Pohjois-Amerikassa on tuotettu viinejä yli 300 vuoden ajan. Kirkolla oli tärkeä rooli viinien viljelyssä; Kalifornian ensimmäiset köynnökset istuttivat papisto San Diegon lähistölle 1769 ja Sonoman ensimmäiset köynnökset istutettiin 1805.
”Nykyviinien” renessanssi alkoi toisen maailmansodan jälkeen, jolloin makeiden ja huonolaatuisten viinien tuotanto siirtyi laadukkaampaan. Tänään viiniä viljellään kaikissa 50 osavaltiossa, joista Kalifornian osuus on n 90%. Yhdysvallat on maailman neljänneksi suurin viinintuottajamaa Italian, Ranskan ja Espanjan jälkeen.
1960-luvulla varsinkin Napa-laaksossa alkoi tapahtumaan Robert Mondavin johdolla. Nykyään Kalifornian viinialueiden viinintuottajat ovat modernin teknologian ja viininviljelyn sekä luomuviljelyn edelläkävijöitä ja Kalifornian viinien maine on tänä päivänä mitä parhain. Lisäksi uusia alueita ja trendikkäitä viinialueita syntyy vieläkin – esimerkkinä Sideways-elokuvan myötä alkanut Pinot Noir buumi.
Kalifornia on jaettu viiteen pääviinialueeseen jotka vastaavat ilmastoltaan Euroopan viinialueita Saksasta etelä-Italiaan. Lyhenteenä käytetään mainintaa AVA ( American viticultural area). Pääviinilaueet on jaettu ala-alueisiin, ”County”. Jokainen ”County” on myös jaettu pienimpiin ala-alueisiin. Tunnetuimmat ala-alueet sijaitsevat alueilla North Coast ja Central Coast.