Jaa sivu

Menestystä Vuoden Viinit 2018 kilpailussa

Jokavuotisen Vuoden Viinit -kilpailun tarkoituksena on löytää hinta-laatu suhteeltaan parhaat viinit Suomen markkinoilta. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat viiniagentit ja viinien maahantuojat edustamillaan viineillä. Tänä vuonna Vuoden Viinit -kilpailuun ilmoittautui yli 32 viinien maahantuojaa, yhteensä 832 viinillä. Vuoden Viinit -kilpailu järjestettiin jo 21 kerran.

Coyam
28,50€ / 75cl

Luomuviinitalo Emilianan täyteläinen Coyam voitti hienosti hopeaa Vuoden Viinit 2018 kilpailussa. Coyam kilpaili sarjassa 16, luomupunaviinit 12€ tai yli. Luomun lisäksi Coyam on biodynaaminen viini ja se sopii myös vegaaneille. Tuomareiden kommentit: Väriltään mustanpunainen viini, jonka runsaasta tuoksusta löytyy tummia marjoja, mustaherukkaa ja kirsikkaa, lakritsia, tummaa suklaata ja paahteisuutta. Viinin maku on täyteläinen, tanniininen sekä kypsän marjaisa, luumuinen ja hieman mausteinen. Tasapainoinen ja moniulotteinen viini. Tästä pääset arvosteluun.

 

Casillero del Diablo Pinot Noir
10,49€ / 75cl

Arvostetun Casoillero del Diablo sarjan Pinot Noir 2015 voitti viime vuonna hopeaa omassa sarjassaan ja tänä vuonna sai kunniamaininnan 2016 vuosikerralla. Casillero del Diablo Pinot Noir kilpaili sarjassa 4, uuden maailman punaviinit alle 12€. Tuomareiden kommentit: Kalpean sinipunainen viini, jonka tuoksusta löytyy punaisia marjoja, karpaloa ja puolukkaa sekä yrttisyyttä ja pientä vihreyttä. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen maku on tuoksua mukaillen marjaisa ja hieman yrttinen. Tästä pääset arvosteluun.

 

Jaa sivu