Jaa sivu

Casillero del Diablo – viinilegendan tarina

Chilen kenties tunnetuimman viinibrändin Casillero del Diablon viinit ovat paholaisen suojelemia ja pirun kellarissa kypsyneitä. Joko tunnet pirullisen hyvien viinien tarinan?

 

Casillero del Diablo -viinikellari

Alkuperäinen Casillero del Diablo -viinikellari (suomeksi pirun kellari) yksi Chilen vierailluimmista turistikohteista.

 

Tarina viinin takaa – Casillero del Diablo

Casillero del Diablo -viinien tarina sai alkunsa Chilessä 1800-luvun lopulla. Concha y Toro -viinitalon perustaja Don Melchor Concha y Toro säilöi silloin parhaat viinit yksityiseen viinikellariinsa lomahuvilan liepeille.

Lukoista ja kaltereista huolimatta varkaat löysivät kellarin. Neuvokkaana miehenä Melchor keksi tarinan kellarissa asuvasta ja viinejä varjelevasta paholaisesta. Hän nimesi viinikellarin pirun kellariksi”, espanjaksi casillero del diablo. Huhu paholaisesta levisi nopeasti, ja jotkut jopa väittivät nähneensä kellarin ”pirullisen vartijan”. Vahvistaakseen vaikutelmaa ja luodakseen karmivaa tunnelmaa Don Melchor valaisia kellarinsa hämärän hehkuvaksi ja kävi yöllä kolistelemassa ketjuja.

Keinot tepsivät, kukaan ei halunnut varastaa paholaiselta ja varkaat pysyivät loitolla. Don Melchor sai nauttia viinikellarinsa antimista rauhassa. Samalla hän antoi alkusysäyksen legendaarisille Casillero del Diablo -viineille.

Nykyään Casillero del Diablo -viinit tunnetaan, ”pirun kellari” -nimensä lisäksi, paholaisen hahmosta viinipullojen kaulassa ja korkissa. Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa, ja paholaisen tarinan tunnetuksi tekemä alkuperäinen Casillero del Diablo -viinikellari yksi Chilen vierailluimmista turistikohteista.

 

Katso video Casillero del Diablo -viinilegendasta

 

Tekijä viinin takaa – Casillero del Diablo

Casillero del Diablo viinisarjan viinintekijä on Marcelo Papa (kuvassa) tiimeineen. Hän on työskennellyt viinit valmistavassa Concha y Toro -viinitalossa vuodesta 1998.

Marcelo Papalle on jaettu useita tunnustuksia hänen työstään viinintekijänä. Hänet nimettiin esimerkiksi Vuoden chileläiseksi viinintekijäksi 2019 (Tim Atkin: ”Chile Special report 2019” -julkaisu).

Casillero del Diablo on Chilen merkittävin vientiviini, jota löytyy jo 135 maasta. Viinisarjaa ylistetään korkeasta, tasaisesta laadusta.

 

Tutustu Casillero del Diablo -viineihin

Casillero del Diablo -viinit
Casillero del Diablo viinit ovat suomalaisten suosikkeja. Tutustu Casillero del Diablo -viineihin täätlä!
Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Paras grilliviini – näillä vinkeillä paritat viinin ja grilliruoan!

Millainen viini sopii grilliruoalle? Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, kaikenlaiselle ruoalle löytyy sopiva grilliviini. Tutustu grilliviini suosituksiimme.   [ca...

Lue lisää ›
Tilaa Makuhetkiä -uutiskirje

Tilaa Makuhetkiä -uutiskirje

Tilaa Makuhetkiä -uutiskirje ja saat suoraan sähköpostiisi parhaat viini- ja reseptivinkit. Kun tilaat Makuhetkiä - Viini & Ruoka -uutiskirjeen, saat kuukausittain monipuolisia uutisia viinien...

Lue lisää ›
5 x Viinilehti Löytö -viini

5 x Viinilehti Löytö -viini

Hyvät viinilöydöt ilahduttavat. Tässä viisi hanaviiniä, jotka Viinilehti on arvioinut Löytö-viineiksi. Löytö-arvio kertoo poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. [caption id="attach...

Lue lisää ›
Jaa sivu