Jaa sivu

Casillero del Diablo Pinot Noir hopeaa Vuoden Viinit 2017 kilpailussa

Jokavuotisen Vuoden Viinit kilpailun tarkoituksena on löytää hinta-laatu suhteeltaan parhaat viinit Suomen markkinoilta. Tänä vuonna Vuoden Viinit kilpailuun ilmoittautui yli 35 viinien maahantuojaa yhteensä 750 viinillä.

Vuoden Viinit kilpailu on järjestetty jo 20 vuoden ajan. Juhlavuoden merkeissä myös kilpailun konsepti on hieman muuttunut. ”Yksittäisten sarjojen parhaat valitaan kuten ennenkin, mutta sen jälkeen sarjojensa voittajat jatkavat vielä viinityyppiensä mukaisiin jatkosarjoihin, joiden tuloksena valitaan Vuoden valkoviini, Vuoden punaviini ja Vuoden kuohuviini. Kun tähän joukkoon lisätään vielä rose-sarjan voittaja, saadaan finaalinelikko, josta valitaan Vuoden Viini 2017.” Kuluttajien kysymille luomuviineille oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa omat sarjansa. Alkuperäisen kirjoituksen löydät täältä.

Chileläinen Casillero del Diablo Pinot Noir 2015 tuli hienosti toiseksi uuden maailman punaviineissä alle 11 euron hintaluokassa. Tuomarit kommentoivat: ”Vaalean tiilenpunaisen viinin tuoksusta on löydettävissä punaisia marjoja, savua, nahkaa ja paahteisuutta. Viinin maku on punaisen marjainen, mausteinen ja vastaa tuoksua. Runsaalle maulle antaa ryhtiä hyvä happorakenne.” 

Alkosta löydät:
Casillero del Diablo Pinot Noir – Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, vadelmainen, kevyen toffeinen
75cl 10,01€

 

Jaa sivu