Jaa sivu

Orgaaninen huippuviini herkuttelijoille – Signos de Origen La Vinilla

Signos de Origen La Vinilla

Orgaanisen viininviljelyn chileläiseltä pioneerilta Emilianalta on saapunut Suomeen uusi huippuviini: Emiliana Signos de Origen La Vinilla. Tämä hienostunut huippuviini on peräisin viileältä Casablancan rannikkoalueelta Chilestä ja on neljän eri rypälelajikkeen: Chardonnay, Viognier, Roussanne sekä Marsanne jännittävä yhdistelmä.

Signos de Origen La Vinilla-viinin rypäleet tulevat kokonaisuudessaan Casablancan laakson ”La Vinilla”-alueelta, joka on Casablancan laakson lämpimin osa-alue. Casablancan laaksoon alettiin istuttaa köynnöksiä 1980-luvun keskivaiheen tienoilla, ensimmäisenä Chilen ns. viileän ilmaston laaksoista . Casablancan laaksolle on tyypillistä viileät ja sumuiset aamut. Sumu alkaa tyypillisesti kuitenkin hälvetä jo aamun keskivaiheilla, selvästi aikaisemmin kuin Chilen rannikon muilla viileillä alueilla. Tästä Casablancan erityispiirteestä johtuen rypäleet kypsyvät hitaammin säilyttäen samalla raikkautensa ja hapokkuutensa. Tästä johtuu myös rypäleiden mehun lievästi kermainen ominaispiirre.

Viimeisen 10 vuoden aikana Emiliana on valinnut omistamiensa viinitilojen sisältä parhaat alueet luodakseen erittäin persoonallisia viinejä. Alueiden erityislaatuiset olosuhteet taas ovat syntyneet monen luonnollisen ilmiön tuloksena. Emiliana tiedostaa, että aurinkoa, kuuta, maata, vettä ja tuulta on kaikkia kiittäminen viinitilojensa erinomaisuudesta. Tästä onkin peräisin viinien nimi, Signos de Origen, tai vapaasti suomennettuna: ”alkuperän merkit”. Pyrkiessään jatkuvaan laadun parantamiseen on Emiliana oppinut tuntemaan viinitarhansa vuosien saatossa erittäin hyvin. Tiedossa ovat, ei pelkästään parhaat viinitarhat kullekin rypälelajikkeelle, vaan myös parhaat sektorit tarhojen sisällä, joista saadaan ensiluokkaista laatua ja luonnetta viineihin. Koska Emiliana kunnioittaa luontoa kaikkein merkittävänä tekijänä viljellään Signos de Origen-viinien viinatarhoja biodynaamisin periaattein. Viinitarhan annetaan löytää oma tasapainonsa ja rytminsä. Viininviljelijän tehtävä on seurata luonnon aikataulua, ei toisinpäin.

 Tutustu viiniin Emiliana Signos de Origen La Vinilla

Jaa sivu