Jaa sivu

Chardonnay-päivä – tutustu Diablo Golden Chardonnay -viiniin

Vuosittain toukokuun lopussa vietettävä Chardonnay-päivä on hyvä syy juoda valkoviiniä ja tutustua ehkä maailman tunnetuimpaan valkoviinirypäleeseen. Mitä tiedät Chardonnay-rypäleestä entä Diablo Golden Chardonnay -viinistä? Lue 10 faktaa.

 

Chardonnay-päivä
Diablo Golden Chardonnay on chileläinen valkoviini, uusi tuttavuus, joka sopii erinomaisesti chardonnay-päivän juhlistamiseen.

 

 

10 x Chardonnay-fakta

1. Chardonnay-päivää on vietetty vuodesta 2010. Se on sosiaalisen median juhlapäivä, jota vietetään toukokuun lopussa, toukokuun viimeistä maanantaita edeltävänä torstaina. Vuonna 2023 päivä osuu torstaihin 25.5.

2. Chardonnay-päivän tarkoitus on rohkaista ihmisiä ympäri maailmaa maistamaan chardonnayta. Päivä on yksi hyvä syy lisää juoda viiniä.

3. Erinomainen tapa viettää Chardonnay-päivää on maistaa itselle uutta chardonnay-viiniä. Oletko maistanut jo chileläistä, ehkä hieman mystistäkin Diablo Golden Chardonnay -viiniä?

4. Chardonnay on yksi maailman eniten viljellyistä rypälelajikkeista. Valkoisista rypälelajikkeista maailman laajuisesti viljellään enemmän vain Airén-rypälettä.

5. Chardonnay-rypälettä viljellään kaikissa maanosissa ja lähes kaikissa maissa, missä viiniä valmistetaan.

6. Chardonnay-rypäleestä valmistetaan myös kuohuviinejä. Se on myös yksi samppanjan valmistuksen virallisesti hyväksytyistä rypäleistä.

7. Nimensä Chardonnay on saanut ranskalaisen kylän mukaan.

8. Chardonnayt ovat USA:n myydyimpiä valkoviinejä. Suureen suosioon se nousi 1980-luvulla.

9. Chileläinen Diablo Golden Chardonnay lanseerattiin Suomessa syksyllä 2022. Se on erinomainen viini kalaruoille ja tuhdeille pastoille, kuten pistaasi-pestopasta. Toimii myös viettelevänä treffiviininä.

10. Chardonnay-valkoviinejä ei kannata nauttia liian kylminä. Diablo Golden Chardonnay on parasta noin 10 asteisena.

 

Katso alta Chardonnay-päivän viinisuositus! 

Diablo Golden Chardonnay

  • Uutuus

75 cl / Alko / 13,99 €

Diablo Golden Chardonnay on kultaan pukeutunut viini, joka suorastaa kuiskii irrottautumaan tavanomaisuudesta ja antautumaan viinin vietäväksi.

Kullankeltainen viini kätkee sisälleen passionhedelmää, mangoa, persikkaa ja paahteisuutta. Maku on puolikuiva, nautinnollisen hedelmäinen ja siitä voi erottaa kevyttä pähkinäisyyttä sekä vaniljaa. Viini jättää leveän hedelmäisen jälkimaun. Sopii esimerkiksi rasvaiselle kalalle, kanalle ja kermaisille pastoille.

Kokeile Diablo Golden Chardonnay -viiniä:

Lue lisää tuotteesta ›
Jouluinen tapaskuusi

Jouluinen tapaskuusi

Ohje Leikkaa juustot ja leikkeleet suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kokoa tarjottimelle tai isolle leikkuulaudalle tapas-aineksista joulukuusen muotoinen asetelma. Kun tapaskuusi tyhjenee, lisä...

Lue lisää ›
5 x paras juhlakauden viini – tuotenostot loppuvuoden juhliin

5 x paras juhlakauden viini – tuotenostot loppuvuoden juhliin

[caption id="attachment_4879" align="aligncenter" width="1059"] Oli haussa sitten varma yleisön suosikki, pikkurahan pullo tai punaviini vaativaan makuun - parhaat viinilöydöt juhlakauteen ovat tä...

Lue lisää ›
Diablo – pirullisen houkuttelevat viinit

Diablo – pirullisen houkuttelevat viinit

Diablo on pirullisen houkutteleva viiniu - antaudu sen vietäväksi!   [caption id="attachment_4475" align="aligncenter" width="1320"] Diablo Dark Red viettelee niin ulkonäöllään kuin maullaa...

Lue lisää ›
Jaa sivu