Jaa sivu

Viini grilliruoalle – 5 x paras grilliviini

Millainen viini sopii grillaukseen? – Se mitä grillataan, paljolti määrittelee sopivan viinin. Oli grillissä sitten punaista lihaa, kanaa, kalaa tai kasviksia, niin jokaiselle ruoalle löytyy sopiva viini. Tutustu meidän 5 x grilliviini suositukseen!

 

Sanotaan, että kesä on ihmisen parasta aikaa ja suomalaisten kesä menee grillatessa! Grillatessa käytetään usein vahvoja mausteita, jonka lisäksi ruokaan tulee mukaan savun aromeja, joten vahvat aromit kaipaavat rinnalle keskimääräistä runsaampia viinejä. Lue millainen viini on paras grilliviini millekin grilliruoalle!

 

Paras grilliviini

Parhaan grilliviinin valinnassa on hyvä huomioida grillattava ruoka ja siihen käytettävät mausteet. Katso alta 5 x paras grilliviini!

 

Katso alta viinisuositukset grilliruoalle sekä meidän 5 X paras grilliviini

 

Paras grilliviini naudalle

Grillatulle naudanlihalle sopii täyteläiset punaviinit. Kuitenkin, mausteiden määrä ja jätetäänkö nauta sisältä punaiseksi, määrittää sopivan punaisen grilliviinin. Paras grilliviini medium ja rare pihville on Alkon rotevan & voimakkaan -makutyypin omaava punaviini. Rotevan & voimakkaan -makutyypin viinit ovat usein käyneet läpi tammikypsytyksen ja ovat erittäin täyteläisiä tai täyteläisiä sekä tanniinisia – toisin sanoen ovat loistavia pihviviinejä!

Mikäli grillissä on hieman voimakkaammin maustettua nautaa, kannattaa sen pariksi valita täyteläinen ja mehevän hilloinen punaviini. Mitä mausteisempi liha, hilloisempi viini!  kuten grillatulle possulle ja naudalle sopii täyteläinen ja mehevän hilloinen punaviini. Paras grilliviini mausteisimmalle grillatulle naudalle vaihtoehto on mehevä Malbec -viinit.

Inspiraatiota kesän grillihetkiin? – Kurkkaa maukkaat grillireseptit naudalle!

 

Grillatulle kanalle kuivaa roseeviiniä tai aromikasta valkoviiniä

Mikäli grillistä löytyy hieman kevyempiä ruokia kuten kanaa, paras grilliviini on joko kuiva rosee- tai aromikas ja tammitettu valkoviini. Jos kanassa on käytetty vahvoja mausteita, on sille hyvä valita pirteä ja raikas valkoviini, esimerkiksi Chardonnay -rypälelajikkeesta valmistettu. Myös marjaisan raikkaat punaviinit – kuten Pinot Noir, sopii hieman mausteisemman kanan kanssa loistavasti!

 

kasviksia tai lohta ja muita mereneläviä, on paras valinta hanaviiniksi joko kuiva rosee- tai aromikas valkoviini. Roseeviinit ovat nousseet Suomessa trendiksi, sillä roseeviinit ovat hyvin monikäyttöisiä ja sopivat melko laajasti eri ruokien kanssa. Kuiva Viña Maipo Rosé hanaviini on paras valinta, kun grillistä löytyy lohta ja juureksia. Valkoisista hanaviineistä kevyemmän grilliruoan kaveriksi suositellaan aromikasta viiniä, kuten Emiliana Organic Chradonnay -viinipussia. Viini on omiaan rasvaisen kalan ja kanan kanssa!

 

Grilliviini possulle voi olla punaista, valkoista tai roseeta

Grillattava possu ja siinä käytettävät mausteet paljolti määrittelevät parhaan grilliviinin. Vahvasti maustetulle possulle – kuten BBQ-marinoidulle porsaan ribseille, sopii mehevän hilloiset punaviinit, esimerkiksi Zinfandel ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä valmistetut punaviinit. Sen sijaan hieman kevyemmin maustetut, yrttiset ja voiset possun sisäfileet ja leikkeleet menevät kivasti aromikkaiden ja tammitetuiden valkoviinien kanssa. Myös kuivat roseeviinit ovat monikäyttöisiä ruokaviinejä ja sopivat erinomaisesti grillatulle possulle.

 

Kalan rasvaisuus määrittelee grilliviinin

Rasvaiselle kalalle sopivat kuivat ja hapokkaat, hieman runsaammat valkoviinit. Valkoviiniä valittaessa huomioi happojen määrä, sillä hapokkuus raikastaa muuten rasvaista kokonaisuutta. Valkoviineistä rasvaiselle kalalle – kuten grillatulle lohelle, sopii Gewurztraminer, Chardonnay ja Riesling -rypäleistä valmistetut valkoviinit. Myös kevyet ja pehmeän hedelmäiset punaviinit sopivat rasvaiselle kalalle, kuten Pinot Noir -viinit.

Vähärasvaiset kalat ovat yleensä hieman hienostuneita, joten grilliviiniksi sopivat kuivat ja keskitäyteläiset valkoviinit tai roseeviinit. Hyviä valkoisia grilliviinejä ovat esimerkiksi Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistetut valkoviinit.

Inspiraatiota kesän grillihetkiin:

 

Parhaat grilliviinit kasviksille

Kasvisruokien kumppaneita ovat kuivat ja raikkaat valkoviinit sekä roseeviinit. Mikäli mieli tekee enemmän punaviiniä, niin kevyet ja ”tuoreet” punaviinit – kuten Pinot Noir, ovat monikäyttöisiä ja sopivat hyvin kasvisruokien kaveriksi. Halutessaan voi kasvisruokien kanssa suosia vegaaniystävällisiä puna-, valko- ja roseeviinejä – niihin pääset tutustumaan täältä!

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

75 cl / Alko

Tumma, intensiivinen rubiininpunainen väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, jossa kirsikkaa ja tummaa luumua. Mukana tammen tuomaa paahteisuutta ja vaniljaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen, jossa pehmeät tanniinit. Elegantti kokonaisuus, joka jättää pitkä jälkimaun.

Kaikki Casillero del Diablo viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile ja B-Corp -sertifioinnit.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon on erinomainen viinisuositus grillivartaille. Maukkaat nauta-parsavartaat tai possurillette ovat täydellisiä ruokapareja tälle viinille.

Lue lisää tuotteesta ›

1000 Stories Zinfandel

75 cl / Alko

1000 Stories Zinfandel on osittain bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Viskitynnyrissä kypsytyksen tavoitteena on tuoda viinin makuun kuivattujen yrttien, vaniljan ja savun aromeja. 1000 Stories Zinfandel on ensimmäinen bourbon -viskitynnyrissä kypsytetty punaviini. Lue lisää 1000 Stories viinin tarinasta täältä!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle; heleää kirsikkaa, makeaa luumua, boysenmarjaa ja aavistus vaniljaa. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti aromimaailmaa. Mausta aistittavissa tammisuutta ja viskitynnyrin tuomaa kevyttä vaniljaisuutta. Täyteläinen, pyöreän hedelmäinen, jonka tanniinit pyöristyvät tiiviin hedelmän alle tehden kokonaisuudesta varsin suunmyötäisen.

Kokeile 1000 Stories Zinfandel -viiniä herkullisten savuburgereiden kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay

75 cl / Alko

Kalpean keltainen väri. Tuoksu on raikas ja runsaan hedelmäinen, josta erotettavissa kuivattuja hedelmiä, hunajamelonia, herukkaa ja paahteisuutta. Kuiva, maku on hyvä yhdistelmä hedelmäisyyttä ja tammen tuomaa aromia. Eloisat hedelmähapot ja runsas maku tekee viinistä nautittavan.

Kaikki Casillero del Diablo -viinit ovat vastuullisesti tuotettuja ja omaavat Sustainable wines of Chile -sertifioinnin.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay on sopii kermaisille pastoille, kalalle ja äyriäisille. Kokeile viiniä Vappu Pimiän aasialaisen lohireseptin tai ruokatoimittaja Mari Moilasen grillattujen tonnikalapihvien ja ananassalsan kanssa!

Lue lisää tuotteesta ›
Grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa

Grillatut tonnikalapihvit ja ananassalsa

Grillatut tonnikalapihvit Grillatut tonnikalapihvit ovat tämän kesän grilliherkku ja se tarjoillaan raikkaan ananassalsan kera. Ruokatoimittaja Mari Moilasen ohjeella valmistat pihvit 45 minuutissa...

Lue lisää ›
Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti

Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti

Aasialainen lohiresepti Vappu Pimiän aasialainen lohiresepti on täynnä makua ja se syntyy alle 30 minuutissa. Maukas lohiruoka raikkaan valkoviinin tekee varmasti vaikutuksen myös vieraisiin! &nbs...

Lue lisää ›
Herkullinen parsaresepti

Herkullinen parsaresepti

Parsaresepti Herkullinen parsaresepti valmistuu käden käänteessä ja voit valmistaa parsat joko uunissa tai grillissä. Huuhtele ensin parsat ja napsauta pois kova kanta. Kääri pekonisiivu spiraa...

Lue lisää ›
Jaa sivu