Jaa sivu

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika – ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä!

Casillero del Diablo Pinot Noir sieniviini
Casillero del Diablo Pinot Noir on chileläinen klassikkoviini, joka sopii erinomaisesti suomalaisten syksyisten sieniruokien pariksi tai sieniretken evääksi.

 

Sieniä pukkaa ja sienestäjien korit täyttyvät metsän herkuista. Kun saalis paistuu pannulla, on aika kattaa viinilasit pöytään. Sieniruoille sopivat usein tuhdit valkoviinit mutta erityisen maukkaita sieniviinejä ovat Pinot Noir -rypäleestä valmistetut punaviinit. Marjaisat, raikkaat, tanniineiltaan maltilliset ja hyvin ruokaystävälliset pinot noir -viinit ovatkin saaneet viinipiireissä epävirallisen lempinimen ”sieniviini”.

Erityisesti herkkutatit, mutta myös muut sienet, sekä riistalinnut sisältävät maanläheisiä, metsäisiä makuja, joita hapokkaan marjaisa, keskitäyteläinen pinot noir nostaa esiin. Kokeile pinot noiria vaikka sienipastan, voissa paistettujen tattien tai uunissa lämpiävien sienileipien kaverina.

 

Vinkki! Tarjoile pinot noir hieman viileänä (12-16 asteisena). Kevyt punaviini vaatii viileämmän tarjoilulämpötilan, jotta halutut aromit nousevat esiin.

Kurkkaa viinisuositus tekstin lopusta.

 

Vinkit sieniviinin valintaan

Paistetut ja grillatut sienet saavat valmistustavan myötä makuunsa täyteläisyyttä, ja sopivat hyvin punaviinin seuraan. Kun valitset punaista sieniviiniä, vältä turhan täyteläistä tai tanniinista viiniä. Useat sienten klassikkoviinit ovat punaisia, mutta ne ovat tyyliltään raikkaan kepeitä ja reilusti hedelmäisiä, kuten pinot noir.

Yhteinen makumaailma sieniruoan ja sieniviinin välillä on avain onnistuneeseen viini-ruokapariin. Pinot Noir -rypäleen maanläheinen raikkaus tukee hyvin sienten metsäisiä aromeja. Myös Pinot Noirin syksyiset puolukan ja karpalon aromit toimivat sienten kanssa erinomaisesti.

 

Vinkki! Uuden maailman viinit tarjoavat erinomaisia portteja tutustua pinot noirin aromeihin. Ne ovat myös hinnaltaan edullisempia kuin huippuarvostetut ranskalaiset viinit.

Katso sieniviinisuositus alapuolelta!

Casillero del Diablo Reserva Pinot Noir

75 cl / Alko / 10,88 €

Kypsän marjainen tuoksu, jossa karpaloa, kirsikkaa, herukkaa ja kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisuutta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen viini, johon hento paahteisuus ja savuinen vivahde sävyttää maukasta suuntuntumaa. Eloisa hapokkuu tuo makuun ryhtiä ja jättää kevyesti suuta kuivattavan jälkivakutelman.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B Corp -sertifioinnit.

Kokeile Casillero Pinot Noir -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Pihistä tai panosta – 4 x kesän paras hanaviini

Pihistä tai panosta – 4 x kesän paras hanaviini

Hyviä hanaviinejä löytyy eri hintaluokista. Tässä tärpit kesän parhaisiin chileläisiin hanaviineihin, joissa on hinta-laatu-suhde kohdillaan. Minkä valitset? [caption id="attachment_4746" ali...

Lue lisää ›
Emiliana on nyt Regenerative Organic -sertifioitu!

Emiliana on nyt Regenerative Organic -sertifioitu!

Emiliana Organic Vineyards -viinituottajalle on myönnetty kansainvälinen Regenerative Organic (ROC) -sertifikaatti ensimmäisenä chileläisenä yrityksenä! [caption id="attachment_4738" align="ali...

Lue lisää ›
Kesäinen viinidrinkki – Chardonnay Sour

Kesäinen viinidrinkki – Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu