Jaa sivu

Viña Maipo Gran Devociòn Carmenere Syrah | 2013

75 cl / Ravintolamyynnissä

Tulosta sivu

Viña Maipo on saanut nimensä pienen Maipon kylän mukaan jonka asukkaat elävät viinintuotannosta. Viña Maipon jatkuva suosion nousu täällä Suomessakin eri hintaluokissa on laatutakuu. Gran Devocion-sarja on viinintekijä Max Weinlaubin projekti Maulen laaksossa. Viinitarhan merkitys korostuu näissä viineissä ja Syrah-lajike on vahvassa roolissa. Välimerellinen ilmasto ja suuret lämpötilavaihtelut yön ja päivän välillä tasapainottavat rypäleiden kypsymistä säilyttäen raikkautta maussaan.

Viña Maipo Gran Devocion Carmenere Syrah

Hopeaa IWSC 2015

Pakkauskoko:

75 cl

Saatavuus:

Ravintolamyynnissä

Vuosikerta:

2013

Rypäleet:

75 % Carmenere, 25 % Syrah

Korkki:

Luonnonkorkki

Maa:

Chile

Tuottaja:

Viña Maipo

Alue:

Maule Valley

Valmistus:

Rypäleet on poimittu Villa Alegre sekä Lourdes-tarhoilta. Carmenere tulee Villa Alegre-tarhalta, missä maaperä on savista, kivistä ja köyhää. Korkeita lämpötiloja hillitsee jatkuva tuuli joka edesauttaa rypäleiden tasapainoista kypsymistä Lourdes-tarhan kukkuloilla sijaitsevien tarhojen köyhä maaperä sekä vähäsateisuus tuottaa intensiivistä Syrah-viiniä. Kypsytys 14 kk ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Väri, tuoksu & maku:

Carmeneren ominaisuus kuten tiivis väri sekä kaakaon, makeiden mausteiden sekä tupakan aromit ovat vahvasti läsnä tässä tummassa ja mehevässä viinissä. Makua syventää edelleen Syrah joka tuo mehukkuutta ja punaisten hedelmien aromeja viiniin.Tuloksena erinomainen viini jossa on syvyyttä, rakennetta, täyteläisyyttä sekä pehmeitä tanniineja ja moniulotteinen makurakenne.

Sopii:

Grillatulle lihalle ja tummalle riistalle sopiva viini on myös parhaillaan pitkään haudutettujen pataruokien sekä kypsien juustojen kanssa.

Hapot:

5,7 g/l

Sokeri:

2 g/l

Alkoholi:

14,5 %

Jaa sivu
Array
(
)