Jaa sivu

Jekel Gravelstone Chardonnay | 2016

14.99 € / 75 cl / Alko

Tulosta sivu

Kaunis merellinen Monterey:n viinialueen merellinen ilmasto sekä uniikki maaperä houkutteli Bill Jekelin kokeilemaan viinituotantoa tällä alueella 1970-luvun alussa. Hän näki potentiaalia siellä missä muita ei pahemmin kiinnostanut tuottaa laatuviinejä. Alue soveltuu erityisesti viileän alueen lajikkeille kuten Chardonnay, Pinot Noir ja Riesling. Ensimmäinen Jekel Vineyardsin markkinoille tuoma viini oli Jekel Riesling vuonna 1978 ja tänä päivänä tila tunnetaan alueen pioneerina. Viime vuosina Jekel on kokenut uuden tulemisen ja viinien tyyli sekä laatu ovat jälleen kokemisen arvoisia. Juuri viileämmän ilmaston ansiosta kasvukausi on tasaisempi sekä pitkä ja rypäleet kypsyvät rauhassa. Arroyo Secon ala-alue on juuri viileän sekä lämpimän ilmastovyöhykkeen rajamailla. Maaperä on vanhaa jokipohjaa; liete- ja kivipitoinen maaperä sekä läpäisee veden hyvin että pitää lämmön tasaisena. Yhdistelmänä viileät tuulet, kivinen maaperä sekä iltapäivän sumut auttavat pidentämään ja tasoittamaan kasvukautta ja viineihin tulee syvyyttä ja luonnetta. Jekel Gravelstone Chardonnay kuuluu Alkon valikoimaan.

Alkon tuotenumero:

555867

Hinta:

14.99 €

Pakkauskoko:

75 cl

Saatavuus:

Alko

Vuosikerta:

2016

Rypäleet:

Chardonnay

Korkki:

Luonnonkorkki

Maa:

Yhdysvallat

Alue:

Monterey, Arroyo Seco

Valmistus:

Monterey:ssä on lähes täydellinen ilmasto tuottaa viileän ilmaston lajikkeita kuten Chardonnay:ta. Jekel Gravelstone Chardonnay on valmistettu 7kk kestäneen tammitynnyrikäymisen avulla, joka johtaa tammen täydelliseen integroitumiseen viiniin, jolloin tammi ei hallitse viiniä vaan tukee sen mineraalisuutta.

Väri, tuoksu & maku:

Viileän Monterey:n Jekel Gravelstone Chardonnay on ryhdikäs ja moniulotteinen viini joka ei ole liian raskas. Tammea selkeästi mutta ei dominoivana elementtinä. Viinissä on täyteläisyyttä ja hedelmäisyyttä. Arroyo Seco:n alueen ominaispiirteenä ryhdikäs mineraalisuus taustalla sekä hapokkuus pitää viinin tasapainossa ja raikkaana.Viinilehti; "Harmoninen, laadultaan erinoaminen, edullinen ostos"

Sopii:

Nauti vaalean lihan kuten porsaan tai kanan seurana. Yhdistä grilliruokien tai rasvaisen kalan kanssa.

Hapot:

5,5 g/l

Sokeri:

2,0 g/l

Alkoholi:

14,0 %

Löydä viini Alkosta
Jaa sivu
Array
(
)