Jaa sivu

Alto Tajamar 2009 – huippua rajoitetusti

Alto Tajamar AlkoParasta mitä Quinta de Maipon tarha voi tarjota. Viini joka näyttää Syrah-lajikkeen potentiaalin Chilessä.

Viinintekijä Max Weinlaubin sydän sykkii lajikkeelle, joille moni Chilessä ei luvannut suurta menestystä. Chilen Syrah-historia on verrattain nuori mutta erittäin lupaava ja jopa aliarvostettu sekä tuntematonkin käsite.

Alto Tajamar on todellinen Terroir-viini jonka persoonallisuus on juuri omansa; ei hillomaisen muhkea kuten Barossa:ssa eikä pippurisen napakka kuten Rhônessa, vaan siltä väliltä – omaan tyyliin. Quinta de Maipon palstojen synnyttämä Alto Tajamar on bongarin valitsema tuntematon suuruusa – takuuvarmasti. Parhaiden palstojen rypäleet poimitaan kuunkierron mukaan ja vinifioidaan kaikki erillään sekä kypsytetään tammitynnyreissä 30 kk. Näistä parhaat tynnyrit sekoitetaan ja syntyy Alto Tajamar – vain parhaimpina vuosina, pieni erä.

Vuosikertaa 2009 on valmistettu vain 3900 pulloa. Suomessa Alkon hyllyillä sitä on noin 50 pulloa. Löytyy tuotenumerolla 458627 hintaan 79,60€.

Aromikas, tiivis, intensiivinen ja kauaksikin aikaa varastoitava viini on mielenkiintoinen lisäys keräilijän kellariin.

Decanter WWA silver ”bold but very classy”

IWSC Silver

Wine Advocate / Robert Parker 91p

Alto Tajamar

Jaa sivu