Resepti

Crispy Chicken Sliders

Sliders -nimi on peräisin 1940-luvulta ja se tarkoittaa pientä hampurilaista. Nimitys sai alkunsa, kun Yhdysvaltojen laivaston miehistö päätyi kutsumaan sellaisia hampurilaisia slidereiksi, mitkä oli syötävissä yhdellä tai kahdella puraisulla. ”In just one or two bites, the burger would just slide right down.”

Herkuttele maukkaat Crispy Chicken Sliderit yhdessä 1000 Stories Zinfandel -viinin kanssa!

Ainekset:

4 kpl luuton ja nahaton kanan koipireisi
1 dl piimää
1,5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1 rl suolaa
1 tl mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun:

Majoneesia
Broissisämpylöitä
Hot sauce tai sriracha-kastiketta (jos haluaa)
Cheddarsiivuja
Viipaloituja suolakurkkuja

Grilliruoka Nauta
annokset 4 annosta
aika 80 min

Crispy Chicken Sliders -reseptillä valmistat maukkaat ja helpot mini-burgerit juhliin. Sliderit maistuvat myös viikonlopun lohturuokana!

Ohje:

Asettele kanan koipireidet ilmatiiviiseen pussiin ja lisää piimä. Anna piimän imeytyä koipireisiin jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Sillävälin lisää kulhoon jauhot ja kaikki mausteet. Sekoita kuiva-aineet vispilällä.

Ota koipireidet pois jääkaapista ja kääntele niitä kuiva-aineissa, niin että jauhot ja mausteet tarttuvat kunnolla koipireisiin.

Friteeraa kanan koipireidet 180 asteisessa öljyssä tai paista rapeiksi uunissa.

Voitele sämpylöiden molemmat puolet majoneesilla ja lisää halutessasi muutama tippa hot saucea tai sriracha-kastiketta. Lisää kana, juusto ja suolakurkut. Nauti!

Viinisuositus:

1000 Stories Zinfandel / 16,49 €

 

 

 

 

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko / 15,99 €

1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta ja savua. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä näiden ruokien kanssa:

Lue lisää tuotteesta ›
Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

Viskitynnyrikypsytetty punaviini – 1000 Stories Zinfandel

1000 Stories Zinfandel on alkuperäinen ja Kalifornian ensimmäinen viskitynnyrikypsytetty punaviini. Viinissä yhdistyvät kaksi Yhdysvalloille tunnusomaista asiaa, Zinfandel-rypäle ja Kentucky bour...

Lue lisää ›
Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürtzraminer – kala- ja itämaisen ruoan ystävä

Gewürztraminer, mitä ihmettä? Tutustu tähän mielenkiintoiseen rypäleeseen ja nappaa viinisuositus jutun lopusta!   Gerwürztraminer -rypäleen alkuperää on ollut haastellista jäljittää...

Lue lisää ›
Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Etsinnässä loistava sieniviini? Pinot Noir on sienisesongin ykkönen

Syksy on sienten ystävien suosikkivuodenaika - ja Pinot Noir -fanien myös, ovathan rypäleestä tehdyt punaviinit loistavia sieniviinejä! [caption id="attachment_4399" align="alignnone" width="2560...

Lue lisää ›