Jaa sivu

Sunrise – viinit hiilineutraaleiksi

Concha y Toron Sunrise viinit on tehty kokonaan hiilineutraalin Pohjoismasssa. Tässä on onnistuttu keventämällä pakkausta sekä trimmaamalla tuotantoa ja jakelua. Päästöhyvitykset Conha y Toro ostaa Santiagon ilmastopörssistä.

Kyse ei ole pelkästään päästöjen kompensoinista vaan myös suuressa määrin päästöjen vähentämisestä. Joka vaiheessa sadonkorjuusta Chilessä jakeluun Suomessa on saatu hiilipäästöjä alas. Sunrise on nykyään sataprosenttisesti hiilineutraali Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Santiago Climate Exchange – ilmastopörssi aloitti toimintansa keväällä 2010. SCX kehittää ja rahoittaa uusiutuvan energian projekteja myymillään päästöoikeuksilla. Conha y Toro on viininvalmistajista ensimmäinen, joka ostaa päästöoikeuksia pörssin kautta. Sunrisen pulloista löytyy SCX:n sinetti, jonka QR-koodin lukemalla voi itse helposti perehtyä tuotteen hiilijalanjälkeen.

Pullot ovat myös 14 % kevyempiä kuin tavalliset viinipullot, joka vähentää myös hiilidioksidipäästöjä kokonaisuudessaan 493 tonnilla vuodessa. Sunrisen hiilineutraalit pullot tunnistaa Alkossa vihreästä tarrasta ja kevyemmän pullon vihreästä korkista.

Concha y Toro tukee chileläistä Lircay-projektia, joka edistää paikallisesti uusiutuvan energian käyttöä. Viinitalon ilmastotoimet on hyväksynyt Ernst & Young ja sertifioinut norjalainen ympäristöjärjestö Grønn Hverdag.

Lue lisää Sunrise viineistä:

Lue lisää Santiagon ilmastopörssistä

Lue lisää ympäristöjärjestöstä Gronn Hverdag

Jaa sivu