Jaa sivu

Casillero del Diablo

Yli sata vuotta on kulunut siitä, kun viinitalon perustaja, omistaja ja aatelismies Don Melchor Conha y Toro säilöi erän parhaita viinejään omaan yksityiseen kellariinsa. Varkaat saivat vihiä Don Melchorin kätköstä ja lukoista ja ketjuista huolimatta löysivät tiensä herra Melchorin arvokkaiden viinien luo.

Don Melchor arveli, että poliiseille on turha asiasta kertoa ja neuvokkaana miehenä keksi paremman ratkaisun. Luottaen varkaiden taikauskoisuuteen hän alkoi levittää tarinaa kellarrissaan asustavasta paholaisesta. Vahvistaakseen vaikutelmaa kävi hän yön tunteina kolistelemassa kellarissaan ketjuja ja tuottaen pahaenteistä ääntä. Lisäksi hän asensi kellariin hehkuvaa valaistusta luodakseen infernaalista tunnelmaa.

Tarina Don Melchorin kellarin asukista levisi nopeasti ja jotkut väittivät jopa omin silmin nähneensä kellarin pahamaineisen vartijan. Pian Don Melchor saikin nauttia rauhassa viinikellarinsa helmistä.

Casillero del Diablo – Pirunkellari

Tänä päivänä Casillero del Diablo on Chilen merkittävin vientiviini, jota löytyy jo 135 maasta. Viinisarja saa jatkuvaa ylistystä niiden korkeasta, tasaisesta laadusta. Arvostettu viinijulkaisu Decanter on jopa arvioinut Casillero del Diablo Cabernet Sauvignonin maailman parhaan hinta/laatusuhteen omaavaksi viiniksi.

Casillero del Diablo viinisarjan viinintekijä on Marcelo Papa (kuvassa), joka on työskennellyt Concha y Torolla vuodesta 1998 saakka. Marcelo Papalle on jaettu useita mitaleja ja tunnustuksia hänen viineistään sekä työstään viinintekijänä. Merkittävimpiä näistä ovat ”Vuoden viinintekijä” – kunnia jonka hän on saavuttaut kahdesti, vuosina 2005 ja 2007.

Katso Casilleron viinit

Jaa sivu