Jaa sivu

Kesän raikas uutuus – Fetzer Valley Oaks Pinot Grigio

Fetzer Valley Oaks Pinot Grigio – nyt Alkossa!

”Se mikä on hyvää maalle ja ympäristölle, on hyvää rypäleille, ja se mikä on hyvää rypäleille on myös hyvää viinille.”  Barney Fetzer, Fetzer viinitalon perustaja ja viinintekijä.

 

Kalifornian uutuus – Fetzer Valley Oaks Pinot Grigio, on puhdaspiirteinen ja raikas viini, jonka hedelmäinen ja pirteä hapokkuus luo mukavaa ryhdikkyyttä. Trooppisen hedelmäisessä makumaailmassa mangon, päärynän ja ananaksen aromeja. Fetzer Pinot Grigio sopii erinomaisesti kalan, kasvis- ja kevyemmän pastaruoan makupariksi. Hyvin viilennettynä myös erinomainen seurustelujuoma.

 

Fetzer Vineyards

Fetzer Vineyards on perustettu 1968 ja on Mendocino kunnan yksi vanhimmista viinitaloista ja samalla Kalifornian luonnonmukaisen viinintuotannon pioneereja. Edelläkävijänä Kalifornian luonnonmukaisessa viinintuotannossa, Fetzer on vuosikymmennet ollut vahvasti mukana muovaamassa Kalifornian viinikulttuuria ympäristöä kunnioittavaan suuntaan. Nyt – 50 vuotta myöhemmin, mikään ei ole muuttunut: ”Kun viininvalmistus sekä viljely ovat harmoniassa luonnon kanssa, syntyy myös parempia viinejä”. 

Lisää Fetzeristä voit lukea täältä.

 

Kalifornian Pinot Grigio

Laajemmin Pinot Grigio tunnetaan nimellä Pinot Gris, joka on nimensä mukaisesti sukua muille Pinot-perheen rypäleille. Rypäle itsessään on väriltään liilanharmaa, josta myös nimi gris tulee (ranskaksi harmaa). Pinot Gris -viinit ovat valkoviineistä ehkä kaikkein täyteläinpiä ja niiden runsas hedelmäisyys sekä puhdaspiirteisyys antavat viinille mukavan raikkaan maun. Kalifornia on tunnettu lämpimästä ilmastostaan, mutta sen rannikolta öisin puhaltava kylmä ilma viilentää mukavasti laaksoja ja näin tarjoaa uniikin kasvuympäristön Pinot Grigio -rypäleelle.

Fetzer Valley Oaks Pinot Grigio

75 cl / Alko

Fetzer on vuosikymmennet ollut vahvasti mukana muovaamassa Kalifornian viinikulttuuria ympäristöä kunnioittavaan suuntaan. ”Kun viininvalmistus sekä viljely ovat harmoniassa luonnon kanssa, syntyy myös parempia viinejä”.

Puhdaspiirteinen ja raikas viini, jonka hedelmäinen ja pirteä hapokkuus luo mukavaa ryhdikkyyttä. Trooppisen hedelmäisessä makumaailmassa mangon, päärynän ja ananaksen aromeja. Fetzer Pinot Grigio sopii erinomaisesti kalan, kasvis- ja kevyiden pastaruokien makupariksi.

Lue lisää tuotteesta ›
Kesän raikkaat hanaviinit – TOP 3 hanapakkausta

Kesän raikkaat hanaviinit – TOP 3 hanapakkausta

Raikkaat kesän hanaviinit - ruokapöytään ja nautiskeluun. Kokosimme TOP 3 hanaviinit kesän yhteisiin hetkiin. Nyt on lupa nauttia!    Hanaviinit ovat kesän ehdottomia suosikkeja, sillä ha...

Lue lisää ›
Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini kesäpäiviin

Hyvä roseeviini on monikäyttöinen ja sen trendikäs luonne luovat hyvää vaihtelua aurinkoisiin kesäpäiviin.  Hyvä roseeviini kesäpöytään, aperitiiviksi tai seurusteluun. Roseeviinin monip...

Lue lisää ›
Kuinka valita rapuviini? | TOP 3 viiniä

Kuinka valita rapuviini? | TOP 3 viiniä

Rapukausi alkaa - keräsimme kolme erinomaista rapuviiniä kruunaamaan rapujuhlaa! Suomessa rapukausi alkaa heinäkuun loppupuolella ja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka. Ravut ovat suomalaisten ehd...

Lue lisää ›
Jaa sivu