylmien ilmojen sesonkiruokaa. Lihapata harvemmin houkuttaa kesähelteillä, mutta talvipakkasilla ajatus ja maku koukuttaa. Pataruokien valmistus ja viinin valinta lihapadalle ei ole vai...

Lue lisää ›
Paista ja tuunaa kuin ammattilainen – 5 vinkkiä helppoon blini-iltaan!

Paista ja tuunaa kuin ammattilainen – 5 vinkkiä helppoon blini-iltaan!

Talvi on blinijuhlien aikaa. Rennot blinijuhlat syntyvät vähällä vaivalla, pienellä tuunaamisella ja edullisella budjetilla. Unohda kallis samppanja, kaada lasiin sauvignon blancia ja nauti. &nbs...

Lue lisää ›
Vodkapasta

Vodkapasta

Vodkapasta on maukas lohturuoka ja se valmistuu vain 25 minuutissa! Nauti Diablo Dark Red -punaviinin kanssa! Ohje Laita pastavesi kiehumaan, lisää reilusti suolaa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen ...

Lue lisää ›
Jaa sivu