Jaa sivu

Chardonnay-päivä – tutustu Diablo Golden Chardonnay -viiniin

Vuosittain toukokuun lopussa vietettävä Chardonnay-päivä on hyvä syy juoda valkoviiniä ja tutustua ehkä maailman tunnetuimpaan valkoviinirypäleeseen. Mitä tiedät Chardonnay-rypäleestä entä Diablo Golden Chardonnay -viinistä? Lue 10 faktaa.

 

Chardonnay-päivä
Diablo Golden Chardonnay on chileläinen valkoviini, uusi tuttavuus, joka sopii erinomaisesti chardonnay-päivän juhlistamiseen.

 

 

10 x Chardonnay-fakta

1. Chardonnay-päivää on vietetty vuodesta 2010. Se on sosiaalisen median juhlapäivä, jota vietetään toukokuun lopussa, toukokuun viimeistä maanantaita edeltävänä torstaina. Vuonna 2023 päivä osuu torstaihin 25.5.

2. Chardonnay-päivän tarkoitus on rohkaista ihmisiä ympäri maailmaa maistamaan chardonnayta. Päivä on yksi hyvä syy lisää juoda viiniä.

3. Erinomainen tapa viettää Chardonnay-päivää on maistaa itselle uutta chardonnay-viiniä. Oletko maistanut jo chileläistä, ehkä hieman mystistäkin Diablo Golden Chardonnay -viiniä?

4. Chardonnay on yksi maailman eniten viljellyistä rypälelajikkeista. Valkoisista rypälelajikkeista maailman laajuisesti viljellään enemmän vain Airén-rypälettä.

5. Chardonnay-rypälettä viljellään kaikissa maanosissa ja lähes kaikissa maissa, missä viiniä valmistetaan.

6. Chardonnay-rypäleestä valmistetaan myös kuohuviinejä. Se on myös yksi samppanjan valmistuksen virallisesti hyväksytyistä rypäleistä.

7. Nimensä Chardonnay on saanut ranskalaisen kylän mukaan.

8. Chardonnayt ovat USA:n myydyimpiä valkoviinejä. Suureen suosioon se nousi 1980-luvulla.

9. Chileläinen Diablo Golden Chardonnay lanseerattiin Suomessa syksyllä 2022. Se on erinomainen viini kalaruoille ja tuhdeille pastoille, kuten pistaasi-pestopasta. Toimii myös viettelevänä treffiviininä.

10. Chardonnay-valkoviinejä ei kannata nauttia liian kylminä. Diablo Golden Chardonnay on parasta noin 10 asteisena.

 

Katso alta Chardonnay-päivän viinisuositus! 

Diablo Golden Chardonnay

  • Uutuus

75 cl / Alko / 13,99 €

Diablo Golden Chardonnay on kultaan pukeutunut viini, joka suorastaa kuiskii irrottautumaan tavanomaisuudesta ja antautumaan viinin vietäväksi.

Kullankeltainen viini kätkee sisälleen passionhedelmää, mangoa, persikkaa ja paahteisuutta. Maku on puolikuiva, nautinnollisen hedelmäinen ja siitä voi erottaa kevyttä pähkinäisyyttä sekä vaniljaa. Viini jättää leveän hedelmäisen jälkimaun. Sopii esimerkiksi rasvaiselle kalalle, kanalle ja kermaisille pastoille.

Kokeile Diablo Golden Chardonnay -viiniä:

Lue lisää tuotteesta ›
Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

Uutuus nyt Alkossa: Devil’s Carnaval muuttaa käsityksesi viinistä

[caption id="attachment_4933" align="aligncenter" width="903"] Casillero del Diablo Devil's Carnaval Sauvignon sopii hyvin viilennettynä kesäisten juhlien aperitiiviksi![/caption]   Elämä on ...

Lue lisää ›
4 x paras roseeviini vappuun

4 x paras roseeviini vappuun

Vappuna suomalaiset lähtevät ulos ja kevät voi alkaa. Piknikit ja brunssit ovat vappupäivän perinteitä ja monilla alkaa myös grilli- ja roseeviinikausi. Mikä on paras roseeviini vappuun? Kurkk...

Lue lisää ›
Chardonnay Sour

Chardonnay Sour

Ohje:  1. Laita runsaasti jääpaloja kahden noin 1,5 litraisen kannun pohjalle tai yhteen isoon boolimaljaan. Kaada viilennetty Viña Maipo Chardonnay ja greippimehu jääpalojen päälle kannuihin...

Lue lisää ›
Jaa sivu