Jaa sivu

Rakkaustarinoita Chile – Kolmiosainen sarja suomalais-chileläisten pariskuntien rakkaudesta

Rakkaustarinoita Chile on kolmiosainen reality-sarja, jonka juontajana toimii suomalaisten tuntema poplaulaja ja lauluntekijä Diandra Flores. Jokaisessa jaksossa päästään tutustumaan kolmeen eri suomalais-chileläiseen pariskuntaan ja heidän rakkaustarinaansa. Rakkaustarinoita Chile kaikki jaksot ovat nyt katsottavissa Ruudussa.

 

Rakkaustarinoita Chile katsottavissa maksutta Ruudussa sekä Livillä 2.4. alkaen.

 

Chile viinimaana

Rakkaustarinoita Chile on kolmiosainen minisarja, joka on syntynyt suomalaisten rakkaudesta Chileen ja viiniin. Sarjassa päästään kotisohvalta tutustumaan kolmeen eri rakkaustarinaan sekä niiden kautta Chilen kulttuuriin ja viinin.

Suomalaiset ovat rakastaneet chileläisiä viinejä jo pitkään ja mehevän hedelmäiset viinit alkoivatkin kasvattaa suosiotaan Alkon hyllyillä jo parisenkymmentä vuotta sitten. Chileläiset viinit ovat helposti lähestyttäviä, jonka takia ne sopivat moneen makuun. Chile on yli 4 000 kilometriä pitkä maa, jonka vuoksi alueittain vaihtuva ilmasto takaa monipuolisen ympäristön erilaisten viinin viljelykseen. Andeilta puhaltava tuuli lauhduttaa ilmastoa, kun taas Tyynenmeren jäähdyttävä ilma viilentää laaksoja. Tämän takia Chile takaa otolliset kasvuolosuhteet viileässä viihtyville valkoisille, kuin lämmöstä nauttiville punaisille rypäleillekin. Monipuolinen ympäristö myös kuivattaa ilmastoa, jonka ansiosta kasvitauteja ei juuri ole, joten torjunta-aineiden käyttö on vähäistä. Maan pääasialliset viinialueet sijaitsevat samoilla leveyspiireillä (päiväntasaajan toisella puoliskolla), kuin Ranskan Bordeaux.

 

Rakkaustarinoita Chile -sarjassa kolme eri paria istuvat illallispöytään ja kertovat heidän rakkaustarinansa.

 

Casillero del Diablo – Viinilegenda

Viinin nimi ”paholaisen kellari” juontaa juurensa 1800 – luvun legendasta, jonka mukaan varkauksia estääkseen viinitalon perustaja Don Melchor Concha y Toro levitti huhua viinikellarissaan asuvasta paholaisesta. Nykyään Casillero del Diablo on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinimerkeistä koko maailmassa ja Casillero del Diablo viinikellari paholaisen tarinan siivittämänä on yksi Chilen vierailluimmista turistikohteista. Lisää Casillero del Diablo tarinasta pääset lukemaan täältä!

Viinit ovat vuosien varrella keränneet arvostusta kansainvälisiltä viinikriitikoilta niiden tasaisen korkeasta laadusta. Suomessakin viinikriitikot ovat vakuuttuneet Casillero del Diablo viinien laadukkaasta tasosta. Tästä osoituksena Casillero del Diablo Chardonnay hanapakkauksen kruunaaminen vuoden valkoiseksi hanaviiniksi Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa

Viinit

Casillero del Diablon portfoliosta löytyy viinejä moneen makuun, aina tuoteperheen klassikkosta Cabernet Sauvignonsta kevyen raikkaaseen Pinot Noiriin! Casilleron punaviineihin kuuluu myös täyteläisen marjainen ja lämminhenkinen Shiraz, joka sopii kivasti vaikka pääsiäispöytään lammasruoan pariksi. Valkoviineistä Chardonnay toimii erinomaisesti rasvaisen kalan kanssa, kun taas Sauvignon Blanc istuu loppukesän rapupöytään kuin nakutettu. Jos mieli ei raaski ostaa kokonaista pulloa tai haluaa käyttää viiniä ruoanlaitossa, löytyy tuoteperheestä myös pikkupulloja Cabernet Sauvignon (37,5cl ja 25cl) ja Chardonnay (25cl) viineistä.

Mikäli mieli tekee herkutella, löytyy Reserva Especial sarjasta Cabernet Sauvignon sekä Sauvignon Blanc. Viinien rypäleet ovat valittu erityisen laadukkailta viinitarhoilta.

Kolmen litran hanapakkauksista löytyy raikas Chardonnay ja mehevä ja hilloinen Malbec. Malbec hanapakkaus on grilliruoan ehdoton kumppani, joka sopii myös nautiskeluun täyteläisen punaviinin ystäville. Ihastuttava Chardonnay on kerännyt paljon arvostusta, josta osoituksena kruunaus vuoden valkoiseksi hanaviiniksi 2020. Monikäyttöinen viini sopii loistavasti kesäiseen nautiskeluun tai ruokapöytään kalan ja vaalean lihan kaveriksi.

Tutustu viineihin

 

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on Casillero -tuoteperheen klassikkoviini.

 

Viña Maipo – Pieniin ja suuriin hetkiin

Viña Maipon viinitalo on saanut nimensä Maipon kylän mukaan, jonka asukkaat elävät viinistä. Viinintekijä Max Weinlaubin johdolla syntyy viinejä, joihin me suomalaisetkin olemme rakastuneet. Viña Maipon viinit eivät turhaan ole myydyimpiä viinejä Suomessa vuodesta toiseen!

Viña Maipon historia alkoi vuonna 1948 jolloin Concha y Toro osti viinitalon ja sen myötä Maipon parhaan viinitarhan; Quinta de Maipon. Talo on niittänyt kansainvälistä mainetta tasaisen laadun ja modernin maun omaavien edullisten viinien sekä myös kriitikkojen ylistämien laatuviinien myötä.

Viinit

Viña Maipon tuoteperheestä löytyy viinejä moneen makuun ja eri hetkiin. Ihanat hanapakkaukset Cabernet Sauvignon ja Chardonnay uusilla ulkoasuillaan ovat noutopöytien ja viikonlopun mökkireissujen suosikkeja, jotka löytyvät myös 75cl pulloina. Rosé hanapakkaus sen sijaan on loistava valinta kesän piknikille tai muuten vain kesäiseen nautiskeluun!

Särkymätön Viña Maipo Mi Pueblo Carmenere 1L muovipullo on helppo ottaa mukaan vaikka luontoretkelle ja Viña Maipo Moscato soveltuu upeasti herkkupöytään leivonnaisten ja muiden makeisten pariksi.

Tutustu viineihin

 

 

Katso Rakkaustarinoita Chile -sarja kaikki jaksot maksutta Ruudusta

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu